LPC Opublikowano 30 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2003 1 free 2 56 zł 3 64kb/s(8kB/s) ale jak ciagne plik z jakiejs strony to czsem nawet 150kB/s sam nie wiem czemu czyżby SAT-Mont-service?? 1) instalacja 50zeta 2) 56 zł/m-c 3) w umowie jest 64kb/s i taki jest limit na ftp&p2p@smtp, port 80 jest dziwnie zrobiony(strony schodzą do 80kB/s ale gdy się podłączy np Kazee pod 80 to transfer spada po chwili do nominalnego 8kB/s) w nocy 1-6.00 brak limitów i wyciągam do 80-100kB/s), w bloku sieć 7 osób na kartach w piwnicy switch i modem do kablówki ustawiony na 1Mbit/s 4) dostawca sat-mont-service strzał w 10! tylko ze za zalozenie nic nie booliłem a strony to jak napisałem czasem mi ''chodza'' po 150kB(non stop) , w bloku mam ponad 10 osob, switch itp tak samo. P.S. Lucas z jakiej jesteś dzielnicy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucas Opublikowano 31 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2003 1 free 2 56 zł 3 64kb/s(8kB/s) ale jak ciagne plik z jakiejs strony to czsem nawet 150kB/s sam nie wiem czemu czyżby SAT-Mont-service?? 1) instalacja 50zeta 2) 56 zł/m-c 3) w umowie jest 64kb/s i taki jest limit na ftp&p2p@smtp, port 80 jest dziwnie zrobiony(strony schodzą do 80kB/s ale gdy się podłączy np Kazee pod 80 to transfer spada po chwili do nominalnego 8kB/s) w nocy 1-6.00 brak limitów i wyciągam do 80-100kB/s), w bloku sieć 7 osób na kartach w piwnicy switch i modem do kablówki ustawiony na 1Mbit/s 4) dostawca sat-mont-service strzał w 10! tylko ze za zalozenie nic nie booliłem a strony to jak napisałem czasem mi ''chodza'' po 150kB(non stop) , w bloku mam ponad 10 osob, switch itp tak samo. P.S. Lucas z jakiej jesteś dzielnicy? Zagórze, Boh. M.C. dokładnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@KER Opublikowano 2 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2003 1. 300 zł 2. 40 zł (idzie sie targowac :P jak sie uda bo net siadl kilka razy to sie nie płaci :P ale to trza sie kłucić :P) 3 i 4. Net od Tops'a (Użytkownicy mowia najlepszy internet za darmo <korzystasz pol roku nie placisz :) to ci groża ze odlacza po roku odlaczyli 20 ludzi ktorzy od poczatku nie placili>Niby 3 Mb/s (Futuro www.futuro.pl) Koniec sierpnia dadza jeszcze 1 Mb/s Dsl) Transfery rożnie od 1 kb/s do 100 czasem wiecej. Ludzi w sieci okolo 200 narazie ponizej ale ciagle dolaczaja !!! Wybaczcie za gramatyke ale sa wakacje :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kloper Opublikowano 4 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2003 42 zł za 16kb/s w dzien i 32kb/s w nocy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dr34m3r Opublikowano 4 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2003 W PL: 1) 100zl 2) 100zl 3) 1/ 128kb/s (realnie 15 ;)) 4) Elpos czy jakos tak, firma ktora zakladala ludziom kablowke w Bialymstoku obecnie: 1) $65 2) $45 (znizka 5 dolcow :PP) 3) teoretycznie 10mbit, praktycznie 7 - 9 (upstream cos okolo 300kb/s) podzielone na brata i mnie 4) OptimumOnline Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noob999 Opublikowano 5 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2003 3MB/kilkaset osob :) 50pln transfer ograniczony do 15 kB/s (za to chodzi znosnie w rush hour'ach :) ) 42 zł za 16kb/s w dzien i 32kb/s w nocykb a kB to wielka roznica ^^ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kloper Opublikowano 5 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2003 noob999 powiedz mi czy u ciebie tez tak jest ze jak tyle ludu w otoczeniu jest to otoczenie ciagle nie dziala ?? U nas tak ciagle jest ze jakis frajer ma powlanczane jakies programiki i sie cala siec <span style="color:red;">[ciach!]</span>li. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noob999 Opublikowano 5 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2003 a mash ograniczenie transferu? jak pisalem mam 15/kB/s MAX i nawet jak takich debili bedzie 10 to i tak bedzie spox a co do otoczenia sieciowego to do konca Cie nie qmam ^^ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kloper Opublikowano 5 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2003 Ograniczenia mamy 16kb/s w dzien i 32kb/s w nocy tyle ze ciagle otoczenie nie dziala, po prostu nie widac zadnego komputera, czasami dziala czasami nie, czy u ciebie tez tak jest ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noob999 Opublikowano 5 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2003 nie rob chata z forum >>prv nie, nie ma tak u mnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro_x Opublikowano 7 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2003 1) 300 zl 2) 35 zl miesiecznie 3) 6/512 kb 4) TPSA neo+ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ultor Opublikowano 7 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2003 1. 0 mysmy mieli gratis (chyba) 2. ceny ogolnej nie podam ale powiem ze jest nas kolo 80 i placi sie 0 lub 30-40 w zaleznosci kim sie jest :D 3. 2Mbit realnie to tez zalezy gdzie sie jest i kogo sie ma pod/nad soba :D 4. crowley :D jak narazie przynajmniej ja nie narzekam (chula jak ta lala) :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 8 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2003 1) 250zl 2) 49zl/miech 3) ??? admin jedne tylko wie / zalezy (512kB lacze - transfery od 5kB/s do 600kB/s - kilka razy sie zdarzylo z www :D, a ogolnie to mamy 10MBit w sumie - 5x 2MBit na swiat od providera) 4) www.lama.krakow.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 8 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2003 1) 300 zł 2) 40 zł 3) od kilku KB do 240KB/s 4) sieć osiedlowa Lanet :/ brrr :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMAHAWK_ Opublikowano 8 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2003 Abonament: 40zł Podłączenie: 300zł Transfer: 64kbit (ok. 8 kilobajtów) Kablówka "ELSAT" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin S Opublikowano 8 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2003 start: 0 zł abonament: 80 zł łącze: naście osób 2 lub 3.5 Mbit, ale ostatnio mam dostępne tylko 128kbit (coś admin podział pasma robi :? ) Erathia - lan w szczecinie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 8 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2003 150zl 30/miech 10Mbit/okolo 300 osob - transfery od 0 do 700-800kB/s (zdarzalo sie i ponad 1000kB/s, ale to tylko chwilowe) Siec akademicka http://stargate.uz.zgora.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brzoza Opublikowano 9 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2003 1. Nie pamietam, chyba cos ok. 130e i modem na wlasnosc 2. 48e za miesiac 3. Provider - kablowka @Home 4. Transfery do 350kB/s Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witek_p Opublikowano 9 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2003 1) 360 zł 2) 50 zł/mieś. 3) 3Mbit w dwie strony/ brak ograniczenia/ nie wiem dokładnie ale ok. 100-120/ IP zewn. 4) Sieć osiedlowa > dostawca łącza Crowley Pozdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bogdans1 Opublikowano 9 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2003 1) 395 zł 2) 43 zł 3) ok 400 osób/4 Mbity Strony otwierają się tak, ze czasami chcę się już pociąć, ale zanim by się otworzyła strona z pierwszą pomocą to bym się wykrwawił ;( Średni transwer np. na kazie 1k :( - cała doba Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kat_666 Opublikowano 10 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2003 350zl zalozenie 30 zl za miech (ja mam huba to 25zl :lol:) 90 osob/Netia 1,5 mbit (poprawcie mnie jesli zle podalem ale myle jednostki :P) Transferki 10-20 Kb/s Siec sienazywa ASK NET :lol: Ogolnie nie narzekam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 10 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2003 Kat: może wiesz ile płacicie za samo łącze? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kat_666 Opublikowano 10 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2003 Z tego co wiem lacze kosztuje cos 2400 zl, poprawka - sieci liczy teraz kolo 100 userow :( Qrde jak bylo nas kolo 60 to bylo pieknie :D, zadnego pasmowania na serwerze...a teraz admin tnie ile wlezie :cry: pozdrowienia, a dla czego tak wlasciwie interesuje cie cena lacza? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 10 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2003 Z tego co wiem lacze kosztuje cos 2400 zl, poprawka - sieci liczy teraz kolo 100 userow :( Qrde jak bylo nas kolo 60 to bylo pieknie :D, zadnego pasmowania na serwerze...a teraz admin tnie ile wlezie :cry: pozdrowienia, a dla czego tak wlasciwie interesuje cie cena lacza? A dla wszystkich, którzy nie wiedzą o czym kolega mówi -- przypomnienie tematu. Naprawdę warto ;]]] http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=349...ight=pasmowanie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 10 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2003 Kat: sporo jak na 1,5MBit... poza tym nie wiem co ty z tym pasmowaniem tak ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nasteq Opublikowano 11 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2003 Witam 1) 550PLN 2) 75PLN 3) 1/512kbps - w nocy bez limitow 4) WLAN (1km od nadajnika) - lokalny operator TV kablowej To chyba tyle ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 11 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2003 Można walnąć pawia jak się czyta!!! Pomyśleć że e-Wro za podpięcie łyka skromnie 0,0zł. :lol: qrwa za co te firmy komputerowe biorą 400zł od mieszkania (1metr skrętki kosztuje 53grosz netto) Mieszkam na osiedlu Kosmonautów we Wrocławiu i we wrześniu firma KOM-NET podpina mój budynek, dwa lata temu wywaliłem 400zł. na dialog ISDN teraz firm komnet chce 300zł. Oczywiście powinienem mieć prawo do wyboru dostawcy ale tak w Polsce nie ma!!!. Zostaje czekać na e-Wro do 2004, albo wybecalować 300zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojwar Opublikowano 11 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2003 Dobry wieczór bo jest 4:09 (!@#$%^ zasiedziałem się :) ) Pragne dowiedziec sięjak prezentują się POLSKI REALIA :) czyli: 1) Ile za podłonczenie do NETA 2) Jaki Abonament 3) Ile osób / jaki transfer 4) Jaki dostawca 1) 0 złotych 2) 58,50 zł brutto ;) 3) hgw/średnio 12-15 KB - jak się pobawię z TTL i MTU to około 20 KB, czasem więcej 4) e-wro popowice Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 11 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2003 Można walnąć pawia jak się czyta!!! Pomyśleć że e-Wro za podpięcie łyka skromnie 0,0zł. :lol: <font color="#FF0000">[ciach!]</font> za co te firmy komputerowe biorą 400zł od mieszkania (1metr skrętki kosztuje 53grosz netto) Mieszkam na osiedlu Kosmonautów we Wrocławiu i we wrześniu firma KOM-NET podpina mój budynek, dwa lata temu wywaliłem 400zł. na dialog ISDN teraz firm komnet chce 300zł. Oczywiście powinienem mieć prawo do wyboru dostawcy ale tak w Polsce nie ma!!!. Zostaje czekać na e-Wro do 2004, albo wybecalować 300zł. Ciesz się, ja płaciłem: 500 instalacja 50/miesiąc łącze na LAN'a nie wiem, na usera limit jest 512kbps (około 60kB/s), ale obcięte p2p -- tylko w godzinach nocnych, do 2kB/s, ponadto coś FTP nie robi i często zapchane POP i SMTP Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 12 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2003 Lipa z tym p2p. Ja na twoim miejscu już bym straszył administratora. Skoro płacisz za internet to nie ma czegoś takiego jak w godzinach nocnych. Masz mieć pełny dostep!!! Mogą ograniczać transfer (oczywiście do takiego minimum jakie było na umowie) ale nie blokować usługi, czy portów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...