DeKr Opublikowano 30 Sierpnia 2021 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2021 Swego czasu napotkałem na coś takiego jak karta rozszerzeń na PCIE, która dodawała dodatkowe gniazdo Display Port w sytuacji gdy płyta główna go nie miała, karta ta miała na celu dodanie DP w przypadku gdy mamy procesor z grafiką. Problem jaki mam to sytuacja w której na integrze nie uzyskuję pełnej rozdzielczości monitora gdyż płyta na to nie pozwala przez DVI, natomiast nie jest wyposażona w DisplayPort. Czy ktoś się orientuje czy takie coś gdzieś jeszcze można nabyć i dodać poprzez kartę rozszerzeń DisplayPort? Kombinacje wynikają z tego, że padła mi moja grafika, a ceny kart to jakiś absurd, nawet starych gratów pokroju GTX750-GTX750ti. Uniosłem się dumą i nie dam się orżnąć na starych komponentach, które mogą po miesiącu paść tylko dlatego, że rynek oszalał, a co niektórym odbiło i wołają za przeszło 6 letnie karty tyle co gdy ja kupowałem nową. Taki DP rozwiązałby problem na jakiś czas. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 31 Sierpnia 2021 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2021 Nie istnieje taka magia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zeniu Opublikowano 31 Sierpnia 2021 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2021 takie karty rozszerzeń stosowano w stacjach roboczych Fujitsu(może i u innych producentów też ale akurat z tymi miałem styczność), nawet jak znajdziesz używkę to wątpię, że uruchomisz to na cywilnej MOBO Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...