Thomas1999PL Opublikowano 13 Października 2021 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2021 (edytowane) Witam, Posiadam obudowę Corsair 5000D Białą. Link do obudowy: Corsair 5000D Biała - Obudowy do komputera - Sklep komputerowy - x-kom.pl Rutynowo jak to mam w zwyczaju raz na kilka miesięcy chciałem wyczyścić komputer z kurzu. No i demontowałem panel boczny jednak drugą reką niepewnie trzymałem ten panel i mi odskoczył na podłogę. Po "ogarnięciu" PC tymczasowo tylni panel zamontowałem na lewej stronie no i rozpocząłem szukanie panelu do tejże obudowy .... no i o zgrozo nie ma 😞 Widziałem panele be quiet!, fractal design etc. a corsair ... nic. Doradźcie co zrobić w tej patowej sytuacji bo obudowa jednak bez jednego panelu jest dość niefunkcjonalna. Robi ktoś taki panel na zamówienie czy jest może jakiś sklep w którym to sprzedają ? Co byście zrobili w mojej sytuacji ? 😞 Edytowane 21 Lipca 2022 przez Thomas1999PL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
falcoon84 Opublikowano 13 Października 2021 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2021 Jedyne co mi w tej sytuacji przychodzi do głowy to kontakt z supportem Corsair. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thomas1999PL Opublikowano 13 Października 2021 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2021 (edytowane) Znalazłem na ich stronie w akcesoriach. Panel szklany co prawda jest niedostęny, ale chciałem zabudowany mieć chociaż tylko jak na złość wśród transportu nie ma naszego kraju a jest Słowacja, Czechy i Niemcy ...... https://www.corsair.com/eu/pl/Categories/Products/Accessories-|-Parts/iCUE-5000X-5000D-5000D-AIRFLOW-Solid-Side-Panel%2C-White/p/CC-8900492 😞 Edytowane 13 Października 2021 przez Thomas2021PL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
falcoon84 Opublikowano 13 Października 2021 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2021 Napisz do nich czy jest możliwość wysyłki do Polski, może potraktują Cię indywidualnie. 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thomas1999PL Opublikowano 23 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2021 W dniu 13.10.2021 o 18:56, falcoon84 napisał: Napisz do nich czy jest możliwość wysyłki do Polski, może potraktują Cię indywidualnie. Chciałem zamknąć ten wątek. Wszystkich śledzących ten wątek informuję że problem został rozwiązany , że postanowiłem napisać do firmy Corsair. Firma zachowała się mega profesjonalnie i chcieli żebym im wysłał dowód zakupu i zdjęcia obudowy. Firma wysłała mi panel za darmo pokrywając koszty przesyłki mimo tego iż sam we wniosku napisałem że stłukłem panel podczas porządków w obudowie a panel mieli wyceniony na stronie 20 Euro więc nie musieli uznać gwarancji a mimo wszystko poszli mi na rękę . 3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
falcoon84 Opublikowano 23 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2021 58 minut temu, Thomas2021PL napisał: Chciałem zamknąć ten wątek. Wszystkich śledzących ten wątek informuję że problem został rozwiązany , że postanowiłem napisać do firmy Corsair. Firma zachowała się mega profesjonalnie i chcieli żebym im wysłał dowód zakupu i zdjęcia obudowy. Firma wysłała mi panel za darmo pokrywając koszty przesyłki mimo tego iż sam we wniosku napisałem że stłukłem panel podczas porządków w obudowie a panel mieli wyceniony na stronie 20 Euro więc nie musieli uznać gwarancji a mimo wszystko poszli mi na rękę . Może potraktowali to honorowo że skoro szkło hartowane to taka sytuacja nie powinna mieć miejsca. 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 18 Lutego 2022 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2022 W dniu 23.11.2021 o 15:30, Thomas2021PL napisał: Chciałem zamknąć ten wątek. Wszystkich śledzących ten wątek informuję że problem został rozwiązany , że postanowiłem napisać do firmy Corsair. Firma zachowała się mega profesjonalnie i chcieli żebym im wysłał dowód zakupu i zdjęcia obudowy. Firma wysłała mi panel za darmo pokrywając koszty przesyłki mimo tego iż sam we wniosku napisałem że stłukłem panel podczas porządków w obudowie a panel mieli wyceniony na stronie 20 Euro więc nie musieli uznać gwarancji a mimo wszystko poszli mi na rękę . Sorry za odkop, ale w sumie przypomniałem sobie o podobnej sytuacji jaką miałem kilka lat temu z panelem z portami USB 3.0 w Corsair Carbide 500R. Porty się pouszkadzały, piny jakimś cudem się zrolowały w środku, porty przestały działać, na szczęście nie spaliły kontrolera na płycie do której były podpięte. Napisałem do supportu Corsaira, odpowiedź dotarła szybko, także w moim przypadku poprosili o zdjęcia uszkodzenia, skan dowodu zakupu, po kilku tygodniach otrzymałem przesyłkę z nowym panelem z portami USB i całą resztą, która się na nim znajdowała, także bez opłat. Żeby było śmieszniej obudowa już była po gwarancji, także Corsair wykazał się naprawdę bardzo dobrym podejściem do klienta. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...