Skocz do zawartości
dubelek

RADEK 9500Pro i OMEGI

Rekomendowane odpowiedzi

Po pierwsze: szukałem

Mam problem istotny... chciałem podkręcić kartę, więc zainstalowałem Omegi coby odblokować tą możliwość. I wtedy (czyt. po zainstalowaniu omeg) wszystko się sypie, tzn. gry się tną, ekran często mryga na czarno, komp się resetuje (nawet bez podkręcania). Proszę więć o pomoc. Co zrobić żeby kartę podkręcić a nie wgrywać Omeg albo wgrać takie co nie mają problemów. Proszę o pomoc. Karta Hercules 3D Prophet Ati RAdeon 9500 Pro.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sprobuj tak :

1.usun wszyskie drivery programem driver cleaner w trybie awaryjnym

2.zainstaluj omegi

3.zobacz czy artefakty sa dalej

instalowałes te omegi na podkreconej karcie ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po pierwsze: szukałem

Mam problem istotny... chciałem podkręcić kartę, więc zainstalowałem Omegi coby odblokować tą możliwość. I wtedy (czyt. po zainstalowaniu omeg) wszystko się sypie, tzn. gry się tną, ekran często mryga na czarno, komp się resetuje (nawet bez podkręcania). Proszę więć o pomoc. Co zrobić żeby kartę podkręcić a nie wgrywać Omeg albo wgrać takie co nie mają problemów. Proszę o pomoc. Karta Hercules 3D Prophet Ati RAdeon 9500 Pro.

tez tak mam z hercem musisz wgrac bios , bo cos omegi nie pojda zabardzo na hercu przynajmniej umni tez dzieje sie cyrk , a jak juz sie uda je wgrac to i tak nie mozna podkrecic , mowie o omegach opartych na crystalach 3,4

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Więc ja miałem omegi na catalystach 3,6 oparte, mogłem podkręcać ale były problemy z grami.... a możesz mi wskazać gdziem ogę znaleść ten bios i czy to bezpieczne ?

na www.sirius.pl sa biosy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Więc ja miałem omegi na catalystach 3,6 oparte, mogłem podkręcać ale były problemy z grami.... a możesz mi wskazać gdziem ogę znaleść ten bios i czy to bezpieczne ?

Są biosy ale do mojej karty nie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Są biosy ale do mojej karty nie

bezpieczne jest , jak dobrze to sie robi i jestes przygotowny na jakis problem , ja mialem dwa razy czarny ekran ale wgralem orginalny bios po ciemaku , jakiego masz herca z pamieciami 3.0 czy 3.6 ? bo te biosy z siriusa sa jakies lewe wgralem tego co jest do pamieci 3.0 i ciemnosc widze ciemnosc 8O

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam pamiątki raczej 3,3 ns albo 3.0, nie wiem bo mam radiatory na pamięciach ;) tam nie ma takiego biosu chyba

jakiego koloru jest PCB , niebiski czy czerwony ? jak niebieski to pamieci 3.0

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a skąd biosy mam <span style="color:red;">ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span></span>?

poszukaj na stronie siriusa byly biosy

http://www.sirius.pl/download.php?ucid=11

6. OC Bios 9500Pro Infineon3ns v2

7. Org. Bios Hercules 9500Pro 3.0

albo zgraj bios ze swojej grafy , sciagnij program ATi Radeon BIOS Editor wersje jak najnosza 1.0.0.0 conajmniej taka http://www.chip.de/downloads/c_downloads_g...59396517&v=3600 , wgraj do tego bios i podkrec go w tym programie zapisz zmiany , wgraj podkrecony bios , tylko zrob sobie dyskietke ratunkowa , robisz to na swoja odpowiedzialnosc

pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...