berdej Opublikowano 27 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2003 W moim kompie siedzi Barracuda IV, GeForce 3 z wentylatorem od GoldenOrba 5V, dodatkowy wentyl wyciągający 90mm 5V, a na Athlonie FalconRock I podłączony przez własnej roboty układ do automatycznej regulacji obrotów wentylatora z termistorem. Jak miałem Celka 633@950 to jako zasilacza używałem Codegena 300W. Do tego proca stykał i był ultra cichy. Teraz mam ModeComa ISO-450P i niestety jest to najgłośniejszy element w komputerze. Tak cichy jak Codegen to on jest tylko kilka minut po włączeniu komputera. Potem wentylator przyśpiesza i nie jest już tak różowo. Czasami przy oglądaniu filmów mnie to drażni. Myślę żeby podłączyć jego wentylator przez diodę, by zmniejszyć obroty. Ale ciekawe czy się nie zjara. Pocieszam się tylko, że zasilacz mam wyrzucony na zewnątrz obudowy, może to pomoże. Jak ktoś walczył z wyciszaniem tej zasiłki, albo podobnej, to niech podzieli się doświadczeniami. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubasik Opublikowano 27 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2003 zmien wentylator w zasilce albo daj mu mniejsze napiecie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pavełek Opublikowano 27 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2003 Dziwna sprawa bo mam taki sam i jest najcichszy w kompie 8) i ze wszystkich zasiłek jakie miałem :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xxx Opublikowano 27 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2003 ja mam taki zasilacz i jest najcichszy bo go prawie wcale nie słychac moze ze z odległosc 20cm a mam Xp2600+Gigabyte nforce 2 ultra-T z rajdem karte TI4 64mb @300-600 3 twardziele 2x80giga WD8mb i 1x120GigaWD8mb ,DVD 52 i nagrywarke 52 ,2x256Ramu Geil,nawet troszke sie nie grzeje .Mialem juz Codegena300W to mi sie przegrzewal i bylo go słychac na jakies 2-3metry puzniej mialem Feel300W byl ju cichy ale tez sie troszke zagrzewal i musialem go zmienic na MadeCom 350W-450 i jest bardzo cichy i sie nie grzeje .Moze trzeba tego twojego oddac na gwarancje bo naprawde jest to najcichszy zasilacz .i Bardzo dobry jesli chodzi o wydajnosc. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Teo Opublikowano 27 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2003 Potwierdzam kupilem taki sam w 2 kompie i jest cicho jak makiem zasial- moze w twoim jest jakis wadliwy wentyl - wymien go na jakiegos sunona slizgowego Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uneek Eth Opublikowano 28 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2003 Dziwna sprawa bo mam taki sam i jest najcichszy w kompie 8) i ze wszystkich zasiłek jakie miałem :twisted: U mnie jest tak samo, także pewnie masz walnięty wentyl. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
simonis Opublikowano 28 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2003 Sprawa przedziwna bo uzywam tego zasilacza od 6m-cy i jest NIESLYSZALNY !!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berdej Opublikowano 3 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2003 Voila! Ale nie zapominajcie, że ja mam naprawdę mocno wyciszonego kompa. Np. wentyl na CPU 80mm kręci się z prędkością ok 1500 obr/min. Bez wentyla z zasiłki reszta jest niesłyszalna z około metra. Zasilacz jest dosyć cichy, jednak wydziela szum który chciał bym zmniejszyć. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...