Skocz do zawartości
wako

Poszukiwana muzyka z reklam, napisy, mp3, filmy itp

Rekomendowane odpowiedzi

Dzis na TVN Turbo w programie TOP Gear prowadzacy program Jeremy Clarkson jechał w jakims wyscigu na czas Jaguarem, po nim pewna blondynka.. ktora zazenowana postanowiła pobic jego wynik i podczas jej jazdy leciała w tle pewna muzyczka.. ;) Ktos kto widział albo bedzie ogladał ten program mozliwe ze ja skojarzy/rozpozna.

Z tego co pamietam jest to jakas przerobka.. tego utworu ktorego teledyskiem w oryginale było drzewo ze zmieniajacym sie krajobrazem...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzis na TVN Turbo w programie TOP Gear prowadzacy program Jeremy Clarkson jechał w jakims wyscigu na czas Jaguarem, po nim pewna blondynka.. ktora zazenowana postanowiła pobic jego wynik i podczas jej jazdy leciała w tle pewna muzyczka.. ;) Ktos kto widział albo bedzie ogladał ten program mozliwe ze ja skojarzy/rozpozna.

Z tego co pamietam jest to jakas przerobka.. tego utworu ktorego teledyskiem w oryginale było drzewo ze zmieniajacym sie krajobrazem...

Nie oglądałem tego Top Gear, a opis teledysku nasuwa mi na myśl jedną rzecz : William Orbit - Barbers Adagio For Strings (Ferry Corsten Remix)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

satoshie: jeny, szukałem jej od 8 klasy conajmniej a było to 6 lat temu.. chyba dokładnie bo jakos pod koniec roku szkolnego widziałem teledysk w tv. Wielkie dzieki :)

ps. wydawała mi sie mniej "dyskotrekowa" hehe ale i tak jest bombowa.. wszak upodobania mi sie nieco zmieniły ale i tak bardzo sie ekscytuje hehe

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1) Szukam (od kilku lat) pewnego punkowego utworku z Jarocina.

Grał to prawdopodobnie zespół Sedes :) jednak pewności nie mam, tytuł to chyba "kto" (nie chodzi mi o Dezertera który ma piosenkę z takim tytułem). Z tego co mi wiadomo to owy (nieznany) zespół debiutował wtedy i bardzo wybił się tą piosenką. Słów nie znam ale mniej więcej chodziło o : władza ma nas w du*ie, żadnej przyszłości, po co tu żyć i takie inne duperele (typowy tekst punkoski z czasów PRLu). Dodam tylko ,że kiedyś (gdy była rocznica zjazdów w jarocinie) w Telexpresie pokazano właśnie ten utwór.

2) Pewien rodzaj techno (?) cos a`la house- funky, teledysk leciał kiedyś na Vivie (dobre 5-6 lat temu). Całość była utrzymana w dziwnym klimacie kreskówki, występował tam murzyn (z afro na głowie) oraz dwie panienki. Murzyn idzie po ulicach, łąkach aby dojść do tych panienek , które są w łozku w jakimś domu :). Po drodze zatrzymuje się przy szpitalu pod który podjeżdża limuzyny i wysiada z niej gruby burmistrza z którego zaczynają wylatywać nuty. Na samym końcu murzyn trafia do tego domku.

3) Wykonawca Sven Vath, teledysk :

Utrzymany w srebrno-czarno-białych kolorach. Z tego co pamiętam to co jakiś czas była wstawka z Svenem jadącym (w stronę widza) na motorze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poszukuje dzwieku maszyny do pisania w mid, wav czy tez mp3.. ;]

Chodzi mi dokladnie o odglos przesuwania jej (trudno mi to okreslic..)

Jak juz sie dojedzie do konca kartki nalezy tą czesc w lewo przesunac i pisac dalej - wlasnie o ten dzwiek przesuwania mi chodzi..

Mam nadzieje ze załapaliscie.. ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mechl!k: Mogę się mylić, ale w którymś z MS Office był chyba taki dźwięk (lub podobny).

Jeśli nie, to pozostaje Ci tylko iść z dyktafonem do jakiegoś biura/biblioteki/komendy policji i powiedzieć "Mam do państaw dziwną prośbę". ;) Jak 9 lat temu policjant spisywał moje zeznania, to pisał jeszcze na maszynie - więc szansa jest.

Może tutaj: http://simplythebest.net/sounds/index.html

Albo ogólniej: http://www.google.pl/search?hl=pl&q=sample...btnG=Szukaj&lr=

(niektóre z nich wyglądają obiecująco dla poszukiwaczy wszelkich efektów dźwiękowych)

Edytowane przez ULLISSES

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam. Otoz poszukuje piosenek ktore uslyszalem w radiu i dosc czesto leca. Pamietam tylko slowa a wiec:

1) Slowa jakie zapamietalem z pierwszej piosenki to: "...You get down, get down, get down..."

2) Slowa jakie zapamietalem z drugiej piosenki to: "...Tell me why, tell me why..."

3) Slowa jakie zpamietalem z trzeciej piosenki to: "...I say he he he he he, say you lovin..."

Z gory dzieki za odpowiedz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

primo:

pilnie poszukuje wstawki muzycznej ze starego studia sport...ta specyficzna gitarka,klasyka wręcz.

ma ktoś może w mp3 albo wie z kąd pocisnąć?

secundo:

dobre kilka lat temu no może na początku lat 90 jeszcze w amerykańskim MTV widziałem wypasiony klip w formie plastelinowej o trzech świnkach i wilku.na końcu wyskoczył rambo i w wilka kilka serii z maszynowego puścił...pełna polewa klip.muza do też była zajebista ale za cholere nie pamiętam kapelki. wilk nawijał: "little pig little pig let me in...".

help

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

secundo:

dobre kilka lat temu no może na początku lat 90 jeszcze w amerykańskim MTV widziałem wypasiony klip w formie plastelinowej o trzech świnkach i wilku.na końcu wyskoczył rambo i w wilka kilka serii z maszynowego puścił...pełna polewa klip.muza do też była zajebista ale za cholere nie pamiętam kapelki. wilk nawijał: "little pig little pig let me in...".

lynk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poszukuje dzwieku maszyny do pisania w mid, wav czy tez mp3.. ;]

Chodzi mi dokladnie o odglos przesuwania jej (trudno mi to okreslic..)

Jak juz sie dojedzie do konca kartki nalezy tą czesc w lewo przesunac i pisac dalej - wlasnie o ten dzwiek przesuwania mi chodzi..

Ten dźwięk masz w tym kawałku:

The Prodigy - Music for the jilted generation - 01 Intro

Niestety nie jest on czysty tylko przeplata sie z innym,

ale jak byś to wrzucil do edytora to może da sie wyedytować.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi