Skocz do zawartości
phranzee

Screenshoty pulpitów Windows

Rekomendowane odpowiedzi

Projekt: Nie uwierzysz, ze to linux.

RC1

RC2

Dopiero sie rozkrecam, jutro czeka mnie Menu Start i szlifowanie niedorobek. 8)

P.S. I nie mowcie mi, ze to swietokradztwo, do kafejki jak znalzl :mrgreen:

nie lubie upodabniać linuxa do windowsa :P - po co upodabniać się do śmiecia ale pomysł naprawde wyrypisty - można spokojnie z nowymi kompali zapodawać :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mozna wiedziec co to dokładnie jest

Fajna mozilla.

A wiec tak:

Calosc stoi na IceWM ze skinem SilverXP, co oznacza, ze jest male i szybkie (mozna sie nawet pokusic o odpalenie tego na kompach na ktorych nie ma co marzyc, ze ruszy winxp). Do tego dolozony ROX-Filer, ktory sprawil ze na pulpicie pojawily sie ikonki (normalnie IceWM i w ogole *WM nie maja swojego menedzera okien). "Internet Explorer" to Firefox po przerobkach (Theme: Blue Luna, Pllugin Firesomething (ktory sprawil ze nazwa "Firefox" w pasku zmienila sie na "Microsoft Internet Explorer"). Na RC1 widac jeszcze ikonke Firefoxa, na RC2 jest juz podmieniona :mrgreen:. Winamp, to oczywiscie XMMS z odpowiednim skinem. Za gadulca robi GnuGadu, za mplayera wegierski mplayer, no a mIRC to najzwyklejszy windowsowy mIRC odpalony na wine.

Calosc oczywiscie spolszczona (odpowiednie pluginy, LC_ALL="pl_PL") 8)

P.S. Czekam na koncepcje, co jeszcze zmienic/poprawic :mrgreen:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Projekt: Nie uwierzysz, ze to linux.

RC1

RC2

Dopiero sie rozkrecam, jutro czeka mnie Menu Start i szlifowanie niedorobek. 8)

P.S. I nie mowcie mi, ze to swietokradztwo, do kafejki jak znalzl :mrgreen:

Mozesz rowniesz skorzystac z projetku XPDE, wtedy wszystko wyglada dokladnie jak na Windowie, wlacznie z Panelem Sterowania ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mozesz rowniesz skorzystac z projetku XPDE, wtedy wszystko wyglada dokladnie jak na Windowie, wlacznie z Panelem Sterowania ;)

Nie podoba mi sie to XPDE. Nie jest tak ludzaco podobne i sa z nim klopoty (choc fakt, ze bawilem sie nim 20sek. ;]). Ja tam wole jednak moj projekt 8) I z duma prezentuje RC3 :mrgreen:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To jest prawdopodobnie pierwsza ikona z explorer.exe tyle ze 16x16 32 bit

spoko działa, tylko explorer waży teraz pare kilo wiecej, bo musialem zmienic od razu 12 ikon tego komputerka, podmeniajac dałem ikone, ktora miala w sobie kilka rozmiarów i nie przypasowaly wszystkie tzn niektore są teraz zaduże inne zamałe, ale nie widać tego w windowsie tylko w samym edytorze jak porównuje orginał (reshack)

Mam nadzieje ze nic złego sie nie będzie działo z powodu utuczenia explorer.exe i niezgodnosci ikon :? :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jeszcze by mi sie przydalo wiedziec jak w ObjectDock ustawic zeby to co na pasku zadan nie wyswietlalo sie w ObjectDock

Dock Settings =>Conntents => i odnzacz "show ruunning tasks on the dock"

Tak jest przynajmniej w OD Plus. 8) 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Sid

oto odpowiedz :)

echo http://icculus.org/openbox/shots/full/gdesklets.png | gawk -F"/" '{ print $NF }' | sed "s/.png//"
:)

P.S. ladny FreeBSD :) musze niedlugo sie za to zabrac, bo jeszcze na zadnego BSD nie dotykalem :)

nie ma sensu, to taki unix z portage :D

Nawet o tym nie pomyślałem - może dlatego że gnome'm sie duzo nie bawiłem ;] Zainstalowałem i śmiga ;] Tylko nie dam teraz screena bo ekhm coś aplecik 'weather' nie pobiera danych od jakiegos czasu ;)

PS. Ja bym to tak zrobił:

echo http://icculus.org/openbox/shots/full/gdesklets.png | cut -d"/" -f7 | cut -d"." -f1
;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam, mam problem ze zrobieniem regulacji gloscnosci w samurize, sciagnelem te wtyczke volbar kopijuje do katalogu plugin ale ona sie niepojawia w programie na liscie wyboru wtyczek, dlaczego ? (inne sie pojawiaja)

co nikt nieumie rozwizac problemu ?

bo volbar jest wtyczka visualna a nie normalna

sposob uzycia jest nastepujacy: dodajesz zwykly tekst. nastepnie wybierasz typ rysowania - visual plugin. przeskakujesz do wyswietl i wybierasz volbar'a. nastepnie konfiguruj i wybierasz "przycisk". koniec.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To może ja się pochwalę swoim pulpitem. Szukam tylko czcionki, która przypomina wyglądem liczby z cyfrowych wyświetlaczy. Wiem, że na pewno gdzieś to w tym topicu było, ale wybaczcie, przedzierać się przez to wszystko nie mam siły. Gdyby ktoś na PM albo na maila mógł podesłać linka to byłbym wdzięczny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi