brusse Posted September 8, 2021 Report post Posted September 8, 2021 Witam, mam taki problem z ustawieniem uprawnień w win10, mam 3 komputery podłączone do routera po wifi i drukarkę wpiętą kablem. Chciałbym na jednym z komputerów przyjmijmy M1 zrobić dwa foldery z ograniczonym dostęp dla drugiego konta na tym komputerze (mam K1 admin i K2 ograniczone), zrobiłem Na M1 na koncie K1 dwa foldery udostępniłem widać je w sieci zrobiłem sobie uprawnienia dla K2 i działa fajnie, jednak jak dodać uprawnienia dla M2 do folderów na M1. Komputery widzą się w sieci M1 widzi folder udostępniony na M2 i na odwrót tylko w przypadku zrobienia ograniczeń na M1 , M2 nie może otworzyć tych folderów a w uprawnieniach nie mam możliwości wybrania innego komputera z sieci widzi tylko lokalny DESKTOP-M1 a nie ma możliwości przeglądania i dodania kont z DESKTOP-M2 mimo że w zakładce sieci w MójKomputer Widnieje Jak to ogarnąć? Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
radiergummi Posted September 8, 2021 Report post Posted September 8, 2021 https://soisk.pl/udostepnianie-plikow-i-folderow-w-sieci-lokalnej/ Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
brusse Posted September 10, 2021 Report post Posted September 10, 2021 Dobra , włączyłem na M1 udostępnianie z hasłem, na M2 utworzyłem skróty ze ścieżką do M1 \\DESKTOP-M1\folder\ przy pierwszym wejściu zapytało o hasło i już jest git aczkolwiek sam z siebie w zakładce sieć nie widzi tego komputera i jego folderów . Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...