Skocz do zawartości
Darcon

Za ile NET?

Rekomendowane odpowiedzi

1 free

2 56 zł

3 64kb/s(8kB/s) ale jak ciagne plik z jakiejs strony to czsem nawet 150kB/s sam nie wiem czemu

czyżby SAT-Mont-service??

1) instalacja 50zeta

2) 56 zł/m-c

3) w umowie jest 64kb/s i taki jest limit na ftp&p2p@smtp, port 80 jest dziwnie zrobiony(strony schodzą do 80kB/s ale gdy się podłączy np Kazee pod 80 to transfer spada po chwili do nominalnego 8kB/s) w nocy 1-6.00 brak limitów i wyciągam do 80-100kB/s), w bloku sieć 7 osób na kartach w piwnicy switch i modem do kablówki ustawiony na 1Mbit/s

4) dostawca sat-mont-service

strzał w 10!

tylko ze za zalozenie nic nie booliłem a strony to jak napisałem czasem mi ''chodza'' po 150kB(non stop) , w bloku mam ponad 10 osob, switch itp tak samo.

P.S. Lucas z jakiej jesteś dzielnicy?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 free

2 56 zł

3 64kb/s(8kB/s) ale jak ciagne plik z jakiejs strony to czsem nawet 150kB/s sam nie wiem czemu

czyżby SAT-Mont-service??

1) instalacja 50zeta

2) 56 zł/m-c

3) w umowie jest 64kb/s i taki jest limit na ftp&p2p@smtp, port 80 jest dziwnie zrobiony(strony schodzą do 80kB/s ale gdy się podłączy np Kazee pod 80 to transfer spada po chwili do nominalnego 8kB/s) w nocy 1-6.00 brak limitów i wyciągam do 80-100kB/s), w bloku sieć 7 osób na kartach w piwnicy switch i modem do kablówki ustawiony na 1Mbit/s

4) dostawca sat-mont-service

strzał w 10!

tylko ze za zalozenie nic nie booliłem a strony to jak napisałem czasem mi ''chodza'' po 150kB(non stop) , w bloku mam ponad 10 osob, switch itp tak samo.

P.S. Lucas z jakiej jesteś dzielnicy?

Zagórze, Boh. M.C. dokładnie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1. 300 zł

2. 40 zł (idzie sie targowac :P jak sie uda bo net siadl kilka razy to sie nie płaci :P ale to trza sie kłucić :P)

3 i 4. Net od Tops'a (Użytkownicy mowia najlepszy internet za darmo <korzystasz pol roku nie placisz :) to ci groża ze odlacza po roku odlaczyli 20 ludzi ktorzy od poczatku nie placili>Niby 3 Mb/s (Futuro www.futuro.pl) Koniec sierpnia dadza jeszcze 1 Mb/s Dsl) Transfery rożnie od 1 kb/s do 100 czasem wiecej. Ludzi w sieci okolo 200 narazie ponizej ale ciagle dolaczaja !!!

Wybaczcie za gramatyke ale sa wakacje :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W PL:

1) 100zl

2) 100zl

3) 1/ 128kb/s (realnie 15 ;))

4) Elpos czy jakos tak, firma ktora zakladala ludziom kablowke w Bialymstoku

obecnie:

1) $65

2) $45 (znizka 5 dolcow :PP)

3) teoretycznie 10mbit, praktycznie 7 - 9 (upstream cos okolo 300kb/s) podzielone na brata i mnie

4) OptimumOnline

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

noob999 powiedz mi czy u ciebie tez tak jest ze jak tyle ludu w otoczeniu jest to otoczenie ciagle nie dziala ?? U nas tak ciagle jest ze jakis frajer ma powlanczane jakies programiki i sie cala siec <span style="color:red;">[ciach!]</span>li.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1. 0 mysmy mieli gratis (chyba)

2. ceny ogolnej nie podam ale powiem ze jest nas kolo 80 i placi sie 0 lub 30-40 w zaleznosci kim sie jest :D

3. 2Mbit realnie to tez zalezy gdzie sie jest i kogo sie ma pod/nad soba :D

4. crowley :D jak narazie przynajmniej ja nie narzekam (chula jak ta lala) :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1) 395 zł

2) 43 zł

3) ok 400 osób/4 Mbity

Strony otwierają się tak, ze czasami chcę się już pociąć, ale zanim by się otworzyła strona z pierwszą pomocą to bym się wykrwawił ;(

Średni transwer np. na kazie 1k :( - cała doba

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tego co wiem lacze kosztuje cos 2400 zl, poprawka - sieci liczy teraz kolo 100 userow :( Qrde jak bylo nas kolo 60 to bylo pieknie :D, zadnego pasmowania na serwerze...a teraz admin tnie ile wlezie :cry:

pozdrowienia, a dla czego tak wlasciwie interesuje cie cena lacza?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tego co wiem lacze kosztuje cos 2400 zl, poprawka - sieci liczy teraz kolo 100 userow :( Qrde jak bylo nas kolo 60 to bylo pieknie :D, zadnego pasmowania na serwerze...a teraz admin tnie ile wlezie  :cry: 

pozdrowienia, a dla czego tak wlasciwie interesuje cie cena lacza?

A dla wszystkich, którzy nie wiedzą o czym kolega mówi -- przypomnienie tematu. Naprawdę warto ;]]]

http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=349...ight=pasmowanie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Można walnąć pawia jak się czyta!!! Pomyśleć że e-Wro za podpięcie łyka skromnie 0,0zł. :lol: qrwa za co te firmy komputerowe biorą 400zł od mieszkania (1metr skrętki kosztuje 53grosz netto) Mieszkam na osiedlu Kosmonautów we Wrocławiu i we wrześniu firma KOM-NET podpina mój budynek, dwa lata temu wywaliłem 400zł. na dialog ISDN teraz firm komnet chce 300zł. Oczywiście powinienem mieć prawo do wyboru dostawcy ale tak w Polsce nie ma!!!. Zostaje czekać na e-Wro do 2004, albo wybecalować 300zł.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobry wieczór bo jest 4:09 (!@#$%^ zasiedziałem się :) )

Pragne dowiedziec sięjak prezentują się POLSKI REALIA :)

czyli:

1) Ile za podłonczenie do NETA

2) Jaki Abonament

3) Ile osób / jaki transfer

4) Jaki dostawca 

1) 0 złotych

2) 58,50 zł brutto ;)

3) hgw/średnio 12-15 KB - jak się pobawię z TTL i MTU to około 20 KB, czasem więcej

4) e-wro popowice

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Można walnąć pawia jak się czyta!!! Pomyśleć że e-Wro za podpięcie łyka skromnie 0,0zł. :lol: <font color="#FF0000">[ciach!]</font> za co te firmy komputerowe biorą 400zł od mieszkania (1metr skrętki kosztuje 53grosz netto) Mieszkam na osiedlu Kosmonautów we Wrocławiu i we wrześniu firma KOM-NET podpina mój budynek, dwa lata temu wywaliłem 400zł. na dialog ISDN teraz firm komnet chce 300zł. Oczywiście powinienem mieć prawo do wyboru dostawcy ale tak w Polsce nie ma!!!. Zostaje czekać na e-Wro do 2004, albo wybecalować 300zł.

Ciesz się, ja płaciłem:

500 instalacja

50/miesiąc

łącze na LAN'a nie wiem, na usera limit jest 512kbps (około 60kB/s), ale obcięte p2p -- tylko w godzinach nocnych, do 2kB/s, ponadto coś FTP nie robi i często zapchane POP i SMTP

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lipa z tym p2p. Ja na twoim miejscu już bym straszył administratora. Skoro płacisz za internet to nie ma czegoś takiego jak w godzinach nocnych. Masz mieć pełny dostep!!! Mogą ograniczać transfer (oczywiście do takiego minimum jakie było na umowie) ale nie blokować usługi, czy portów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi