Xudet Opublikowano 30 Października 2021 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2021 (edytowane) Witam , posiadam laptop Dell Inspirion 15 gaming 7566 dokupiłem do tego laptopa drugą kość ram żeby chodziły w dualu i wszystko działa tylko problem pojawia sie w momencie jak chce zmienić zwiększyć taktowanie w biosie pomimo wielu prób nie mogę znaleźć gdzie jest taka możliwość podsyłam zdjęcie jeżeli ktoś wie jak to zmienić proszę o pomoc Edytowane 30 Października 2021 przez Xudet Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.T... Opublikowano 30 Października 2021 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2021 Witam nie spotkałem się z laptopem umożliwiającym OC i tu się temat kończy, bo ktoś musiał by, owszem są osoby przepisujące biosy o ile jeszcze żyją ?, tzw. mod bios przynajmniej kiedyś byli, ale do normalnej płyty głównej, pamiętam dwa eony temu spotkałem się z biosem do płyt Abita gość z Austrii przepisywał. temat bardzo długo do tłumaczenia dlaczego biosy w laptopach uniemożliwiają przeprowadzenie np. OC procesora czy pamięci Ram, głownie chodzi o wątki ekonomiczne i projektowe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xudet Opublikowano 30 Października 2021 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2021 Chodzi mi dokladnie o to zeby ustawic pamięć ram tak jak byla jedna czyli 2400 a po włożeniu drugiej chodzą 2133 razem a chce zeby chodzily po 2400 jak moge to ustawić ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.T... Opublikowano 30 Października 2021 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2021 37 minut temu, Xudet napisał: Chodzi mi dokladnie o to zeby ustawic pamięć ram tak jak byla jedna czyli 2400 a po włożeniu drugiej chodzą 2133 razem a chce zeby chodzily po 2400 jak moge to ustawić ? mistrzu, nie wim z sad się urwałeś, ale pamięć ram zawsze zwalnia do tej o najniższym taktowaniu, a popatrz lub wyjmij ta która już posiadasz i tą która zakupiłeś w i popatrz na ich oznaczenie czy obie kostki 2400 MHz czy jedna 2400MHz a druga 2133 MHz zrób wyraźną forteczkę dwóch kości od strony naklejki i zamieść tutaj. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...