Jump to content

Recommended Posts

Chciałem sobie zrobić na zapasowym kompie RAID 1 z dysków HDD 500 GB TOSHIBA na płycie ASUS H270. Konfigurator widzi tylko dyski podpięte pod porty SATA 1 i 2  z tym że pod SATA 1 i 2 mam dysk systemowy i jeszcze inny. Podczas konfiguracji na początku pokazuje wszystkie dyski, a później tylko te  dwa  pod SATA 1i 2.  Tak ma być ? RADIA 1 można robić tylko na portach SATA 1 i 2 ?  3,4,5,6 nie są dostępne ?

 

https://naforum.zapodaj.net/2dd619b55d19.jpg.html

https://naforum.zapodaj.net/f5f96204f895.jpg.html

https://naforum.zapodaj.net/14bee895fd30.jpg.html

Edited by shakal84

Share this post


Link to post
Share on other sites

Instrukcje obslugi plyty glownej oczywiscie czytales i zgodnie z informacja dysk systemowy jest pod port nr 0 a te ktore chcesz laczyc w Raid sa oczywiscie podpiete pod zlacza kontrolera Intel a nie pod zewnetrzny kontroler AsMedia oznaczony portami A1 i A2?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tak w tej płycie SATA jest od nr 1  i tam mam podpięty HDD systemowy, pod  SATA 2 jest podpięty inny HDD na gry dane itp  pod SATA 3 i 4 są podpięte dyski z których chce  zrobić RAIDA.  W porcie  SATA AsMedia  A1 jest podpięty tylko jeden dysk HDD. Czyli łącznie mam 5 HDD.

Edited by shakal84

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...


Aktualności

Artykuły



×
×
  • Create New...