Skocz do zawartości
Elmer

Ocencie sprzet

Rekomendowane odpowiedzi

Mam zamiar kupic to co ponizej. Prosze o fachowe opinie :)

AMD Athlon XP 2500+

Asus A7N8X Rev. 2.0

Leadtek Winfast A280LE TD-64 (GeForce 4 Ti4200)

Seagate Barracuda 7200.7 80GB

Chieftec DX-01B-D-U + HPC-420-302-DF

Zalman CNPS7000A-Cu

Zalman ZM-80A-HP

Thermaltake CopperShim XP

W sumie ok. 2,5k pln

Z niecierpliwoscia czekam na tego zalmana (z >2tyg ma byc w discotechu)

CD-RW i SB Live! ze starego kompa :)

I jeszcze pytanie: ten CS chyba bedzie pasowal na Bartona? (slyszalem, ze trzeba bedzie go troche przyszlifowac ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Proc bedzie krecony, ale tylko nieznacznie (komp ma byc bezglosny). Abita chcialem poczatkowo wziac, ale:

1 jest konfliktowy z Live!

2 przy mocowaniu zalmana, trzebaby bylo obciac klipsa i pozniej nie moglbym zamontowac go np na Athlonie 64

3 aktywne chlodzenie NB to minus (a z zalmanem na nb to 7000a by prawdopodobnie nie wszedl)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam zamiar kupic to co ponizej. Prosze o fachowe opinie :)

AMD Athlon XP 2500+

Asus A7N8X Rev. 2.0

Leadtek Winfast A280LE TD-64 (GeForce 4 Ti4200)

Seagate Barracuda 7200.7 80GB

Chieftec DX-01B-D-U + HPC-420-302-DF

Zalman CNPS7000A-Cu

Zalman ZM-80A-HP

Thermaltake CopperShim XP

W sumie ok. 2,5k pln

Z niecierpliwoscia czekam na tego zalmana (z >2tyg ma byc w discotechu)

CD-RW i SB Live! ze starego kompa :)

I jeszcze pytanie: ten CS chyba bedzie pasowal na Bartona? (slyszalem, ze trzeba bedzie go troche przyszlifowac ;)

Wszysko jest zajebiste - z tym, że ja bym zamiast bartona 2500+ kupił Athlona 1700+ lub 1800+, a zaoszczędzoną kasę wydał na modowalnego (lub zmodowanego w (w sklepie benchmark.pl) Radeona 9500, za 1050 zł masz już kartę z zamocowanym zalmanem ZM-

80A-HP)

pomysl nad tym (w sumie mniej wydajny proc, który kręci się równie dobrze i o wiele lepsza grafika).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Proc bedzie krecony, ale tylko nieznacznie (komp ma byc bezglosny). Abita chcialem poczatkowo wziac, ale:

1 jest konfliktowy z Live!

2 przy mocowaniu zalmana, trzebaby bylo obciac klipsa i pozniej nie moglbym zamontowac go np na Athlonie 64

3 aktywne chlodzenie NB to minus (a z zalmanem na nb to 7000a by prawdopodobnie nie wszedl)

Porozgladaj sie za Soltekiem FRN2-LRL w ver.E - ona ma pasywne chlodzenie NB

UPDATE :

wlasnie doczytalem jaki chcesz miec cooler na CPU.......tu moze byc problem ,bo Soltek nie ma otworow dookola SocA

W takim razie bierz EPoX'a 8RDA+ ,on tez ma pasywne chlodzenie NB

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie jestem namietnym graczem, a chce zeby mozna bylo pograc we wszystko na srednim poziomie (w stare kultowe gierki oczywiscie na max). Poza tym sprzet bedzie krecony minimalnie, gdyz chce osiagnac max wyciszenie (przy obecnym kompie mam nieprzespane noce ;) Czasem kompa bede wykorzystywal do pakowania np Divx wiec 256KB cache zawsze sie przyda :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten Epox ma SoundStorma, ktorego nie chce (w planach zmiana na Audigy, ew. Audigy 2). A czytalem, ze ten ich radiator na NB niesamowicie sie grzeje przy fsb 166 (i ciagle 24mies gwar), wiec chyba zostane przy asusie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten Epox ma SoundStorma, ktorego nie chce (w planach zmiana na Audigy, ew. Audigy 2). A czytalem, ze ten ich radiator na NB niesamowicie sie grzeje przy fsb 166 (i ciagle 24mies gwar), wiec chyba zostane przy asusie :)

A czy sprawdzałeś czy ten zalman 7000A będzie pasował do twojej mobo ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do zalmana to wiem, ze goscie posadzili go na tej plycie (uzyli tylko 2 zaczepow, wiec powinno pasowac).

Co do grafy, to jak juz napisalem nie jestem namietnym graczem, wiec gf4 mi spokojnie starczy, a nie wydam na sama grafe 1k pln (500pln to i tak DUZO ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wzystko super,ale jesli masz zamiar krecic procka to zmien MoBo (FRN2-RL,NF7-S,8RDA+).Jak nie bedziesz krecil,albo tylko ociupinke to Asus tez bedzie dobry :wink:

A niby co ASUSy sie zle kreca :?: ASUSy sa wlasnie najlepsze do krecenia. Trzymaj ASUSa. ABIT teraz kiche robi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...