Skocz do zawartości
finalcell

Wyginanie rurek CU

Rekomendowane odpowiedzi

reczna robota to ladowanie pisaku do srodku, zaslepianie (np. plastelina) i wyginanie

lub sa specjalne prowadzenia wykonane z jakiegos tworzywa gumopodobnego czy coos

albo ladujesz sie do firmy z aparaturka do wyginania i ci z rurki zrobia konika na biegunach jak bedziesz chcial - ale bedzie to bardzo bolesne dla twojego konta ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak ma byc to jakis wiekszy luczek o nagrzej ja pozadnie a potem wygninaj jak sie zegnie to wkrec w imadlo i nagzewajac rorke sciskaj imadlem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak ma byc to jakis wiekszy luczek o nagrzej ja pozadnie a potem wygninaj jak sie zegnie to wkrec w imadlo i nagzewajac rorke sciskaj imadlem

Tylko musiosz miec dobre imadło :) ja spawałem wkładajac blok w uchwyt C(chyba wiecei jak to wygląda) i ja dopiero w imadło... i moje imadło "made in taiwan imported by topex" nie wyrboiło i śrube moge sobie wyjąc.... i tylko rdza się sypie.. i kawałki tego stalopodobnego czegoś... nie polecam lepiej zapłacić ale meić coś konkretnego...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko musiosz miec dobre imadło :) ja spawałem wkładajac blok w uchwyt C(chyba wiecei jak to wygląda) i ja dopiero w imadło... i moje imadło "made in taiwan imported by topex

hehe to ja sie nie dziwie

ja mam jakies stare ruskie imadlo - ktore wazy chyba z 20kg i ma raczke do krecenia o dlugosci okolo 0.7m - takim to mozna krecic :PPPP

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i oczywiście warto mieć takie rurki które się gną. Jak kupowałem w sklepie to specjalnie takie wziąłem i spokojnie (śred. 15 mm) w rękach się gną...

Cena nieznacznie wyższa od "klasycznych".

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak z teorii to bardzo trudno bedzie ci wygiac rurke i zachowac wymiar gdy srednica zginania bedzie mniejsza nish dwukrotnosc srednicy zewnetrznej rurki

i do wyginania tak jak tomasir twierdzi ... najlepiej kup rurki z miedzi miekkiej - z tym ze trudno jest je dostac na metry (no przynajmniej ja mialem male problemy) ... zazwyczaj zwoje 25, 50 lub 100 metrow

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi