Worminator Opublikowano 25 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2021 Chce się spisać przez internet w Narodowym Spisie Powszechnym lecz przy próbie wejścia na stronę https://spis.gov.pl/ albo jakąkolwiek podstronę tego serwisu pojawia się komunikat jak na obrazku poniżej. Jeszcze kilka dni temu strony serwisu normalnie się otwierały. Od tamtej pory nic nie zmieniałem w oprogramowaniu czy to komputera czy rutera. Podobnie nie mogę wejść na strony spisu ze smartfona podłączonego do tej samej sieci przez Wi-fi. Absolutnie każde inne strony internetowe otwierają się bezproblemowo. Problem jest raczej tylko mój gdyż skontaktowałem się z kolegą i u niego jest ok. Także przez internet GSM mogę wejść na strony spisu. No więc o co tu chodzi? Jakby to miało znaczenie to mój system to windows 7 64 bit z najnowszymi uaktualnieniami, program antywirusowy ESET Internet Security, dostawca internetu ampionet, ruter TP-Link TL-WR841N. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 25 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2021 W swojej sieci łączysz się przez proxy? To IP -212.14.52.82 - w whois przedstawia się jako Akademicka Miejska Siec Komputerowa - AMSK Szczecin. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Worminator Opublikowano 25 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2021 Nie znam się na tym. To, że łączę się przez proxy i o takim adresie IP to normalna sprawa czy jakaś anomalia? Zaznaczam, że jestem zwyczajnym użytkownikiem internetu. Nigdy nic nie kombinowałem z ustawieniami sieci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Magda.E Opublikowano 26 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2021 Podbijam temat. Mam to samo. Internet Zeto w Rzeszowie. Nie korzystam z proxy. Jedyne oprogramowanie antywirusowe na komputerze to AntiVirus Free-wyłączenie ochrony nic nie daje. To samo na dwóch przeglądarkach internetowych. Dostawca internetu zablokował stronę czy o co chodzi? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 26 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2021 Proponuję skontaktować się z ISP i odpytać o problemy z połączeniem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...