Imperator Opublikowano 27 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2002 Co się stanie z SDI... zapraszam tutaj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tanaka Opublikowano 27 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2002 ja mam cdi z dialogu i sie nie martwie szybsze transfery mniejsze oplaty , dynamiczny ip :( i klin na irca dzieki slugusa tpsa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaF Opublikowano 27 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2002 chyba jednak sie nie wycofa co zrobi z tysiacami urzadzen HIS ?? ludzie maja podpisane umowy ktorych nie mozna zerwac tak od zaraz i czemu to sie tepsie nie placa ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xon Opublikowano 27 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2002 To nie tak. SDI jest "wycofywane" z duzych miast tam jest juz teraz (jeszcze nie wszedzie) tak ze nie mozna zalozyc SDI , tylko Neostrada. SDI bedzie rozwijane w mniejszych miejscowosciach oraz na terenach wiejskich. Zerwanie umow kosztowalo by jednak ich tez. Pozatym SDI nie jest deficytowe. Oprocz tego dochodzi DSL ale to kazdy moze sobie na .www doczytac. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pitur Opublikowano 27 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2002 Witam Uwazam ten "przeciek" za absurd. Czemu? Otoz podpisana umowa cywilna przewiduje tylko kilka mozliwosci jej zerwania. Jesli wiec TP.SA chcialaby ja jednostronnie zerwac, musialaby wyplacic klientowi ogromne odszkodowanie. W tzw. okresie pilotowym (nazwa tepsy:-)) bylo inaczej. Teraz jest to juz niewykonalne prawnie. Chociaz, sa faktem proby "nieformalnych naciskow", zwlaszcza w duzych miastach, o czym zreszta pisze Kolega, na "przesiadki" na Neostrade, bowiem "promocja" zakonczyla sie totalna klapa (zostaly jeszcze dwa dni), niewiele osob wierzy Tepsie (79zl instalacja, a potem 512kBps "za darmo"). Maja, nie tylko ja, smutne doswiadczenia z monopolista :cry: -- Wszystkiego Dobrego Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xon Opublikowano 27 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2002 Otoz podpisana umowa cywilna przewiduje tylko kilka mozliwosci jej zerwania. Jesli wiec TP.SA chcialaby ja jednostronnie zerwac, musialaby wyplacic klientowi ogromne odszkodowanie. "przesiadki" na Neostrade, bowiem "promocja" zakonczyla sie totalna klapa (zostaly jeszcze dwa dni), niewiele osob wierzy Tepsie (79zl instalacja, a potem 512kBps "za darmo") 1. Dokladnie o to chodzi, teraz sa umowy na czas nieokreslony. 2. Jakie "za darmo" ? Abonament ~200zl (Neostrada+) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arthi Opublikowano 27 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2002 To nie tak. SDI jest "wycofywane" z duzych miast tam jest juz teraz (jeszcze nie wszedzie) tak ze nie mozna zalozyc SDI , tylko Neostrada. SDI bedzie rozwijane w mniejszych miejscowosciach oraz na terenach wiejskich. Zerwanie umow kosztowalo by jednak ich tez. Pozatym SDI nie jest deficytowe. Oprocz tego dochodzi DSL ale to kazdy moze sobie na .www doczytac. Zgadzam sie z kolega, SDI bedzie wycofywane (juz tego posmakowalem) tylko w duzych miastach, poprzez nie instalowanie nowych HiS'ow, te co sa raczej zostana, tak powiedzial mi koles z tpsy. A o calym zamieszaniu mozna bylo przeczytac m.in. na stronie www.chip.pl jakis miesiac temu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arthi Opublikowano 27 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2002 Witam Uwazam ten "przeciek" za absurd. Czemu? Otoz podpisana umowa cywilna przewiduje tylko kilka mozliwosci jej zerwania. Jesli wiec TP.SA chcialaby ja jednostronnie zerwac, musialaby wyplacic klientowi ogromne odszkodowanie. W tzw. okresie pilotowym (nazwa tepsy:-)) bylo inaczej. Teraz jest to juz niewykonalne prawnie. Chociaz, sa faktem proby "nieformalnych naciskow", zwlaszcza w duzych miastach, o czym zreszta pisze Kolega, na "przesiadki" na Neostrade, bowiem "promocja" zakonczyla sie totalna klapa (zostaly jeszcze dwa dni), niewiele osob wierzy Tepsie (79zl instalacja, a potem 512kBps "za darmo"). Maja, nie tylko ja, smutne doswiadczenia z monopolista :cry: -- Wszystkiego Dobrego Mi zaproponowali wlasnie cos takiego, mieszkam w Katowicach i gdy chcialem pod koniec maja zainstalowac SDI to powiedzieli ze usluga jest juz niedostepna w Katowiach i zaraz zaproponowali owo promocje, czyli jeden miesiac zwyklej Neostrady, a w lipcu (moze troche pozniej, koles nie okreslil dokladnie kiedy) za niewielka oplata przesiadka na Neostrade+. Teraz czekam, na sprawdzenie mozliwosci technicznych, dzisiaj beda dzwonic, ciekawe co powiedza?! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xon Opublikowano 28 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2002 Teraz czekam, na sprawdzenie mozliwosci technicznych, dzisiaj beda dzwonic, ciekawe co powiedza?! Sprawdz sam : http://www.neostrada.pl/ :) podajesz numer telefonu i juz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RyPeR Opublikowano 28 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2002 Slyszalem ze ten "sprawdzacz" na neostrada.pl zle dziala. Np w przypadku berkuta, on ma neostrade od okolo roku a chyba pol roku temu albo do teraz pokazuje mu na tej stronie ze nie moze jej miec :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shakur_45 Opublikowano 28 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2002 Mowilo sie juz o tym pare miesiecy temu, ze tpsa wycofuje sdi, ale poki co chyba nie wycofala ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pitur Opublikowano 28 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2002 2. Jakie "za darmo" ? Abonament ~200zl (Neostrada+) Witaj Napisalem "skrotowo", przepraszam. Chodzilo mi o obiecanke-cacanke, typu za 79zl kupujesz Neo 256, a "potem" (kiedy?) to my juz za darmo na 512 przestawimy. Niestety (powtarzam sie) ja nie naleze do osob, ktore wierza TP.SA. Chyba ze na pismie, z podpisem prezesa. A tego nie chca dac :cry: -- Wszystkiego Dobrego Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xon Opublikowano 28 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2002 Napisalem "skrotowo", przepraszam. Chodzilo mi o obiecanke-cacanke, typu za 79zl kupujesz Neo 256, a "potem" (kiedy?) to my juz za darmo na 512 przestawimy. Tak cos w sumie myslalem ze to skrot. Co do tej zmiany na Neo+ to prawda. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R4DOS Opublikowano 28 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2002 a ja chcialem juz kupowac SDI, a tak to musze kupic radiowke :(((. jakby neostrada limitow nie miala i byl w podobnych cenach to wezme. ale czy ona ma stale IP ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ravenclaw Opublikowano 28 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2002 Netostrada jest qrwa strasznie droga za 256kb/s tyle trzeba zaplacic. Mam wybor albo radiowke za 1700zł założenie i 40 zł miesięcznie przy prędkości 1MB/s albo SDI. I wolę wydać 1700zł:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xon Opublikowano 28 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2002 Netostrada jest qrwa strasznie droga za 256kb/s tyle trzeba zaplacic. Mam wybor albo radiowke za 1700zł założenie i 40 zł miesięcznie przy prędkości 1MB/s albo SDI. I wolę wydać 1700zł:) 1. Raczej nie bedzie 256kb/s 2. 40zl miesiecznie i 1MB/s na x uzytkownikow lub dostep do netu 256kbps (lub jakos tam [napewno nie 1MB/s]) do np. proxy lub lokalnych zasobow firmy, jakis ftp z mirrorami itd. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xon Opublikowano 28 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2002 a ja chcialem juz kupowac SDI, a tak to musze kupic radiowke :(((. jakby neostrada limitow nie miala i byl w podobnych cenach to wezme. ale czy ona ma stale IP ? Neostrada _nie ma_ limitow. Staly adres ip tylko w DSL (drozej). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 28 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2002 a ja mam Chello.... 159 zeta miesiecznie ale transfer 512 kb/s :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xon Opublikowano 28 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2002 a ja mam Chello.... 159 zeta miesiecznie ale transfer 512 kb/s :D Jest ok :) tylko ze jest limicik ale nie jest z nim tak zle. Jak sie nie wariuje. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jackk Opublikowano 28 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2002 Zna ktoś może jakieś dobre łącze 512 kb/s w Poznaniu. Aha dobre = rodzice przeżyją gdy zobaczą cene. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arthi Opublikowano 28 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2002 Teraz czekam, na sprawdzenie mozliwosci technicznych, dzisiaj beda dzwonic, ciekawe co powiedza?! Sprawdz sam : http://www.neostrada.pl/ :) podajesz numer telefonu i juz. Spoko spoko, tez o tym wiedzialem, tylko ze tam sprawdzasz czy centrala do ktorej jestes podlaczony obsluguje neostrade, jesli jednak masz np. PCM, lub odleglosc jest za duza lub lacze jest zbyt obciazone to tpsa to sprawdza osobiscie, pod tym adresem tego sie nie dowiesz, kapujesz? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cherry Opublikowano 28 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2002 Mojemu kumplowi właśnie zamontowali sdi, a we wsi nie mieszkam. Ale i tak dialog cdi rulezz (do czasu gdy założę net z kablówki :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xon Opublikowano 29 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2002 Mojemu kumplowi właśnie zamontowali sdi, a we wsi nie mieszkam. Ale i tak dialog cdi rulezz (do czasu gdy założę net z kablówki :) Nie pisalem tylko o wsi :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xon Opublikowano 29 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2002 Spoko spoko, tez o tym wiedzialem, tylko ze tam sprawdzasz czy centrala do ktorej jestes podlaczony obsluguje neostrade, jesli jednak masz np. PCM, lub odleglosc jest za duza lub lacze jest zbyt obciazone to tpsa to sprawdza osobiscie, pod tym adresem tego sie nie dowiesz, kapujesz? Wiem o tym doskonale :) PCMka nie jest problemem zostajesz przelaczony. Ale strona ta daje juz jakies rozeznanie. Taniej jest poprostu zrobic takie mniej dokladne sprawdzanie + weryfikacja przez pracownikow. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...