Skocz do zawartości
Kilokush

Kupno nowej matrycy Acer Nitro 5

Rekomendowane odpowiedzi

Wyjąłem pękniętą matrycę z laptopa Acer Nitro 5. Model matrycy to lm156lf2f03 na allegro i na Świat Matryc jest zamiennik za 485 zł. Pytanie czy to się nada, ewentualnie gdzie jeszcze można poszukać matrycy?

https://allegro.pl/oferta/nowa-matryca-lm156lf2f03-144hz-40pin-fhd-ips-mat-11337898797

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W dniu 1.11.2021 o 22:46, Kilokush napisał(a):

Wyjąłem pękniętą matrycę z laptopa Acer Nitro 5. Model matrycy to lm156lf2f03 na allegro i na Świat Matryc jest zamiennik za 485 zł. Pytanie czy to się nada, ewentualnie gdzie jeszcze można poszukać matrycy?

https://allegro.pl/oferta/nowa-matryca-lm156lf2f03-144hz-40pin-fhd-ips-mat-11337898797

Rozwiń  

Hej, jeśli liczba pinów Ci się zgadza to możesz wziąć. Zawsze jak nie pasuje to można zwrócić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W dniu 4.11.2021 o 16:44, Kilokush napisał(a):

Zamówiłem i zamontowałem. W sumie jakość nawet mi się wydaję lepsza 😄

Rozwiń  

Czasem tak się zdarza, że zamiennik jest wyższej jakości, ponieważ kupujesz go osobno i nie będąc częścią wspólną, którą dostajesz wraz z kupnem laptopa ( do którego nieraz używane są tańsze podzespoły i gorszej jakości zamienniki) jest co do zasady droższy lub właśnie wyższej jakości

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi