Casio Opublikowano 28 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2003 Mój problem polega na tym że winda[98se] wywala mi często niebieskie ekrany[vxd,błąd krytyczny .itd]zarówno przy instalacji windowsa jak i przy po podczas pracy czy instalacji sterowników.Sprawdziłem informację o sytemie i jest tam coś co mnie niepokoi -urządzenia powodujące problemy: ACPI IRQ Holder for PCI IRQ Steering System Wystąpił problem z tym urządzeniem: Kod=9 (0x9) Błąd urządzenia: Spróbuj zmienić sterownik dla tego urządzenia. Jeżeli to nie pomoże, sprawdź dokumentację sprzętu. Klucz Rejestru: HKEY_LOCAL_MACHINEenumACPI*PNP0C0F\00000011 Przydzielone zasoby: Brak Wymuszone zasoby: Brak Rozruchowe zasoby: Brak Przefiltrowane zasoby: Brak Podstawowe zasoby: Brak Sterownik: System\0004 Data sterownika: 5- 5-1999 ACPI IRQ Holder for PCI IRQ Steering System Wystąpił problem z tym urządzeniem: Kod=9 (0x9) Błąd urządzenia: Spróbuj zmienić sterownik dla tego urządzenia. Jeżeli to nie pomoże, sprawdź dokumentację sprzętu. Klucz Rejestru: HKEY_LOCAL_MACHINEenumACPI*PNP0C0F\00000012 Przydzielone zasoby: Brak Wymuszone zasoby: Brak Rozruchowe zasoby: Brak Przefiltrowane zasoby: Brak Podstawowe zasoby: Brak Sterownik: System\0005 Data sterownika: 5- 5-1999 ACPI IRQ Holder for PCI IRQ Steering System Wystąpił problem z tym urządzeniem: Kod=9 (0x9) Błąd urządzenia: Spróbuj zmienić sterownik dla tego urządzenia. Jeżeli to nie pomoże, sprawdź dokumentację sprzętu. Klucz Rejestru: HKEY_LOCAL_MACHINEenumACPI*PNP0C0F\0000001A Przydzielone zasoby: Brak Wymuszone zasoby: Brak Rozruchowe zasoby: Brak Przefiltrowane zasoby: Brak Podstawowe zasoby: Brak Sterownik: System\0006 Data sterownika: 5- 5-1999 ACPI IRQ Holder for PCI IRQ Steering System Wystąpił problem z tym urządzeniem: Kod=9 (0x9) Błąd urządzenia: Spróbuj zmienić sterownik dla tego urządzenia. Jeżeli to nie pomoże, sprawdź dokumentację sprzętu. Klucz Rejestru: HKEY_LOCAL_MACHINEenumACPI*PNP0C0F\0000001B Przydzielone zasoby: Brak Wymuszone zasoby: Brak Rozruchowe zasoby: Brak Przefiltrowane zasoby: Brak Podstawowe zasoby: Brak Sterownik: System\0007 Data sterownika: 5- 5-1999 ACPI IRQ Holder for PCI IRQ Steering System Wystąpił problem z tym urządzeniem: Kod=9 (0x9) Błąd urządzenia: Spróbuj zmienić sterownik dla tego urządzenia. Jeżeli to nie pomoże, sprawdź dokumentację sprzętu. Klucz Rejestru: HKEY_LOCAL_MACHINEenumACPI*PNP0C0F\0000001C Przydzielone zasoby: Brak Wymuszone zasoby: Brak Rozruchowe zasoby: Brak Przefiltrowane zasoby: Brak Podstawowe zasoby: Brak Sterownik: System\0008 Data sterownika: 5- 5-1999 ACPI IRQ Holder for PCI IRQ Steering System Wystąpił problem z tym urządzeniem: Kod=9 (0x9) Błąd urządzenia: Spróbuj zmienić sterownik dla tego urządzenia. Jeżeli to nie pomoże, sprawdź dokumentację sprzętu. Klucz Rejestru: HKEY_LOCAL_MACHINEenumACPI*PNP0C0F\0000001D Przydzielone zasoby: Brak Wymuszone zasoby: Brak Rozruchowe zasoby: Brak Przefiltrowane zasoby: Brak Podstawowe zasoby: Brak Sterownik: System\0009 Data sterownika: 5- 5-1999 ACPI IRQ Holder for PCI IRQ Steering System Wystąpił problem z tym urządzeniem: Kod=9 (0x9) Błąd urządzenia: Spróbuj zmienić sterownik dla tego urządzenia. Jeżeli to nie pomoże, sprawdź dokumentację sprzętu. Klucz Rejestru: HKEY_LOCAL_MACHINEenumACPI*PNP0C0F\0000001E Przydzielone zasoby: Brak Wymuszone zasoby: Brak Rozruchowe zasoby: Brak Przefiltrowane zasoby: Brak Podstawowe zasoby: Brak Sterownik: System\0010 Data sterownika: 5- 5-1999 ACPI IRQ Holder for PCI IRQ Steering System Wystąpił problem z tym urządzeniem: Kod=9 (0x9) Błąd urządzenia: Spróbuj zmienić sterownik dla tego urządzenia. Jeżeli to nie pomoże, sprawdź dokumentację sprzętu. Klucz Rejestru: HKEY_LOCAL_MACHINEenumACPI*PNP0C0F\0000001F Przydzielone zasoby: Brak Wymuszone zasoby: Brak Rozruchowe zasoby: Brak Przefiltrowane zasoby: Brak Podstawowe zasoby: Brak Sterownik: System\0011 Data sterownika: 5- 5-1999 ACPI IRQ Holder for PCI IRQ Steering System Wystąpił problem z tym urządzeniem: Kod=9 (0x9) Błąd urządzenia: Spróbuj zmienić sterownik dla tego urządzenia. Jeżeli to nie pomoże, sprawdź dokumentację sprzętu. Klucz Rejestru: HKEY_LOCAL_MACHINEenumACPI*PNP0C0F\00000020 Przydzielone zasoby: Brak Wymuszone zasoby: Brak Rozruchowe zasoby: Brak Przefiltrowane zasoby: Brak Podstawowe zasoby: Brak Sterownik: System\0012 Data sterownika: 5- 5-1999 ACPI IRQ Holder for PCI IRQ Steering System Wystąpił problem z tym urządzeniem: Kod=9 (0x9) Błąd urządzenia: Spróbuj zmienić sterownik dla tego urządzenia. Jeżeli to nie pomoże, sprawdź dokumentację sprzętu. Klucz Rejestru: HKEY_LOCAL_MACHINEenumACPI*PNP0C0F\00000021 Przydzielone zasoby: Brak Wymuszone zasoby: Brak Rozruchowe zasoby: Brak Przefiltrowane zasoby: Brak Podstawowe zasoby: Brak Sterownik: System\0013 Data sterownika: 5- 5-1999 wcześniej byly jeszcze inne ale po instalacji sterowników jest ok.Dodam że przy pierwszej instalacji windy było wszystko dobrze ,zero problemów a teraz po kolejnej zawsze błedy. Formatowałem dysk twardy Wszystkie sterowniki z cd od płyty gł zainstalowałem Zmieniłem miejse położenia modułów pamięciteraz zostawiłem tylko jeden moduł Usunąłem wszystkie karty PCI dzieje sie tak zarówno na win98 jak i xp Proszę o pomoc bo już szlag mnie trafia ,siedzę nad tym cztery dni i żadnych rezultatów. Przyznam się że pierwszy raz składałem kompa więc może coś nie tak robię aczkolwiek ustawiałem już biosy w kompach. Barton 2500+ Epox 8rda3+ Geil 2*256[333] PC 2700 Ge force 4mx440 ultra Ibm 20 GB Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kazan Opublikowano 28 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2003 Znane są problemy z 98 i nForce . Według mnie to najlepsza będzie przesiadka na nowszy OS Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...