stefanito Opublikowano 28 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2003 sorry, że nowy topic, ale potrzebuję szybkiej porady... wpiąłem prywatny dysk w służbowego złoma i robię patrycję dla [brzydkie określenie na linuksa]a 8) pytanie mam takie: zostawiam ~10GB wolnego na końcu dysku. FORMATOWAĆ to miejsce? czy ZOSTAWIĆ SUROWE?? dzięki za pomoc :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viod Opublikowano 28 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2003 czemu nie formatowac chcesz zostawic 10 gb puste i nie urzywane? Bezsens. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 28 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2003 Nie rozumiem o co ci chodzi. Dlaczego niby to miejsce miałoby zostać puste? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LuKaSeKbP Opublikowano 28 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2003 mi sie wydaje ze chodzilo mu o to ze te wolne miejsce zostawic na linuxa... jak tak to nie trza formatowac =] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viod Opublikowano 28 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2003 Jak nie jak tak. tyle ze nie jakims glupim FATem czy innym thinem ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stefanito Opublikowano 30 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2003 no, chodziło o to, czy formatowac FATem32, czy zostawić surowe do późniejszego sformatowania czymś-innym-specjalnie-opd-linuxa... na razie, końcówka dysku jest surowa. czy ją sformatowac (czym?), czy nie trza formatować? (tzn, czy [brzydkie określenie na linuksa] sam sobie sformatuje podczas instalacji?)? co mam w końcu zrobić? sorki za namieszanie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viod Opublikowano 30 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2003 [brzydkie określenie na linuksa] sam sobie nie sformatuje od tego sa rozne programy, mozesz tam walnac wszelaki format plikow byle tylko twoje jadro mialo jego obsluge wbudowana. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stefanito Opublikowano 30 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2003 hm, viod, teraz to jusz wogule nie jarze... to znaczy co mam zrobić coby [brzydkie określenie na linuksa]a zapodać??? instalił bende mandrejka 9.1 . to jak mam to zrobić? sformatować pod windowsem w fat32 abo NTFS? sformatować jakimś, niwe wiem, butowalnym programikiem pod[brzydkie określenie na linuksa]a (jakim!!??) czy co? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viod Opublikowano 30 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2003 Hmm po prostu wsadzas plyte z tym pedrejkiem i on robi wszystko za ciebie zwoimi wizardami. Sam linux to tylko jadro wiec ono za to nie odpowiada :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stefanito Opublikowano 30 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2003 ale co to ten pedrejker?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viod Opublikowano 30 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2003 Sory za urzywanie swojego zargonu chodzilo mi o te pseudo distro mandrake :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 3 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2003 Wywaliłem to czego nie trzeba bo tu się kolejny flame war zrobi. Jak ktoś jeszcze zacznie to zamknę i owocami porozdzielam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...