ultor Opublikowano 12 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2003 niestety czasem taki sposob postepowania cvzyli wlaczenie blokowania portow jest jedynym wyjsciem. jezeli masz w sieci 80 ludzi z czego nawet te 15 siedzi na dc, kozach, oslach i innym zwierzyncu nie ma bata zebys nie odczul tego na swojej skorze. jeszcze dobrze jest jak ktos jest rozsadny i stara sie ograniczac. ale nie co tam. najlepiej szkodzic sobie nawzajem. i potem przez takie postepowanie strony laduja sie w 3 minuty. dlatego w naszej sieci rowniez mielismy blokade w pewnych godzi9nach.tyleze nie bylo ograniczenia transferu do 2k 8O . po zakupie nowego lacza blokada zostala zniesiona. i jak na razie nie zanosi sie. za to jest blokada na "zyczenie" heheh jak ktos przeholuje ze sciaganiem banik na pare minut/ godzin na necik. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kat_666 Opublikowano 12 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2003 Ten topic napisalem wtedy w akcie desperacji :oops: Chyba sie przyzwyczailem do wysokich transferow :P Po prostu denerwuje mnie to ze kiedy na lanie w nocy (widze ile userow siedzi na statystykach) siedzi 6 userow i tak mam takie mizerne transfery! No ale trzeba zyc dalej :P Co do lacza ponoc daje 100% mocy (bo ponoc z tym bywa roznie)... Tak wogole to NETIA wykupila naszego poprzedniego providera :? (PIK-NET) Za czasow PIK-NETU bylo chyba jednak lepiej :P Pozdrowienia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ultor Opublikowano 12 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2003 no mysmy mieli lacze od netii eks (pik-netu) 1mbitowe. ja powiem ze ani za kadencji jednego i drugiego wcale nie bylo tak dobrze jak za kadencji crowleya (2mbit). :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kat_666 Opublikowano 12 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2003 Jak to admin mowi "nie ma kasy na nowe lacze"...:? A ile taki crowley 2mbit kosztuje? (zeby porownac) Hmm...od kiedy NETIA przejela PIK-NET zaczelo sie od problemow :? Najpierw 3 dni bez neta :/ Pozniej lacze padalo (puszczali ruch przez jakies slabe serwery) Ale teraz sytuacja sie jakos ustabilizowala... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neuro Opublikowano 12 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2003 U mnie tak: 1. Instalka 300 PLN (teraz jest promocja na lato 199 PLN) 2. Abonament 50 PLN (brak mozliwosci wyjsciowego IP, z trudem da sie uzyskac przekierowanie) 3. Najwiekszy bezsens - 256kbit/s DL, 512kbit/s UL :!: 4. Firma to EuroNet S.C. W praktyce nigdy nie da sie uzyskac tego 256 a na uploadzie transfery przekraczaja 512 - paranoja. Do tego firma nie szanuje klientow mydlac im oczy coraz to nowymi obietnicami poprawy parametrow pracy - w tej chwili sa dwa lacza 2mbit/s i jedno 1mbit/s na okolo 350 userow plus firmy, szkoly, instytucje publiczne :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noose Opublikowano 12 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2003 az mi sie w zoladku obiad przewrocil jak to przeczytalem.... koles, czy Ty myslisz :?: a moglbys zaczac :?: pomysl sobie. macie siec 100 userow na 1mbps... niech chociaz 1/5 zaposci kazze, albo inne p2p, to net siada, bo sie routery i serwer nie wyrabia przy takie ilosci polaczen, czego efektem jest ze nikt nie ma netu. p2p robi tyle smiecia w sieci, ze blokuje totalnie ruch..... staszylbys admina :?: to polecam Tobie to przeczytac moze przyjedzie Ci rozum do glowy..... ograniczenie p2p w trakcie dnia, to jest troska admina o dzialanie sieci.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neuro Opublikowano 12 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2003 noose-->jesli to bylo do mnie to mowilbys inaczej gdybys wiedzial co tu sie dzieje - juz nie chodzi o fakt ze userzy oczywiscie spowalniaja siec p2p i innymi tego typu ale o to ze konfiguracja jest totalnie popieprzona - jedna podsiec ma wieksze priorytety od drugiej, czesc ludzi ma limity czesc nie jest totalny chaos a admin ciagle sie wykreca tekstami w stylu "cos musialo sie w skrypcie namieszac" i nie mozna z nim w ogole po ludzku rozmawiac. Dodatkowo nie ma rozdzialu ruchu wewnetrznego i zewnetrznego co jest totalna paranoja i doprowadza do zapychania LAN-u. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noose Opublikowano 12 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2003 no to chyba, ze tak :] powiem CI, ze masz naprawde do dupy admina :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ultor Opublikowano 12 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2003 no ja bym tez sie wypowiedzial na temat heheh ale nie bede hehe bo jeszcze chcce miec net. no ale nie jest tak zle ;) ale trzeba przyznac ze zdarzaja sie czasem "zgnile sztuki". np admin sieci mojego kolegi ktory najpierw zaplacil po 400zl a potem przez pare ladnych miesiecy nie mogl sie doczekac netu. nawet w loklanych gazetach o tym szwindlu pisali. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kat_666 Opublikowano 12 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2003 Wspolczuje Ci...Chociaz ja tez jestem wsiekly kiedy widze ze synalek admina ma zew. IP a admin mi takiego nie chce dac :evil: No ale przynajmniej pozostala czesc sieci ma rowne transfery... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ultor Opublikowano 12 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2003 A ile taki crowley 2mbit kosztuje? (zeby porownac) kolo 2500 srebrniakow samo lacze. za 1Mbit chcieli w eks pik-necie chyba kolo 1700 czy 1900 nie pamietam juz. wiec jak widac rachunej jest prosty :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kat_666 Opublikowano 13 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2003 Chyba sprobuje zasugerowac adminowi zmiane providera na crowleya :D:D No w eks pik-necie ceny maja niezle... Moim zdaniem 2400zl za 1,5Mbit to "lekkie" przegiecie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobus Opublikowano 18 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2003 powiedzcie mi czy neo+ sie trudno instaluje samemu? bo nie mam zamiaru placic 400zl za taka usluge ze przyjdzie do mnie fachowiec :P i wogole to jaki modem brac :P bo mam znajomosci w tp.sa i sobie moge wybrac :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noose Opublikowano 18 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2003 wszystko masz w instrukcji.... install sprowadza sie do podlaczenia kebelkow i instalacji wszystkiego z CD.... czas ok 15min wraz z aktywacja.... ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...