Mr.Engineer Opublikowano 26 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2021 Cześć, mam połączone dyski w RAID 1 w Windows 10. Jest jakiś sposób aby udostępnić zawartość tego dysku online? Np. żebym mógł wyświetlać zawartość dysku na telefonie nie podłączonym do sieci wifi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ATB-FLASH Opublikowano 30 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2021 (edytowane) Miałem się rozpisać dłużej ale po chwili namysłu powiem jak to wykonałem jakiś czas temu u mnie na przykładzie UPC. Zacznę od tego, że jak rozumiem chcesz mieć dostęp do plików z komórki poza domem. 1. Publiczny adres IP Twojego domowego internetu - w standardzie od dostawcy (nie musi być stałe publiczne IP, ale po resecie rotuera może się zmienić na inne 2. Dane do których ciałem mieć dostęp : mały NAS D-LInk 320L - ustawione w nim stałe lokalne IP, przekierowanie portów. I już można ustawić np FTP-a, lub mieć dostęp przez przeglądarkę. Są też dostępne od np D-Linka narzędzia do dostępu przez komórkę do plików. NAS0y mają z reguły od metra narzędzi do zarządzani plikami w sieci. 3. Dysków z komputera bym nie udostępniał bo jeśli chcesz mieć dostęp to komputer musi jakby nie patrzeć ciągle pracować. Zakładam że o to Ci chodziło, jeśli nie to proszę o sprostowanie Edytowane 30 Września 2021 przez ATB-FLASH Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...