czytelnik050 Opublikowano 1 Października 2021 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2021 Cześć, Przyszła pora wymienić mojego 7 letniego kompa, którego w sumie pomogliście mi złożyć tutaj na forum 🙂 Poniżej zamieszczam link do koszyka na morele, gdzie już coś złożyłem. https://www.morele.net/inventory/info/7a19ab5b/ Jedyną niezmienną opcją w koszyku jest obudowa. Karta graficzna jest dodana 'przyszłościowo' - na chwilę obecną nie będę jej kupował tylko przełożę moją obecną leciwą GTX 960. Tak więc zwracam się z prośbą do Was, abyście pomogli mi zweryfikować czy to co wybrałem trzyma się kupy. Płyta główna: wybrana płyta główna dla mnie się podoba - jedyne co to WiFi jest mi w niej zbędne więc jakby była podobna bez WiFi za to tańsza to chętnie rozpatrzę taką propozycję. Pytanie też, czy ja tam mogę wsadzić dwa dyski M.2? Bo z obrazków wygląda że tak, natomiast ze specyfikacji wynika że tylko 1. Drugie pytanie, czy ewentualnie te antenki od WiFi da się wykręcić jak nie mam zamiaru z niego korzystać? Chłodzenie: czy chłodzenie jest dobre? Z tego co wyczytałem ma wysokość 155mm, a do obudowy mieści się właśnie max 155mm (przynajmniej tak jest na stronie producenta). Procesor wybrałem w wersji OEM bo i tak chcę kupić chłodzenie do niego. Nie mam zamiaru podkręcać procesora, ani w ogóle bawić się w OC czegokolwiek. RAM: Na chwilę obecną jedna kostka wystarczy w przyszłości sobie dokupię drugą identyczną Karta graficzna: Tak jak pisałem jest ona tam wsadzona orientacyjnie. Na chwilę obecną wsadzę moją obecną GTX 960 🙂 Zasilacz: Czy 600W wystarczy uwzględniając że będzie tam wsadzona w przyszłości RTX 3060TI? Dyski: Wziąłem dysk z gotowego zestawu podobnie w sumie jak inne elementy. Dodatkowo mam zamiar tam wsadzić 2 SSDki z mojej obecnej maszyny. Może jakieś wentylatorki do tego dołożyć jak jest jeszcze miejsce w obudowie i starczy zasilacza? Ewentualnie wymienić te co są w standardzie? Budżet to jakieś 3.5k więc jeszcze trochę zapasu jest. Dziękuje serdecznie za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...