lukikow Opublikowano 8 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2021 (edytowane) Cześć, Szukam laptopa do 4 tys zł. Przeznaczenie to głównie kompilowanie prostego kodu, stawianie wirtualnych maszyn, czasem jakieś proste gry. Wymagania to: - ekran 15.6, - win10 w cenie, - dysk SSD (najlepiej ~500), - min 8GB ramu, - wygodna klawiatura, - dedykowana grafika (tutaj bez cudów bo wiem że budżet nie pozwala, ale zawsze to lepsze do gier niż wbudowana karta). Edytowane 8 Września 2021 przez lukikow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukikow Opublikowano 8 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2021 Kupiłem https://www.mediaexpert.pl/komputery-i-tablety/laptopy-i-ultrabooki/laptopy/notebook-lenovo-82b500hppb-legion5-r7-4800h-8-gb-512-ssd-gtx-1650ti-4-15-6-dos Świetną promocja się trafiła. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 9 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2021 Pod wirtualki kupiłeś 8GB ram?Jak lutowana to zaraz jak rozlezie się Win11 będziesz sprzedawał i kupował nowy. Przecież za 3000zł jest multum z 16GB i wydajnymi integrami. To co ważne zbagatelizowałeś a za zbędną kartę grafiki zapłaciłeś. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytek Opublikowano 9 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2021 (edytowane) Tutaj z Bogiem sprawa bo RAM sprzeda (wierząc opisowi na stronie) i dokupi np. 16GB, a grafika już nie będzie do ruszenia. Ja tak zrobiłem kiedyś ze swoim MSI jak bawiłem się maszynami wirtualnymi. Druga rzecz, nie sądzę aby kolega nagle skoczył na głęboką wodę i całe środowiska stawiał. Więc finalnie okaże się że jego wirtualizacja będzie sprowadzać się do postawienia jednej maszyny gdzie przydzieli 2GB RAM, a później ew. zwiększy do 3GB i to będzie cały jego lab. Niektóre Hipevisory miały dynamiczne przydzielanie pamięci, ale jak kojarzę to raczej w tych typu I. Edytowane 9 Września 2021 przez Pytek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 11 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2021 Przy 8 GB na niczym nie popracuje. W tych czasach, to zdecydowanie za mało, nawet przy prostych maszynach wirtualnych. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 11 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2021 Pamięc nie jest lutowana w tym lapku co widze. Koniecznie wymień na 16GB. M$ prędzej czy później wymusi na nas upgrade do 11'stki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...