Zbychu1234 Opublikowano 1 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2021 Witam, ostatnio zdarzyło mi się przypadkiem zerwać warstwę chroniącą żyły kabla rj45, zakleiłem taśmą izolacyjną ale nie jestem pewny czy któraś z żył nie została uszkodzona, stąd moje pytanie, czy jest mozliwosc aby w takim kablu była przecięta jedna żyła a internet działa? czy automatycznie przerwanie przewodu powoduje brak internetu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zabuza Opublikowano 1 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2021 Jest możliwe - wtedy połaczenie na tym kablu spadnie do prędkości 100 Mbita można to sprawdzić w ustawieniach. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbychu1234 Opublikowano 1 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2021 (edytowane) 50 minut temu, Zabuza napisał: Jest możliwe - wtedy połaczenie na tym kablu spadnie do prędkości 100 Mbita można to sprawdzić w ustawieniach. Jak to sprawdzić w ustawieniach? Edytowane 1 Września 2021 przez Zbychu1234 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iSkul Opublikowano 2 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2021 Wydaje mi się, że nie powinno się nic stać. To tak samo jak ten kabel jest gdzieś pozagniatany, a mimo wszystko w dalszym ciągu wszystko działa. Sam mam dość zjechany kabel i wszystko działa. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 2 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2021 Kup po prostu nowy kabel. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zabuza Opublikowano 3 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2021 W dniu 2.09.2021 o 00:13, Zbychu1234 napisał: Jak to sprawdzić w ustawieniach? Podłącz kabel do kompa i routera na którym na pewno może wyciągnąć 1 Gb/s port i w ustawieniach sieci znajdziesz. (5 wiersz). 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...