CyraX_X Opublikowano 5 Stycznia 2023 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2023 https://www.reddit.com/r/Amd/comments/yvyqc7/disabling_multiplane_overlay_mpo_fixed_all/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HiSpect Opublikowano 10 Stycznia 2023 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2023 Myślę że mogę już potwierdzić ze 100% pewnością że w moim przypadku problemem było wyżej wymienione MPO. Od wyłączenia minął tydzień i ani jednego BS. Gdyby ktoś szukał to wrzucam link do tematu na forum AMD o którym pisałem wyżej. https://community.amd.com/t5/drivers-software/game-freezes-black-screen-hard-shutdown-required-disbaled/m-p/564914#M165499 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Conniek Opublikowano 13 Stycznia 2023 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2023 @HiSpect u mnie też Black screeny przestały się pojawiać. Natomiast po ogarnięciu mpo pojawiły się 2 blue screeny, ale od tygodnia jak na 4szie wszystko działa dobrze 😅 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
92damian Opublikowano 26 Lutego 2023 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2023 Witam czy warto aktualizować win 10 na 11?? dostałem opcje aktualizacji do przejscia z 10 na 11 i nie wiem czy warto? poradzi ktoś Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B@nita Opublikowano 27 Lutego 2023 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2023 Nie warto. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qrzysio Opublikowano 6 Marca 2023 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2023 Hey - pytanie mam takie do was. Wczoraj złożyłem całą platformę: Ryzen 7900x + endorfy navis f360 G.skill 2x32gb DDR5 6000Mhz Asus TUF X670E Gaming plus WiFI M.2 nvme PNY 500GB (system), lexar nvme 2TB - magazyn i HDD toschiba 3TB - magazyn Po pierwszym włączeniu komputer się wybudził, bios się pokazał itd. Przygotowałem sobie USB z bootowalnym win 11. System się odpalił z USB - sformatował sobie dysk pod system - tego PNY nvme 500GB - natomiast nie chce instalować systemu bo nie widzi sterownika do w/w dysku. A go widzi i rozpoznaje - nawet go sobie sformatowal. Teraz pytanie jest, gdzie znajdę sterownika do dysku nvme na stronie asusa jest tylko sterownik do chipsetu całego - natomiast po jego wypakowaniu nie ma tam nic bo by mialo wyglądać jak przysłowiowy "driver" Macie może jakieś pomysły? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cochin Opublikowano 6 Marca 2023 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2023 (edytowane) Spróbuj na stronie ASUSa podac ten sterownik: SATA AMD RAID Driver V9.3.2.130 for Windows 10 64-bit, Windows 11 64-bit.(WHQL) https://www.asus.com/pl/motherboards-components/motherboards/tuf-gaming/tuf-gaming-x670e-plus-wifi/helpdesk_download/?model2Name=TUF-GAMING-X670E-PLUS-WIFI Ale raczej to nie problem sterownika, skoro widzi dysk. Na czas instalacji windowsa odłącz inne dyski najlepiej. Zostaw tylko ten na którym ma byc system. Sprawdz czy w BIOS masz włączony Secure Boot. Sprawdź też w BIOS jaka masz opcje UEFI / Legacy tryb dysku czy jakoś tak. Edytowane 6 Marca 2023 przez cochin Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qrzysio Opublikowano 6 Marca 2023 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2023 Wg mnie to raczej nie będzie to - tu masz opisane co jest do czego czyli do konfiguracji matrycy raid. No nic, wrócę po pracy to będę próbował. W końcu jakoś się musi dać to zainstalować... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
masin Opublikowano 6 Marca 2023 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2023 https://www.purepc.pl/test-plyty-glownej-asus-tuf-gaming-x670e-plus-wifi-dla-procesorow-amd-ryzen-7000-godny-nastepca-asus-tuf-gaming-x570-plus?page=0,1 zapytaj testujących czy mieli podobne problemy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qrzysio Opublikowano 7 Marca 2023 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2023 Ok, temat ogarnięty - przypadkiem. Zaryzykowałem i zainstalowałem sterownik niby nie wspierany przez system - ale wszystko poszło. System się zainstalował i zaktualizował przez witrynę MS Update + wszystkie sterowniki ze strony asus dla mojej płyty. Niestety nie poradziłem sobie z innym problemem - mianowicie system widzi 3 dyski 2x m.2 nvme lexar 2TB, oraz PNY 500GB (system) - dodatkowo jest dołożony dysk SATA HDD Toschiba 3TB - fizycznie w poprzednim konfigu miał 2 partycie 2TB + 750GB(reszta). Tak też został rozpoznany przez windowsa 11 - natomiast raz, że nie miał przypisanych liter dwa, nie ma możliwości usunięcia tych partycji i złożenia w jedną 2.7TB. Nie mogę wykonać żadnej ale to żadnej akcji na części 750GB. Zdjęcie poniżej: (te 2TB mogę uruchomić i zrobić z ta partycją co tylko chcę - tej drugiej nie mam jak ruszyć. Jakiś pomysł? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brachol Opublikowano 7 Marca 2023 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2023 Odnośnie dysku 3 TB, to nie widać na nim założonych partycji. Ograniczenie dostępności do 2 TB wynika zapewne z tego, że dysk został zainicjowany jako MBR. Należałoby go przekonwertować na GPT. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qrzysio Opublikowano 7 Marca 2023 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2023 Możesz pokierować jak przekonwertować ten dysk ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brachol Opublikowano 7 Marca 2023 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2023 https://learn.microsoft.com/pl-PL/troubleshoot/windows-server/backup-and-storage/support-for-hard-disks-exceeding-2-tb Są też jakieś programy, które ogarniają konwersję bez naruszania danych. To już musisz poszukać we własnym zakresie. Ale patrząc na powyższy screen to zakładam, że na tym dysku nie masz żadnych danych? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qrzysio Opublikowano 7 Marca 2023 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2023 Raczej były tam ale mało ważne - jakieś reszki seriali plus muzyka. Większość była pusta bo poprzenosiłem na dyski USB w celu łatwiejszego oglądania na TV - ten dysk ma bardziej służyć jako przechodni magazyn na filmy, seriale, muzykę - jakieś programy... Docelowo chciałem tam stworzyć magazyn na torrent. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brachol Opublikowano 7 Marca 2023 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2023 Upewnij się wcześniej czy dysk faktycznie jest MBR: https://www.tenforums.com/tutorials/84888-check-if-disk-mbr-gpt-windows.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tommy09 Opublikowano 20 Czerwca 2023 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2023 Cześć złożyłem sobie nowy pc i kupiłem Win11oem, wpisałem klucz i zainstalowałem system. Potem z ciekawości sprawdziłem klucz produktu HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\SoftwareProtectionPlatform i tam klucz produktu się różni niż go wpisałem, dlaczego tak jest? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 21 Czerwca 2023 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2023 Bo w rejestrze się nie sprawdzi klucza.Wysłane z mojego CPH2399 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
comiksyuser Opublikowano 10 Kwietnia 2024 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2024 (edytowane) Witam Mam na nowym Notebooku windowsa 11 Próbowałem zainstalować kilka gier i ciągle mi sypie komunikatami o brakujących plikach np. d3dx9_43.dll x3daudio1_7.dll Sprawdziłem komendą dxdiag, że mam DirectX12 Dodatkowo otrzymuję komunikat: "Błąd: Wystąpił problem podczas uzyskiwania dodatkowych informacji o dźwięku." Co mogę zrobić, by móc grać w gry i nie sypało mi tymi komunikatami. Próbowałem zainstalować ze strony microsoftu directx, ale się nie instaluje, bo już mam, ale ciągle brakuje plików 😞 EDIT: [ROZWIĄZANO] Po dodaniu do systemu Media Featured Pack poprzez SYSTEM/FUNKCJE OPCJONALNE, udało się odpalić instalatora DirectX, który dokończył instalację i uzupełnił brakujące pliki. Gry śmigają aż miło 😄 Edytowane 10 Kwietnia 2024 przez comiksyuser 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano 10 Kwietnia 2024 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2024 (edytowane) Pliczek dxweb wcześniej nie uruchamiał się ? Z resztą ważne, że już jest OK. Edytowane 10 Kwietnia 2024 przez leven Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
comiksyuser Opublikowano 26 Kwietnia 2024 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2024 Odpalał się, ale pokazywał, że wszystko jest poinstalowane. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szary_wolf Opublikowano 10 Lipca 2024 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2024 Mam takie pytanie. Unowocześniam komp(do wymiany płyta główna, procek, pamięci i oryginalna kupiona licencja windows 11 home BOX) i mam tu pytanie co do tego BOX. Czy to prawda że w odróżnieniu od OEM można wersje BOX instalować na różnych kompach tzn. jak zainstaluje na jednym i mi się powiedzmy znudzi to moge ją odinstalować i zainstalować legalnie na innym kompie? No bo w przeciwienstwie wersja OEM przypisuje się do płyty głównej i legalnie nie da się już tego winda na innym kompie zainstalować tzn. da się sztuczkami. Ale teoretycznie bo nielegalnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Amoros Opublikowano 11 Lipca 2024 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2024 Tak,wersja box jest właśnie przeznaczona do takich zmian,przez to jest nieco droższa w momencie zakupu.Przed zmianami musisz tylko odinstalować z danego komputera. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szary_wolf Opublikowano 11 Lipca 2024 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2024 OK dzięki za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Max17b Opublikowano 10 Września 2024 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2024 Witam, dzisiaj zainstalowałem system Windows 11 od nowa (zostały tylko dokumenty i zdjęcia). Pojawiło mi się kilka rzeczy i mam pytanie czy mogę je usunąć. Na przykład dodała mi się nowa partycja E, do której nie mogę się dostać. Skąd ta partycja? Załączam zdjęcia. Pozdrawiam i proszę o rady. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Max17b Opublikowano 11 Września 2024 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2024 Po instalacji systemu powstała mi w systemie dodatkowa partycja E o pojemności (FAT32). Czy można ją usunąć? Za co ona odpowiada? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pzgr. 39 Opublikowano 11 Września 2024 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2024 Otwórz menadżer dysków czy coś takiego (nie pamiętam jak się to dokładnie nazywa) i tam skasuj tą partycję. Zakładam, że nie jest to partycja rezerwowa, skoro jest widoczna. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kordian2 Opublikowano 11 Września 2024 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2024 Ja bym ja zostawil masz dysk 1tb co Ci przeszkadza w dodatku to moim zdaniem to na 99% jest wytwor windowsa. Z jakiego programu jest to screen. Ja mam taka sama po instalacji windowsa tylko ze jej nie widze - widze ja tylko wtedy kiedy chce ponownie zainstalowac windowsa nie wiem czy tam nie ma czasem dwoch takich dodatkowych partycji - nie zwracalem na to uwagi. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Max17b Opublikowano 11 Września 2024 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2024 Pzgr. 39 ---> Wygląda to tak: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kordian2 Opublikowano 11 Września 2024 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2024 Albo kasuj najwyzej jeszcze raz zainstalujesz windowsa zakladam ze jeszcze wszystkiego nie zainstalowales na nowo Tak myslalem - to w eksploaterze windows tego nie widzisz tylko w programie - nie grzeb tyle nikt normalny tego nie robi to jest partycja ktora stworzyl windows 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Max17b Opublikowano 11 Września 2024 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2024 Kordian2---> Tak stworzył ja Windows, tylko dziwne to, że jest ona dla mnie widoczna. Wejść na dysk E nie mogę, ale go widzę. A tu komunikat: PS Nie zdzierżyłbym, gdybym musiał instalować wszystko od nowa po raz trzeci 😛 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...