RufusWedrowiec Opublikowano 27 Października 2021 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2021 Aloha, wracam z nowym tematem. Optymalizacja miejsca pracy działa w najlepsze. W wyniku czego rozważam zmianę monitora. A właściwie dwóch monitorów. Co jest obecnie: 2x 27" 4k - często i gęsto źródło(różnej maści laptop) podaje 1080p na jednym wyjściu. A to podaje szereg dodatkowych utrudnień i problemów Zastanosowanie: w przeważającej ilości czasu są to tematy dotyczące BI, programowanie, etc.; ale są też motywy, a z czasem będzie ich więcej, gdzie w grę wchodzi obróbka zdjęć/video(PS, LR, DaVinci), więc zależałoby mi na kolorach. I tutaj rodzi się dylemat - co wybrać? niby najprostsza droga to OLED - ale problem wypalania, a w takich zastosowaniach z pewnością może wystąpić, nieco mnie od tej technologii odrzuca; QLED - poprzeglądałem trochę opinii, które wydają się nie takie złe, przez co w zastanowienie zacząłem brać LG 65QNED913PA i Samsung QE55QN95. Jestem otwarty na wszelkie propozycje. P.S. 55" to nie jest przypadek. Potrzebuję sporego obszaru roboczego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RufusWedrowiec Opublikowano 28 Października 2021 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2021 @Pawelx1551 wielkie dzięki za odpowiedź. Jeżeli chodzi o: Tcl c825 - na pewno sprawdzę dokładniej. Chociaż już widzę, że kamerka będzie mi przeszkadzać; sprawdzenie TV przed zakupem - to obowiązkowo i nie widzę innej możliwości. Ale zanim pójdę z laptopem, to wolę ograniczyć wybór jak to tylko możliwe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saper11 Opublikowano 28 Października 2021 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2021 Przed tym jak pójdziesz do sklepu, przejrzyj sobie recenzję, a dokładniej w jaki stopniu pokrywa przestrzenie barwowe, bo paradoksalnie, nie wszystkie modele radzą sobie z tym dobrze. Ja, mimo że zakup telewizora mam już za sobą, ale z czystej sympatii i można powiedzieć Hobby czytam sobie recenzje pana Chmielweskiego - facet zna się na rzeczy i pisze bardzo przystepnym, a nie jak typowy napinacz z Peppera 😄 Przed zaupem też miałem okazję wymienić z nim kilka wiadomości i naprawdę pierwszy świadomy zakup telewizora niezapomniane uczucie. Publikuje swoje recenzje w linku poniżej. https://geex.x-kom.pl/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RufusWedrowiec Opublikowano 29 Października 2021 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2021 (edytowane) @Saper11 wielkie dzięki za namiar na Pana Tomka 🙂 Już nieco rozwiał moje wątpliwości przez zamieszczone na stronie recenzje 🙂 Edytowane 29 Października 2021 przez RufusWedrowiec Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...