dakunin Opublikowano 10 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2021 Witam Z góry przepraszam, jesli cos napiszę nieprecyzyjnie lub czegos braknie, ale problem nie jest dla mnie do rozwiązania - a chciałbym mieć możliwość rozwiązania go bez uciekania się do naprawy gwarancyjnej, która = wysyłka laptopa. OPIS PROBLEMU: - Windows (10) ładuje się, jednak pracować się nie da, nie można odinstalować ani normalnie uruch. aplikacji, brak kontroli nad systemem i dyskiem, wywalanie się aplikacji itd., - nie ma możliwości zresetowania systemu / wgrania obrazu (mam obraz dysku na zewnętrznym hdd) – komputer mogę uruchomić w trybie odzyskiwania / zbotować z pendrive lub cd-romu z programem do tworzenia obrazu, ale nie mogę zainicjować odnowienia systemu ani wgrania obrazu z zewnętrzenego nośnika, gdyż nie jest wykrywany podstawowy wewnętrzny dysk HDD (SSD NMVe 1GB) – mimo tego, że po normalnym uruchumieniu normalnie Windows z tego dysku się ładuje - przykładowe komunikaty (wirus, dokonano ZMIGROWANIA DYSKU??) Jeszcze raz przepraszam, jeśli nie potrafię tu podać konkretnej ważnej informacji - proszę o podpowiedź, a zaraz taką dodam. Z poważaniem ! md Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bonusso3 Opublikowano 11 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2021 W bios widzisz dysk? Jakiś Linux z USB jest w stanie się do niego dostać? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...