adramel Opublikowano 31 Sierpnia 2021 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2021 Mam problem, nie potrafię nic zrobić w Ryzen Master. Oglądam film na YT ale tam ten Ryzen Master wygląda inaczej niż u mnie. Na filmach ma "ptaszki" do zwiększania taktowania, a u mnie tego nie ma. O co chodzi? Ryzen 5 2600x i płyta MSI Mortar MAX B450m Widzę gdzie podnieść napięcie, ale jak podbić zegar? Ryzen Master jest dziś ściągnięty, instalacja po odinstalowaniu poprzedniej wersji (która miała tak samo). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adramel Opublikowano 31 Sierpnia 2021 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2021 Już znalazłem właściwy film. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wysio Opublikowano 31 Sierpnia 2021 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2021 R5 2600 zysk też nie będzie zły. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bonusso3 Opublikowano 1 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2021 Może dużo nie zyska jeśli chodzi o MHz ale optymalizacja napięcia i profili sama w sobie dużo daje. Msz dużo filmów na YT jak to zrobić. Tylko weź pod uwagę że w zależności od architektury masz inne opcje. Pochwal się co tam udało się ugrać 😉 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 1 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2021 Szukaj jak najnizszego v-core i daruj sobie oc o 0.1 ghz. Nic nie odczujesz. Nie ma co zylowac procka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adramel Opublikowano 11 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2021 Jeszcze jedno, czy w Ryzen Master można podbić tryb Turbo? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...