Mercury Opublikowano 30 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2021 Witam, Chciałbym zbudować budżetowy składak do gier. Do wydania 2,5k na bebechy. Nie musi (i nie będzie) to sprzęt który odpali wszystkie gry na pełnych detalach, całkowicie zadowolę się detalami na poziomie medium np w BFie. Jako, że ma być tanio to planuję kupić nową płytę główną, dysk HDD na dane (SSD na system już mam) i zasilacz. Cała reszta pewnie z rynku wtórnego. Już nie jestem na bieżąco ze sprzętem, ale po chwili googlowania zrobiłem poniższy zestaw. Będę wdzięczny za opinie lub porady. Płyta Główna Gigabyte GeForce RTX 2070 Procesor i5-8400 6 x 2,8 GHz (używany) Karta Graficzna GeForce GTX 1650 (używana) Pamięć Ram 16 GBDDR4 Goodram IR-X3200D464L16/16G 3200MHz (używany lub nowy) Zasilacz Be Quiet! System Power 9 600W BN247 80+ Dziękuję. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 1 Października 2021 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2021 Gigabyte GeForce RTX 2070 - to karta graficzna. Poczekaj, ktoś tutaj na forum poleci Ci lepszy zestaw. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mercury Opublikowano 1 Października 2021 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2021 Oj faktycznie chochlik się wkradł przy kopiowaniu. Jeśli dobrze pamietam to płytę główną planowałem Gigabyte Z390 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mercury Opublikowano 1 Października 2021 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2021 (edytowane) Pawelx Dziękuje bardzo. Oczywiście linki mi nie są potrzebne, ale już tego typu podpowiedzi jak najbardziej. Dawno już nie interesowałem się hardware więc człowiek wypadł z formy. Sprawdzę sobie ceny i dostępność tego co mi opisałeś, zwłaszcza gigabajtów b360... Choć Z390 lub Z370 można kręcić Dziękuje jeszcze raz, wszystkiego dobrego. Edytowane 1 Października 2021 przez Mercury Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mercury Opublikowano 2 Października 2021 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2021 Dzięki za rady i propozycje. Przesiądę się na 10400f i b560m pro - bo faktycznie ma to sens! Jedynie co to jeszcze mocno zastanawiam się z grafiką. Warto będzie się szarpnąć z budżetem do 3k i zgarnąć np tą GF1650? Choć w benchmarku faktycznie 1050 ti daje radę, a jednak ~400z zł roznicy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...