90kuba90 Opublikowano 24 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2021 Cześć po 20 latach wracam do AMD. Jaką płytkę polecacie i ramy do ryzena 9 5900x. Dużej ilości USB i gniazd M2 nie potrzebuje. Co do płyty chciałbym żeby była dobra sekcja zasilania, znośne temperatury i dobre audio. Poniżej to co wybrałem (GPU i DYSK MAM). https://www.x-kom.pl/lista/9ejj2grxg Plan jest taki żeby konwersje obudowy zrobić i GPU dać wiatrakami do góry i potem na topie 3 wiatraki prosto na kartę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 25 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2021 Zasilacz zdecydowanie za mocny, nie potrzebujesz aż takiej mocy- 750W max. RAM sprawdź pod kątem kompatybilności z AMD — niektóre kości mają z tym problem. Z płyt: MSI MEG X570 UNIFY, MSI MAG X570 TOMAHAWK. ASUS TUF Gaming. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
90kuba90 Opublikowano 25 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2021 1000 to na zapas pod rtx 4000:-) Płyta MSI MEG X570 UNIFY to też opcja szkoda tylko, że nie ma jeszcze x570s. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
90kuba90 Opublikowano 25 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2021 Gry i ma wytrwać co najmniej 5 lat (bez GPU bo często wymieniam). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leavanny Opublikowano 26 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2021 Płyta i zasilacz -> https://www.komputronik.pl/cart/shared/show/vGdw3xadDM 850W spokojnie Ci wystarczy na przyszłość 🙂 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
90kuba90 Opublikowano 26 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2021 (edytowane) Dobra płyta już wybrana ASUS ROG Crosshair VIII Dark Hero idziemy na bogato jednak pamięci zostawię te co mam Gskill ripjaws 3600 CL14 zobaczymy jak to zatrybi ale zostaje chłodzenie. Poprzednio miałem custom loopa, temperatury gpu 42 i cpu 65 były super ale pierdzielenia z nim było przez 3 lata sporo (RTX 2080Ti i i9 9900K). Jak mi płyta padła to roboty pełno, najpierw spuść płyn, rozbierz chłodnice i rurki, wyjmij płytę. Dostałem wymienioną płytę i znowu zamontuj chłodnice i rurki, zalej płyn i odpowietrz 😞 Za stary jestem i wyrosłem. Z tego co sprawdzałem testy dark rocka pro 4 i noctuy nhd15 to szału nie ma. Edytowane 26 Września 2021 przez 90kuba90 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...