arczer_ Opublikowano 30 Stycznia Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia Witam, dziękuję za odpowiedzi, kontaktowałem się z firmą (sprzedającym) i powiedzieli, że mi odblokują go lub wymienią komputer na inną sztukę. Tak więc nie będę nic musiał kombinować z tym Dziękuję mimo wszystko za szybką odpowiedź. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ATB-FLASH Opublikowano 30 Stycznia Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia (edytowane) zakk87 - W tym co piszesz jest sporo prawdy. Kolega kupił poleasingowy Lenovo i po numerze seryjnym niby wszytko ok było ale adminowi "się zapomniało" kompa coś odblokować jak korpo sprzedawało sporą ilość tychże.. Sprzęt nie był kradziony ale kontakt z korpo zerowy bo poza PL jakoś. arczer_ - gratulacje Edytowane 30 Stycznia przez ATB-FLASH Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirekjl86 Opublikowano 15 Lutego Zgłoś Opublikowano 15 Lutego Znajomy zainstalował Windows 11 na laptopie z i7-7500u. Laptop działa, choć ten procesor nie znajduje się na liście wspieranych procesorów. No i Microsoft nie zaleca instalowania Win11 na takich sprzętach, bo będą problemy z aktualizacjami i zabezpieczeniami. Ja mam komputer z i5-6600 i chciałbym ew. zainstalować Win11. Mam pytanie czy jest to w ogóle bezpieczne instalowanie Windows 11 na niewspieranym przez Microsoft sprzęcie? Czy w końcu nie pojawią się luki bezpieczeństwa w systemie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
axsin302 Opublikowano 15 Lutego Zgłoś Opublikowano 15 Lutego żadne luki bezpieczeństwa ci nie pomogą jak będziesz wchodził strony i pobierał pliki nie wiadomego pochodzenia. Jeśli chodzi o ewentualne problemy kompatybilności to najśmieszniejsze jest, że to właśnie w Microsoft Store pojawią się problemy. Przypadek ? Nie sądzę :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sabaru Opublikowano 15 Lutego Zgłoś Opublikowano 15 Lutego Można jakieś zewnętrzne antywirusy zainstalować jak się tak boisz że ci coś wpadnie. Swoją drogą jestem ciekawy dlaczego ograniczają działania tego systemu na starszych prockach czy nawet płytach głównych. Przecież system działa bezproblemowo na takich komputerach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
axsin302 Opublikowano 15 Lutego Zgłoś Opublikowano 15 Lutego Wszystkie darmowe wersje antywirusów to zwykłe dziadostwo szkoda na to zasobów, a te działanie MS jest celowe abyś zmienił kompa na nowszy, ale przynajmniej nie ograniczają ci wyboru tylko tracisz wsparcie ale to nie koniec świata jeszcze przez 5 lat będzie wszystko wychodzić na w10 aż słupki pokażą poniżej 10% wartości i przejdą na nowsze wersje. chyba mało drukujesz :D bo to co się wyrabia w drukarkach to już istny koncert Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sabaru Opublikowano 15 Lutego Zgłoś Opublikowano 15 Lutego (edytowane) 6 minut temu, axsin302 napisał(a): chyba mało drukujesz 😄 bo to co się wyrabia w drukarkach to już istny koncert Z drukarkami to odwieczny problem jest i to nie tylko na tym systemie. Edytowane 15 Lutego przez sabaru Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Demirion Opublikowano 27 Kwietnia Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia Cześć, miesiąc temu kupiłem nowy komputer i zainstalowałem na nowym dysku Windows 11. Po krótkim czasie zauważyłem że raz na kilka dni system potrafi się źle uruchomić. To znaczy długo się uruchamia i tnie się tak że nie da się nic zrobić na komputerze, jedynym rozwiązaniem jest reset. Komputer był testowany pod obciążeniem i wszystko jest ok. Sterowniki są zaktualizowane a temperatury w normie. Przez ten miesiąc naliczyłem trzy takie uruchomienia. W czym może być problem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.T... Opublikowano 28 Kwietnia Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia Witam Opisując problem mógł byś zamieścić jakiego PC dotyczy problem , CPU ,GPU, Płyta Głowna (wersja biosu) , Pamięć operacyjna (z jaka działa szybkością, nie co jest na naklejce) dysk systemowy typu ATA , SATA , M.2 ? jako ze jesteś kolejnym "zadowolonym" użytkownikiem beta systemu win11 , najczęstszym zaobserwowanym problemem, to przycinanie się systemu podczas aktualizacji ... czy zmieniałeś jakieś opcje w systemie ? https://www.youtube.com/watch?v=6_u3WKiG-OE&t=4s 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 28 Kwietnia Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia Instalowałem, lub aktualizowałem do Windows 11 już chyba z kilkadziesiąt komputerów i nigdy nie miałem takiego problemu. Chodzi to tak samo jak Windows 10. Także może przy uruchomieniu startuje jakieś problematyczne oprogramowanie w tle. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Demirion Opublikowano 28 Kwietnia Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia @Mr.T... Ryzen 5 7600, Zotac GeForce RTX 5070, MSI MAG X670E TOMAHAWK WIFI (najnowszy bios 7E12v1H), Kingston 1TB M.2 PCIe Gen4 NVMe Fury Renegade, GOODRAM 32GB (2x16GB) 6000MHz CL30 IRDM BLACK V SILVER (profil xmp ustawiony na 6000). Komputer był składany i testowany w xkom, wykupiłem pełny pakiet tylko Windowsa i sterowniki zainstalowałem samemu. Dzięki za ten filmik, nie miałem pojęcia że tyle rzeczy jest uruchomionych w tle. Dodatkowo w programie QuickCPU frequency scaling miałem ustawione na 0% cokolwiek to znaczy. Zrobiłem test w benchmarku i wynik podskoczył z 5392 na 5432 więc jest lepiej. Wykonałem wszystkie instrukcje z filmiku i teraz będę obserwował ale myślę że to któraś z aplikacji która uruchamiała się przy starcie systemu mogła to powodować. Jeśli problem znowu się pojawi wtedy powrócę. Dziękuję za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nowybeen Opublikowano 25 Maja Zgłoś Opublikowano 25 Maja Witam, kupiłem wczoraj laptopa. Bez systemu i niestety nie wyszukuje mi dysku z laptopa. Jak na załączonym zdjęciu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.T... Opublikowano 25 Maja Zgłoś Opublikowano 25 Maja Witam a co to za Laptok producent/ model ? zakładamy że jakiś dysk fizycznie jest w laptopie czy iso. z systemem pobrałeś w najnowszej wersji (kompilacji) z strony MS ? może to jakiś nowy laptop z tego roku, a iso. z systemem jest w starszej wersji i nie ma jeszcze wgranego sterownika od kontrolera dysku ale może na stronie producenta Laptopa jest plik z sterownikiem do kontrolera dysku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nowybeen Opublikowano 25 Maja Zgłoś Opublikowano 25 Maja Msi thin 15 b12ve-q817xpl rtx 4050 i5-12450h ISO pobrane z najnowszej wersji, być może coś w biosie trzeba zmienić bądź mam zle ustawione Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.T... Opublikowano 25 Maja Zgłoś Opublikowano 25 Maja a próbował Ty ? https://www.msi.com/faq/notebook-1995?_gl=1*sl81w0*_up*MQ..*_ga*MTc4NDEyMDg3NC4xNzQ4MTc2MDg2*_ga_2FQZ8W9D09*czE3NDgxNzYwODIkbzEkZzAkdDE3NDgxNzYwODIkajAkbDAkaDAkZG5VRllpbDJRMFVEa25DeHU2TFhfN0dKaEM2cDM0dUR5YWc. https://www.msi.com/Laptop/Thin-15-B12VX/support?sub_product=Thin-15-B12VE#driver Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nowybeen Opublikowano 25 Maja Zgłoś Opublikowano 25 Maja Nie tego nie próbowałem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yureek Opublikowano 26 Maja Zgłoś Opublikowano 26 Maja (edytowane) Wyłącz w biosie VMD, w razie problemu ze znalezieniem, MSI mogą mieć ukryte menu, otwórz BIOS i naciśnij Prawy Ctrl + Prawy Shift + Lewy Alt + F2, wyświetli ukryte ustawienia, potem System Agent, Intel VMD i na Disabled. Edytowane 26 Maja przez yureek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saalataa Opublikowano 26 Maja Zgłoś Opublikowano 26 Maja Wg mnie, tak jak @Mr.T... pisze, brakuje sterownika intela F6. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zakk87 Opublikowano 27 Maja Zgłoś Opublikowano 27 Maja (edytowane) boot z USB uruchomiłeś jako UEFI czy legacy? Edytowane 28 Maja przez zakk87 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Demirion Opublikowano 6 Czerwca Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca (edytowane) Przeglądałem logi i natrafiłem na dużą ilość błędów, w tym błędy na karcie graficznej które prawdopodobnie są przyczyną dziwnego rozruchu komputera po którym muszę zrobić reset, w logach jako Kernel-Power. Czy mógłby ktoś coś więcej napisać na temat tych błędów i ostrzeżeń? Jak mógłbym je dokładniej zdiagnozować? Te błędy DistributedCOM chyba można zignorować, odnalazłem taki temat Edytowane 6 Czerwca przez Demirion Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.T... Opublikowano 6 Czerwca Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca Temat może nie być taki łatwy do ustalenia , RTX 5070 i cała serie 5000 to różne niedopracowania dopiero wychodzą... można potestować/podejrzeć napięcia , bez obciążenia i z obciążeniem ściągnij GPU-Z - zakładka sensors https://www.techpowerup.com/download/techpowerup-gpu-z/ pozycje PCIe Slot Voltage - 16-Pin Voltage - oraz posiadasz CPU z igpu to w ostateczności można RTX wyciągnąć ( po przednim fizycznym odłączeniu kabla z zasilacza ) i zobaczyć co wtedy sie będzie działo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anqu Opublikowano 7 Czerwca Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca Najpierw zacznij od tego w konsoli DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth potem jak skończy to daj to sfc /scannow wynikiem tego bedzie raport o tym czy były jakieś uszkodzone pliki systemu. 1. Jak stwierdzi że nie było to możesz zacząć się bawić w żonglowanie sprzętem. 2. Jeśli stwierdzi że były uszkodzone to je naprawi, wtedy używaj kompa normalnie aż do kolejnego wystąpienia problemu. Wtedy zapuść skan jeszcze raz i zobacz czy znowu są uszkodzone pliki. Jeśli nie będą to patrz punkt pierwszy, w przeciwnym razie albo jest zwalona instalka windozy albo problem sprzętowy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Demirion Opublikowano 9 Czerwca Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca @Mr.T... na razie nie będę wyciągał sprzętu bo problem nie jest na tyle poważny. Myślę że trzeba poczekać na stery zarówno od gpu jak i mobo które naprawią ten problem. Ostatnie sterowniki mojego modelu płyty głownej są ze stycznia. Podobno problem może dotyczyć szyny pci-e x16 gen 5. Premiera rtx 5000 była niedawno więc jest to zrozumiałe że muszą niektóre rzeczy jeszcze dopracować. @anqu uruchomiłem konsolę jako administrator ale u mnie coś nie działają te komendy...nic się nie dzieje nawet po kilkunastu minatach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anqu Opublikowano 9 Czerwca Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca Zostaw na godzinkę, dwie. Jeśli się nie pojawi pasek postępu albo nie ukończy komenda to masz prawdopodobnie zwaloną instalkę windowsa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Demirion Opublikowano 9 Czerwca Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca Wątpię, mam w pełni oryginalnego windowsa. Myślę że tryb administratora jakoś to blokuje bo na tym filmiku gość bez problemu to odpala w zwyczajnym trybie. Ja nie mogę tego odpalić bo wyświetlają się takie komunikaty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anqu Opublikowano 9 Czerwca Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca Gostek używa konsoli w trybie administratora Nawet mówi o tym że musi być w trybie administratora. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Demirion Opublikowano 9 Czerwca Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca To dziwne bo jak uruchamiam w zwykłym trybie to jest moja nazwa użytkownika a jak w trybie administratora to jest System32 a gościu na filmiku ma nazwę użytkownika leon Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anqu Opublikowano 9 Czerwca Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca To jest kwestia profili konsoli, można sobie to personalizować. Katalog roboczy nie ma wpływu na wykonanie tego polecenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Demirion Opublikowano 10 Czerwca Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca To nie wiem dlaczego u mnie to nie działa ale to chyba najmniejszy problem. Zauważyłem też zmianę po zainstalowaniu którychś sterowników, wcześniej jak uruchamiałem komputer to wszystko muliło tak jakby procesor przejmował funkcję gpu a od trzech tygodni jak występuje ten błąd to jest ciemny obraz. Tak sobie pomyślałem że może zainstalowanie sterowników do integry zniwelowałoby jakoś ten błąd przy rozruchu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anqu Opublikowano 10 Czerwca Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca Jeśli windows nie jest w stanie przetrawić tego polecenia to najprawdopodobniej masz uszkodzoną instalację windowsa (nie mowię o nośniku instalacyjnym, tylko o tym że windows się niepoprawnie zainstalował albo coś w miedzy czasie sie popsuło) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...