sync Opublikowano 27 Sierpnia 2021 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2021 Dobry wieczórOstatnio mnie wzięło coś na modernizację kompa ale nie wiem czy jest sens.Obecnie grywam w gry jak cities sky lines,Red dead detemption 2 , assassin's Creed valhalla,Anno 1800 ,.Gry na moim kompie się uruchamiają na jakichś mniejszych ustawieniach ale i tak czasami jest spadek klatek.Mój sprzętPłyta MSI B75 G43CPU I5 3470 LGA 1155GPU GEFORCE ASUS STRIX GAMING GTX 950 2 GBRAM 16 GBSSD 256 GB I teraz mam pytanie czy jest sens zamiany na procesor i7 3770 cena na OLX używany 250-300 złKarta GeForce 1050 TI 4 GB t u nie wiem jaki producent ale cena tak około 1000 -1200 zł Chodzi mi o to czy uzyskam opłacalna wydajność w grach wydając załóżmy te 1500 zł na modernizację? Wysłane z mojego Mi MIX 2S przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crobartie Opublikowano 28 Sierpnia 2021 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2021 Hey IMO skoro masz do wydania ~1500 zł to przy twoim zestawie chodzi głównie o wymianę gpu za tą kwotę + podkręcenie cpu/pamięci. Luknij na zestawy z sierpnia/poczekaj na polecane na wrzesień https://www.purepc.pl/jaki-komputer-do-gier-kupic-polecane-zestawy-komputerowe-na-sierpien-2021-gotowe-konfiguracje-w-roznych-cenach?page=0,5 Jak wymiana samego gpu nie wystarczy do komfortowego grania to dopiero będziesz mógł rozmyślać o wymianie całej platformy. Niedługo wychodzą nowe intele więc powinny być obniżki starych. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leavanny Opublikowano 29 Sierpnia 2021 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2021 Nie wiem czy opłaca się inwestować w tak starą platformę i kupować grafikę, która powinna kosztować 300zł, a nie 1000zł. Ja na Twoim miejscu sprzedałbym ten cały zestaw, za którego dostaniesz około 1000zł. I masz wtedy 2500zł na kompa. Grafikę kupujesz używaną GTX970, która na spokojnie uciągnie większość gier - koszt około 600zł i mamy 1900zł na resztę. Jeśli dołożysz jeszcze 4 stówy, to masz już bardzo fajny przyszłościowy zestaw na lata, gdzie możesz spokojnie włożyć mocną grafikę: https://www.komputronik.pl/cart/shared/show/bJpXQJZdeM Jak nie chcesz przekraczać budżetu, to płytę zmień na MSI B460M-A PRO, a RAM na jedną kość 8GB 2666 - później dokupisz drugą. Ale według mnie nie ma co się ograniczać do tak taniej płyty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...