Payulka Opublikowano 28 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2021 Witam, chciałabym podłączyć router do sieci w mieszkaniu jednak podpinajac kabel ethernet (zdjęcie) pasuje on tylko do routera, do sieci nie. Stąd pojawia się moje pytanie, jaki kabel jest potrzebny do sieci w mieszkaniu (zdjęcie) i jak połączyć kabel z dwoma różnymi końcówkami? Dziekuje za odpowiedź, potrzebuje internetu na już a jestem zielona w temacie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roar.RAR Opublikowano 28 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2021 co blok, to inne połączenie. U mnie idzie kabel antenowy z gniazdka pod modem i lanem do routera. Dopiero wtedy mogę podłączyć ethernet do pc. Drydnij do swojego dostawcy internetu i niech przyśle kogoś, kto ci to zamontuje - od czegoś w końcu oni są Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karpior Opublikowano 28 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2021 To gniazko w ścianie jest kat.3, i widać w nim 4 piny tylko - co oznacza, że najprawdopodobniej jest to gniazdko telefoniczne, a nie sieciowe w sensie ethernet WAN/LAN itp. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roar.RAR Opublikowano 28 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2021 35 minut temu, karpior napisał: To gniazko w ścianie jest kat.3, i widać w nim 4 piny tylko - co oznacza, że najprawdopodobniej jest to gniazdko telefoniczne, a nie sieciowe w sensie ethernet WAN/LAN itp. właśnie kurde też mi się wydawało, że to telefoniczne gniazdko 😄 czyli wychodzi na to, że op nie ma internetu u siebie. Albo patrzy na nie ten kontakt, co trzeba. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...