Lap Opublikowano 16 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2021 Sytuacja wygląda tak, miesiąc temu postanowiłem kupić laptop Legion 5, 3060, za 5400 zł, z systemem, lecz z wielu rożnych powodów postanowiłem poczekać do października, niestety zerknąłem teraz na ceny i są średnio o nawet ponad 1000 zł wyższe niż w połowie sierpnia. Mam pytanie do tych co się orientują w sytuacji na rynku, czy jest możliwe ze w ciągu dwóch najbliższych miesięcy, ceny tych laptopów powrócą do stanu z połowy sierpnia ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
torrentius Opublikowano 16 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2021 Nie ma co wróżyć, przez pandemię w rynku nie orientuje się nikt. Na ogół laptopy na wrzesień-październik drożeją, bo wzrasta popyt ze względu na rozpoczynający się rok szkolny i akademicki. Ale ponieważ na ceny sprzętu oprócz standardowych cykli kalendarzowych i kursu dolara wpływ wywiera dziś pandemia, czy i jeśli już to kiedy ceny "wrócą do normy", nikt nie wywróży. Też bym wolał żeby wróciły, a nie że to nowa norma. Ale dokładając do tego inflację... Może być ciężko. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roar.RAR Opublikowano 16 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2021 Nie wrócą, a nawet powiem, że wzrosną 😉 dlaczego? ano dlatego, że zaraz będzie czarny piątek i już się zaczyna pompowanie cen 😄 także teraz, jedynie zostaje ci pluć sobie w brodę. Nie dość, że ceny idą w górę, to jeszcze dostępność laptopów jest tragiczna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lap Opublikowano 16 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2021 1 godzinę temu, torrentius napisał: Nie ma co wróżyć, przez pandemię w rynku nie orientuje się nikt. Na ogół laptopy na wrzesień-październik drożeją, bo wzrasta popyt ze względu na rozpoczynający się rok szkolny i akademicki. Ale ponieważ na ceny sprzętu oprócz standardowych cykli kalendarzowych i kursu dolara wpływ wywiera dziś pandemia, czy i jeśli już to kiedy ceny "wrócą do normy", nikt nie wywróży. Też bym wolał żeby wróciły, a nie że to nowa norma. Ale dokładając do tego inflację... Może być ciężko. Dzięki za odpowiedź. To jakiś koszmar, początkowo chciałem w tym roku kupić składka, ale jak zobaczyłem ceny stwierdziłem ze poczekam z tym parę lat i kupię laptopa, a tu się zaczęła z laptopami robić taka sama historia. Godzinę temu, roar.RAR napisał: Nie wrócą, a nawet powiem, że wzrosną 😉 dlaczego? ano dlatego, że zaraz będzie czarny piątek i już się zaczyna pompowanie cen 😄 także teraz, jedynie zostaje ci pluć sobie w brodę. Nie dość, że ceny idą w górę, to jeszcze dostępność laptopów jest tragiczna. Dzięki za odpowiedź. Widzę ze jest gorzej niż myślałem, chyba będę musiał obniżyć oczekiwania. A nie orientujecie się jak to wygląda z promocjami ? Na jaką obniżkę można liczyć i czy warto na nie polować ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 16 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2021 A skąd mamy to wiedzieć. Odpowiedź jest taka sama jak w przypadku obniżek laptopów. Zaczęły się studia, potem wyprzedaże i może wtedy na coś się załapiesz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roar.RAR Opublikowano 22 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2021 W dniu 16.09.2021 o 17:04, Lap napisał: Dzięki za odpowiedź. To jakiś koszmar, początkowo chciałem w tym roku kupić składka, ale jak zobaczyłem ceny stwierdziłem ze poczekam z tym parę lat i kupię laptopa, a tu się zaczęła z laptopami robić taka sama historia. Dzięki za odpowiedź. Widzę ze jest gorzej niż myślałem, chyba będę musiał obniżyć oczekiwania. A nie orientujecie się jak to wygląda z promocjami ? Na jaką obniżkę można liczyć i czy warto na nie polować ? Obserwuj sobie peppera, to prędzej coś znajdziesz. Np z dzisiaj promo xkomu gdzie jest legion na 3060, ale za 5999 https://promocje.x-kom.pl/dzien-chlopaka?filtry=147_kategoria[1844] a nie poprawka - był 😄 ale tak jak mówię, polecam peppera, bo tam często wpadają laptopy, które są aktualnie w promocjach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lap Opublikowano 22 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2021 9 godzin temu, roar.RAR napisał: Obserwuj sobie peppera, to prędzej coś znajdziesz. Np z dzisiaj promo xkomu gdzie jest legion na 3060, ale za 5999 https://promocje.x-kom.pl/dzien-chlopaka?filtry=147_kategoria[1844] a nie poprawka - był 😄 ale tak jak mówię, polecam peppera, bo tam często wpadają laptopy, które są aktualnie w promocjach Dzięki za info na temat peppera, cały czas śledze ceny, ostatni raz laptopa kupowałem 12 lat temu, czyli w bardziej cywilizowanych czasach, kiedy laptopy nie drożały o 1000 zł z dnia na dzień. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...