Skocz do zawartości
Kosher

Problem z zasilaniem kompa.

Rekomendowane odpowiedzi

Jest taki problem:

Po wylaczeniu kompa trzeba za kazdym razem odlaczac go z pradu zeby zaskoczyl, tj. zeby normalnie sie wlaczyl, jesli tego nie zrobie to komp wlacza sie, wiatraki startuja ale monitor pozostaje ciemny. Nie ma odstepstwa od regoly, za kazdym razem jak po wylaczeniu go wylacze prad to wlacza sie normalnie a jak nie wylacze zasilania to nie zastartuje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To jest komp a nie przetwornica jakas, (jeszcze w monitorze). Poprostu po wylaczeniu kompa (i z przycisku i softowo z windowsa-linuxa) trzeba go odciac od pradu zeby normalnie wlaczyl sie, w innym wypadku komp nie wlacza sie, startuja wiatraki ale nie ma obrazu (nawet tego charakterystycznego pikniecia glosniczka nie slychac).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sluchaj. Mam dokladnie taki sam problem!!!! Tez niedawno napisalem post ("Nietypowy problem") ale nie dostalem konkretnych odpowiedzi.

Moze razem cos zdzialamy:) Jakby co to moj mail: erde@o2.pl. Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aha. Czy przypadkiem problem nie pojawil sie po wymianie dysku, albo czy nie masz problemow z wykrywaniem dysku?? Bo u mnie jest wlasnie jeszcze ten problem... I na jakim sprzecie dokladnie masz te problemy??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam dokładnie ten sam problem , zaczeło sie to dziać po dołożeniu nowego dysku , chodzi o to że gdy włączam komputer nie włacza sie monitor dopiero gdy walne twardego reseta monitor zaczyna działać , dzieje sie to przeważnie gdy właczam komputer który dosć długo był wyłączony , potem gdy go jeszcze raz wyłącze i znowu włącze wszystko jest ok , zauwżyłem że przy pierwszym włączani jak nie trybi mi monitor nie migaja również te trzy diodki na klawiaturze , które zawsze migają przy włączaniu komputera.Z góry dziękuje za pomoc w rozwiazaniu problemu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...