bandit1377 Opublikowano 19 Lutego Zgłoś Opublikowano 19 Lutego Nie widzę tego tutaj Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
axsin302 Opublikowano 19 Lutego Zgłoś Opublikowano 19 Lutego (edytowane) Tryb napięcia vcore zmian z auto na offser mode lub podaj jakie masz moze PL może to jakoś przetłumaczyli Jeśli po wybraniu offser mode vCore znika wybierz adaptiv +ofset mode, masz w tedy oddzielnie vcore i - offset Edytowane 19 Lutego przez axsin302 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bandit1377 Opublikowano 19 Lutego Zgłoś Opublikowano 19 Lutego Adaptive vcore, ovveride vcore fixed vcore Kliknąłem to adaptive vcore potem wyskakuje vf offset mode legacy albo selection nie wiem co wybrać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bandit1377 Opublikowano 19 Lutego Zgłoś Opublikowano 19 Lutego ten offset miałem zmienić o 0,08 czy 0,8? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
axsin302 Opublikowano 19 Lutego Zgłoś Opublikowano 19 Lutego (edytowane) Pod ofsetem co masz? 0.08 jak dobrze pójdzie 0.1 to jednak musisz mieć z widocznym - (minusem) Vcore na 1.35 Edytowane 19 Lutego przez axsin302 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bandit1377 Opublikowano 19 Lutego Zgłoś Opublikowano 19 Lutego nie wiem kompletnie jak to ustawić dam sobie spokój heh Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
axsin302 Opublikowano 19 Lutego Zgłoś Opublikowano 19 Lutego Jakiś film trzeba znaleźć co cię nakieruje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bandit1377 Opublikowano 19 Lutego Zgłoś Opublikowano 19 Lutego ustawiłem tak jak jakiś typ z neta i chyba nic z tego bo jest większa temperatura po kilku sek może po prostu to chłodzenie średnie jest Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
axsin302 Opublikowano 19 Lutego Zgłoś Opublikowano 19 Lutego (edytowane) Bo dodałeś mu mocy 180 na 210 poczekaj, nie mam teraz czasu ale może przygotuje ci sreenshoty jak to zrobić. Po za tym zmień proszę na HWinfo bo ten monitor to fajans i tylko myli Możesz też przeprowadzić test z tym intelxe tylko odpal go i sprawdz czy wartości się zmieniły. Oczywiście teraz musisz wejść w bios zresetować go i włączyć profil xmp na pamięciach i dopiero po tym zabiegu przejść do programu. Jak ustawisz to co na początku apply, save i ponowne uruchomienie jak wejdzie zobacz czy do kanał zmian w hwinfo vcore masz powino dobijać do 1.39v Edytowane 19 Lutego przez axsin302 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano 19 Lutego Zgłoś Opublikowano 19 Lutego Nie wiem, czy było, jak nie, to pooglądaj i spróbuj: https://www.google.com/search?client=firefox-b-d&q=underwolting+i7+14700k#fpstate=ive&vld=cid:9a83938a,vid:y5Yoz72WNGk,st:0 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bandit1377 Opublikowano 19 Lutego Zgłoś Opublikowano 19 Lutego spoko oddam go do komputronika nie za to zapłaciłem żeby zrobili taki syf XD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
axsin302 Opublikowano 19 Lutego Zgłoś Opublikowano 19 Lutego Raczej to nie leży w ich kompetencji aby robili ci takie ustawiania Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bandit1377 Opublikowano 19 Lutego Zgłoś Opublikowano 19 Lutego ale cs to nie jest wymagająca gra w której powinienem mieć takie temp według ziomka co składa jest coś zwalone z chłodzeniem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
axsin302 Opublikowano 19 Lutego Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 80 stopni pod occt? Masz na pulpicie msi zobacz podgląd i kontroluj zrób kilka ss i wstaw tutaj https://m.youtube.com/watch?v=6NNsb1l6nO8 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bandit1377 Opublikowano 19 Lutego Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 80-82 a w cinebenchu wywaliło 102 przez dłużą chwilę. Być może ma jakąś wadę czy coś Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bandit1377 Opublikowano 20 Lutego Zgłoś Opublikowano 20 Lutego Chyba jednak jest wszystko okiej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pb923 Opublikowano 23 Lutego Zgłoś Opublikowano 23 Lutego Witam.Procek i5 14600kf plyta z790 asus prime ddr5 chłodzenie aio thermaltake th240 argb.Kiedy gram w Horizon Forbiden zuzycie procka jest na poziomie 45 procent ale temperatura procka dobija do 85 stopni faluje w zakresie 65 do 85 ale zazwyczaj jest 80 stopni.Star Wars Jedi zuzycie procka 30 pare procent temp procka 70 stopni.Dzisiaj jeszcze raz kladłem nowa paste i dalej to samo nie mam zamontowanej tej ramki pod procka gram w 4k.Wentyle w obudowie 4 wciagajace i 3 wyciagajace.Jak wlacze menu w grze temp procka spada do 54 stopni mniej wiecej.Co jest nie tak.Pozdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karro Opublikowano 23 Lutego Zgłoś Opublikowano 23 Lutego zdejmij mu 100mhz dla P all core i dostosuj napiecie to zaoszczędzisz ze 40 procent pradu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pb923 Opublikowano 27 Lutego Zgłoś Opublikowano 27 Lutego Zrobiłem tak ze pompka aio jedzie na full bo bylo w biosie ustawione inaczej pod wejscie aiopump wentyle od chłodnicy wedlug instrukcji plyty dalem pod cpufan.Efekt taki ze ta sama gra Horizon teraz mam od 58 stopni do 70 stopni i tak faluje wiec mysle ze nie jest żle wiekszosci jest 65 stopni.Czasami sobie mysle po co ja wzielwm tego i5 14600kf zamiast isc w amd 7700. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pb923 Opublikowano 27 Lutego Zgłoś Opublikowano 27 Lutego Mam jeszcze takie pytanko.Czemu w programie intel extreme tuning utility nie mozna regulować ofest core voltage.Ustawione jest na 0.00 i na minus sie nie da jest tylko w góre.Pozdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
axsin302 Opublikowano 27 Lutego Zgłoś Opublikowano 27 Lutego to zrób to z poziomu biosu- wejdź w Adenveced -> OC -> OC explered mode ( expert ) -> zejdź niżej poszukaj CPU core/GT Voltage Mode ( ustaw adaptive + offeset ) -> poniżej pojawią ci się dwie dodatkowe linijki -> CPU core Voltage - tutaj możesz ustawić np: 1.25 lub wchodź wyżej po 0.02 ąż nie wjedzie stabilnie bezpiecznie pewnie wystartuje z 1.27-1.30 ostatecznie jak nie będzie chciał to dasz mu 1.35 a w off secie zejdziesz niżej -> dopiero jak wstanie ustaw oFf setmode na ( - ) i daj mu 0.035-do 0.075 ale pewnie na takim Vcore do 0.05 dobijesz sprawdź potem OCCt lub benchem częstym zjawiskiem proców po UV mogą być mini lagi w gierkach szybko to zauważysz i odczujesz, nawet jak w OCCT nie pokazało błędów naprawą będzie obniżenie offsetu lub dobiciem vcore o odrobinę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pb923 Opublikowano 28 Lutego Zgłoś Opublikowano 28 Lutego (edytowane) Kurcze ja mam plyte asusa czy bedzie podobnie z tymi nazwami.Czy dobrze zrozumiałem cpu core voltage powinienem zwiekszac skoro to jest napiecie procka. Edytowane 28 Lutego przez pb923 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
axsin302 Opublikowano 28 Lutego Zgłoś Opublikowano 28 Lutego (edytowane) Przepraszam Cię bardzo nie wiem jak ja to przeczytałem, że wyszło mi MSI :D o UV chodzi o zmniejszeniu napięcia i zachowaniu stabilności w Asusie wchodzisz do biosu klikasz f7 ( aby włączyć bios advensed )-> AI Tweaker ->Actual VRM Core Voltage ( dajesz je na offset ) -> dajesz niżej - ( minus ) ustawiasz 0.035-0.075 możesz spróbować 0.1 ale nie zawsze się uda przed tą całą operacją zapisz sobie ustawienia biosu i zrób jakiś benchmark abyś miał odniesienie. Podałem ci najprościej jak to zrobić możesz też linijkę wyżej ustawić też adaptiv i bawić się Vcore zmniejszanie. Celem jest Bazowe przyduszenie Vcore a offsetu mniejsze ale to jak będziesz chciał Edytowane 28 Lutego przez axsin302 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pb923 Opublikowano 1 Marca Zgłoś Opublikowano 1 Marca Ok dzieki wielkie będe prubować.A jeszcze mam pytanko.Próbowałem programem Throtlestop czy jakos tak nie kumam jak to jest ze u mnie cokolwiek bym nie zrobil to i tak nie schodzi z temperaturami pidczas testu procka temperatury ciagle takie same i pobór pradu tez taki sam 180w jak to jest. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
axsin302 Opublikowano 1 Marca Zgłoś Opublikowano 1 Marca a ustawiłeś go aby włączał się w raz z windosem ? raczej polecam douczenie się w tym kierunku co ci podałem, ten program jest świetny i bardzo przydaje się na laptopach lub starszych/zablokowanych komputerach ale ty sobie kupiłeś z790 i warto z niej skorzystać. Takie czasy nastały, że nowy sprzęt a trzeba samemu uzdatniać bo fabryka nie umie .... i to się tyczy teraz całego sprzętu komputerowego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pb923 Opublikowano 1 Marca Zgłoś Opublikowano 1 Marca A jest mozliwosc ze udalo mi sie zejsc 0.150.Powyzej juz artefakty w windowsie.Czy juz cos spapralem.W cinebench i z hwmoniror max temperatura to 79 stopni. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
axsin302 Opublikowano 1 Marca Zgłoś Opublikowano 1 Marca to poszukaj ile masz Vcore ustawiony ? Bo wartość 0.150 jest nie realna i będą ci bluescreeny wyskakiwać no chyba, że masz Vcore 1.45, dobrą sztukę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pb923 Opublikowano 2 Marca Zgłoś Opublikowano 2 Marca (edytowane) Mam tak dodam jeszcze ze plan zasilania w win jest wysoka wydajnosc. Edytowane 2 Marca przez pb923 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
axsin302 Opublikowano 2 Marca Zgłoś Opublikowano 2 Marca sprawdzaj jak będzie stabilnie i temperatury spadną to chyba w dobrą stronę skręciłeś HWinfo https://www.hwinfo.com/download/ podasz potem co ci tam wyszło lub W dniu 19.02.2025 o 21:21, axsin302 napisał(a): https://m.youtube.com/watch?v=6NNsb1l6nO8 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pb923 Opublikowano 2 Marca Zgłoś Opublikowano 2 Marca To jest w teakcie testu cibebench Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...