Skocz do zawartości
Bogdano

AMD Radeon RX 7000 (RDNA 3) - Temat zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Wdzialem ten link który dałeś , 60 stC a 100 hot spot no troche duza  różnica 15- 20  to ok ale 40  to troche duzo.  Ja mam teraz 60  - 82 ( hot spot). Tylko jedna rzecz jak osiągnie hot spot do gubi klatki lub robi freeze  (gdzies ok 105 STC ) w tutaj wczale to nie musi byc z hot spotem zwiazane, tak sobie pomyślałem, choć tak jak napisałe 40 sTC różnicy to tez problem.  Może kwestia ustawień sterownika lub wersji  sterownika.   dla mnie ciężko zdagnozowac jak sam nie przetestowałem. Moze ktos inny miał takie doświadczenie.

Przy średnio podkreconym  ( GPU 2663 | MEM 2636 (stress tests)) RX 7900  XTX mam tyle co poniżej 

ht9.png

Edytowane przez mieciop

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Mam problem z kartą którą ostatnio wymieniłem u siebie. Po podłączeniu do TV nie mam dzwieku.Wczesniej mialem Vege 56 i wszystko było w porządku.

Uprzedzając pytania , to odinstalowałem wszystkie sterowniki od karty , zainstalowałem po włożeniu karty ponownie , używam kabla do połączenia jak przy poprzedniej karcie .

Ktoś ma jakiś pomysł lub radę co jest nie tak ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

wyobraź sobie , jest w systemie taki pasek zadań i z prawej strony system pokazuje która jest godzina, a obok jest ikonka z głośnikiem , jak najedziesz kursorem od myszki to co pokazuje system ? powinna też być możliwość zmiany z domyślnej karty muzycznej np. Realtek na wykryty TV ...          

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

53 minuty temu, Aldaranx napisał:

Chodzi o to że nie mam do wyboru wyjscia audio amd , tak jakby system nie widział że sie połączyłem z tv. Oczywiscie obraz jest.

Może podłączasz pod HDMI/ARC w TV? Spróbuj włożyć kabel do portu HDMI bez ARC. Ewentualnie zmień kabel lub pogrzeb w ustawieniach telewizora.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

14 godzin temu, Aldaranx napisał:

Chodzi o to że nie mam do wyboru wyjscia audio amd , tak jakby system nie widział że sie połączyłem z tv. Oczywiscie obraz jest.

Jak masz obraz to znaczy, że jest ok i wina leżY po stronie PC, audio nie piszesz przez co to "leci". Idzie na głośniki TV, system audio?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Problem znalazłem,wina leżałą po stronie sterowników.

Opisze co i jak,moze komus sie przyda.

Próbowałem na 3 kablach podłączać do tv , do dwoch wejść w tv HDMI oraz HDMI/ARC - nic to nie dało.Na monitorze i tv miałem tylko Realteka ( 1 i 2 ).

Postanowilem usunąć sterowniki,sciagnalem DDU , wyczysciłem i pomyslalem ze sciagne sterowniki ze strony producenta (Gigabyte).

Po zainstalowaniu nie mogłem uruchomic AMD Software i dostałem taki komunikat (3). ???

Finalnie ściągnąłem stery ze strony AMD i dzwiek sie pojawił na tv (4)

Z tego co pamietam za pierwszym razem sciagalem stery za pomocą programu Auto Detect Tool ze strony amd. Widocznie Coś poszło nie tak

więc nie polecam tego programu.

Dziekuje wszystkim za pomoc.

1.png

2.png

3.png

4.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi