samm-ur Napisano 2 Lipca 2006 Zgłoś Napisano 2 Lipca 2006 -=KAX=- podeslij mi ustawienia twojego foobarka ;) swietnie wyglada@-=KAX=- Mnie wystarczy link do przycisków które wykorzystałeś w Foobarze :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Carson Napisano 2 Lipca 2006 Zgłoś Napisano 2 Lipca 2006 samm-ur te przyciski to chyba efekt od nakladki na winde Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piter6576 Napisano 2 Lipca 2006 Zgłoś Napisano 2 Lipca 2006 Na polskiej stronie Foobara są identyczne do pobrania :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bedzio1001 Napisano 2 Lipca 2006 Zgłoś Napisano 2 Lipca 2006 Witam Tak se ogladam te wasze pulpity(wszystkie sa 'wypasione') i sam wzialem sie do roboty :D Zaczalem od modyfikacji gotowca (inne kolorki itp.) Uzywam programu samurize i pewnie niedlugo pochwale sie swoim pulpitem... POZDRO Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KAX_ Napisano 2 Lipca 2006 Zgłoś Napisano 2 Lipca 2006 @-=KAX=- Mnie wystarczy link do przycisków które wykorzystałeś w Foobarze :D Mówisz, masz. :) http://rapidshare.de/files/24761867/GlassSquare.zip.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
samm-ur Napisano 2 Lipca 2006 Zgłoś Napisano 2 Lipca 2006 @-=KAX=- Danke schon. @Piter6576 Masz na myśli http://www.foobar2000.pl/? Grzebałem tam chwilę ale przycisków nie znalazłem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KAX_ Napisano 2 Lipca 2006 Zgłoś Napisano 2 Lipca 2006 @-=KAX=- Danke schon. @Piter6576 Masz na myśli http://www.foobar2000.pl/? Grzebałem tam chwilę ale przycisków nie znalazłem. Nie ma za co. Przyciski są na forum ale trzeba być zarejestrowanym dlatego wrzuciłem na rapida. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
unreality Napisano 2 Lipca 2006 Zgłoś Napisano 2 Lipca 2006 A mój foobar wygląda tak LINK i właśnie doszłem do tego jak uruchomić ASIO ........ :lol: Coś pięknego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piter6576 Napisano 2 Lipca 2006 Zgłoś Napisano 2 Lipca 2006 Sorry ale nie sprecyzowałem :) chodziło mi o forum i niestety trzeba się zarejestrować aby w ogóle móc je pobrać. Znajdzesz je w "Twórczość własna i nie tylko". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cortezon Napisano 2 Lipca 2006 Zgłoś Napisano 2 Lipca 2006 (edytowane) Niestety przeinstalowałem Astona i nadal mam problem, który opisywałem stronę wcześniej :sad: A wielka szkoda bo naprawdę fajnie to wygląda.. EDIT: Ok. problem naprawiony. Unreality wielkie dzięki za pomoc, masz u mnie dużego browara :wink: Edytowane 3 Lipca 2006 przez Cortezon Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
unreality Napisano 2 Lipca 2006 Zgłoś Napisano 2 Lipca 2006 Mam nowy pomysł ..... Start -> Uruchom -> services.msc i pokaż całą listę usług. Może dojdę do tego która powoduje konflikt. Inny sposób trochę drastyczny to Alt+Ctrl+Del i ...... zamknij felerny proces. Prawdopodobnie wyskoczy okno odliczające 30 sekund do zamknięcia systemu (wtedy cmd i komenda shutdown -a). Jeśli nic się nie stanie (w co wątpie , ale próbować warto) to masz problem z głowy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolos Napisano 3 Lipca 2006 Zgłoś Napisano 3 Lipca 2006 (edytowane) A mój foobar wygląda tak LINK i właśnie doszłem do tego jak uruchomić ASIO ........ :lol: Coś pięknego.Witam, Fajny masz w foobarze zrobiony Status Bar, możesz podać jego kod?. Edytowane 3 Lipca 2006 przez Kolos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
unreality Napisano 3 Lipca 2006 Zgłoś Napisano 3 Lipca 2006 (edytowane) Całą magię robią dwa pliczki foo_ui_columns.dll i foo_ui_std.dll -> LINK wgrywasz je do katalogu components po czym w foobarze w opcjach klikasz na Columns UI i po prawej w Combo Box zmieniasz zamiast "Default User Interface" na "Columns UI" Edytowane 3 Lipca 2006 przez unreality Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolos Napisano 3 Lipca 2006 Zgłoś Napisano 3 Lipca 2006 Ale ja już mam wszystko dostosowane do swoich potrzeb oto screen mojego fooba http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/7d591d0eb27044eb.html dokładnie chodzi mi o ten wskaźnik posepu % w utworze. Mój status wygląda tak [Genre : %genre% '||'] [Date : %date%] $tab() [bitrate %bitrate% kb/s] ['||' Channels : %channels%] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
unreality Napisano 3 Lipca 2006 Zgłoś Napisano 3 Lipca 2006 Musisz mnie pokierować gdzie to jest bo raczej nie o to chodzi LINK. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
samm-ur Napisano 3 Lipca 2006 Zgłoś Napisano 3 Lipca 2006 (edytowane) Musisz mnie pokierować gdzie to jest bo raczej nie o to chodzi LINK.Właśnie o to, skopiuj i wklej nam tutaj, dla porównania u mnie za pasek postępu odpowiada następujący kod: //************************************** // set colors //************************************** $puts(col_progbar_symb1,CC8822) $puts(col_progbar_symb2,440000) //************************************** // set variables //************************************** $puts(spacer_symb,' ') $puts(spacer_width,2) $puts(progbar_symb1,'|') $puts(progbar_symb2,'|') $puts(progbar_length,60) //************************************** // add colors and formatting //************************************** $puts(spacer,$repeat($get(spacer_symb),$get(spacer_width))) $puts(progbar_symb1,$get(col_progbar_symb1)$get(progbar_symb1)) $puts(progbar_symb2,$get(col_progbar_symb2)$get(progbar_symb2)) //*********************************************************** //************************************** // progress bar //************************************** $puts(progress_bar, $if(%_time_total_seconds%, $get(spacer)$get(spacer) $progress2(%_time_elapsed_seconds%,%_time_total_seconds%,$get(progbar_length),$get(progbar_symb1),$get(progbar_symb2)) ) ) //************************************** // create string //************************************** //************************************** $get(progress_bar) Co w rezultacie daje coś takiego: Widzę że u Ciebie początek jest podobny. Edytowane 3 Lipca 2006 przez samm-ur Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
unreality Napisano 3 Lipca 2006 Zgłoś Napisano 3 Lipca 2006 Aha skoro tak to OK bo trochę zwątpiłem bo u mnie to jest .... taaaaakie : //**************************************// set colors//**************************************$puts(col_paused,0000FF)$puts(col_streaming,008800)$puts(col_cue_file,880000)$puts(col_progbar_symb1,0000F2)$puts(col_progbar_symb2,000000)$puts(col_time_remaining,000000)$puts(col_bitrate,0000FF)$puts(col_bitrate2,808080)$puts(col_stereo,808080)//**************************************// set variables//**************************************$puts(text_streaming,'Streaming')$puts(text_listened_for,'Listened for:')$puts(text_cue_file,'Cue File')$puts(text_paused,'PAUSED')$puts(text_time_remaining,[%_time_remaining%])$puts(spacer_symb,' ')$puts(spacer_width,2)$puts(progbar_symb1,'ι')$puts(progbar_symb2,'ι')$puts(progbar_length,90)$puts(text_bitrate,$get(col_bitrate)$if2($pad(%__bitrate_dynamic%,3)808080' kbps',$if2(%__bitrate%' kbps',)))$puts(text_extrainfo,[%__extrainfo%])//**************************************// add colors and formatting//**************************************$puts(spacer,$repeat($get(spacer_symb),$get(spacer_width)))$puts(text_streaming,$get(col_streaming)$get(text_streaming))$puts(text_listened_for,$get(col_streaming)$get(text_listened_for))$puts(text_cue_file,$get(col_cue_file)$get(text_cue_file))$puts(text_paused,$get(col_paused)$get(text_paused))$puts(text_time_remaining,$get(col_time_remaining)$get(text_time_remaining))$puts(progbar_symb1,$get(col_progbar_symb1)$get(progbar_symb1))$puts(progbar_symb2,$get(col_progbar_symb2)$get(progbar_symb2))//***********************************************************//***********************************************************//**************************************// streaming//**************************************$puts(streaming,$if(%_time_total%,,$get(text_streaming)$get(spacer)))//**************************************// cuefile//**************************************$puts(cue_file,$if(%__cue_audiotype%,$get(text_cue_file)$get(spacer)))//**************************************// codec//**************************************$if(%__codec%,$if($stricmp(%__codec%,musepack),$puts(codec,'MPC'),$if($stricmp(%__codec%,vorbis),$puts(codec,'Ogg'),$get(spacer) $puts(codec,%__codec%))),//If no codec tag and not streaming, read file extention$if($and(%_time_total%,$not(%__codec%)),$puts(codec,$upper($ext(%_path%)))))//**************************************// bitrate//**************************************$puts(bitrate,$get(spacer)$get(text_bitrate))$if($stricmp(%__codec%,musepack),$if(%__mpc_profile%,$puts(bitrate,$get(spacer)%__mpc_profile%$get(spacer)$get(text_bitrate))))//**************************************// extrainfo//**************************************$puts(extrainfo,$get(spacer)$get(text_extrainfo))$if($stricmp(%__codec%,MP3),$if(%__extrainfo%,,$puts(extrainfo,$get(spacer)'CBR')))$if($stricmp(%__codec%,musepack),$if(%__mpc_streamversion%,$puts(extrainfo,$get(spacer)'sv'%__mpc_streamversion%)))//**************************************// samplerate//**************************************$puts(samplerate,$if(%__samplerate%,$get(spacer)$cut(%__samplerate%,2)'kHz'))//**************************************// channels//**************************************$puts(channels,$if(%__channels%,$get(spacer)$ifgreater(%__channels%,2,%__channels%ch,$ifgreater(%__channels%,1,Stereo,Mono))))//**************************************// mp3 stereo mode//**************************************$puts(stereo_mode,$if2( $get(col_stereo)'['$caps(%__mp3_stereo_mode%)']',))//**************************************// Replay Gain//**************************************//track gain$puts(rpg,$if(%__replaygain_track_gain%,$get(spacer)' TGain:'$cut(%__replaygain_track_gain%,5)'dB'$if(%__replaygain_album_gain%,$get(spacer)' AGain:'$cut(%__replaygain_album_gain%,5)'dB')))//**************************************// progress bar// (checking total because of streaming)//**************************************$puts(progress_bar,$if(%_time_total_seconds%,$get(spacer)$get(spacer)$progress2(%_time_elapsed_seconds%,%_time_total_seconds%,$get(progbar_length),$get(progbar_symb1),$get(progbar_symb2))))//**************************************// progress %// (checking total because of streaming)//**************************************$puts(progress_%,$if(%_time_total_seconds%,' '808080$pad_right($muldiv(%_time_elapsed_seconds%,100,%_time_total_seconds%),3)808080'%'' '))//**************************************// 'Listened for:'// (used for streaming)//**************************************$puts(listened_for,$if(%_time_total%,,$get(spacer)$get(spacer)$get(text_listened_for)))//**************************************// time//**************************************$puts(time,$get(spacer)' '[%_time_elapsed%]$if(%_time_total%,'/'%_time_total%' ' $get(spacer)$get(spacer)$get(spacer)'Remaining Time: '$get(text_time_remaining)))//**************************************// paused//**************************************$puts(paused,$if(%_ispaused%,$get(text_paused)))//**************************************//**************************************// create string//**************************************//**************************************$get(streaming)$get(cue_file)$get(codec)$get(bitrate)$get(extrainfo)$get(samplerate)$get(channels)$get(stereo_mode)$get(progress_bar)$get(progress_%)$get(spacer)$get(listened_for)$get(time)$get(spacer)$get(rpg)//$repeat($char(32),3)ﻇﻏﺲﺳﻎﻀ ﻼﻛﻣﺻﺳﻓﮱ//Right adjust from now on$char(9)$get(paused) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oldskul Napisano 3 Lipca 2006 Zgłoś Napisano 3 Lipca 2006 (edytowane) Wypaśne są te wasze status bary :D Już sobie zapożyczyłem jeden i skopiowałem, pozmieniałem kolorki i jest git, tego potrzebowałem, thx chłopaki :D Nie macie jakiś wizualizacji fajnych? Bo ta standardowa to za przeproszeniem o du_pę rozbić. Przydałoby się coś mało obciążającego procka, jakaś ładna wizualizacja. Wiem, czepiam się ;) Edytowane 3 Lipca 2006 przez Spylon Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolos Napisano 4 Lipca 2006 Zgłoś Napisano 4 Lipca 2006 Musisz mnie pokierować gdzie to jest bo raczej nie o to chodzi LINK.Dokładnie oto mi chodziło, dzięki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oldskul Napisano 5 Lipca 2006 Zgłoś Napisano 5 Lipca 2006 Pobawiłem się foo trochę i wymodziłem takiego: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gargamel2005 Napisano 8 Lipca 2006 Zgłoś Napisano 8 Lipca 2006 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuG Napisano 8 Lipca 2006 Zgłoś Napisano 8 Lipca 2006 Standardowo: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KaszaWspraju Napisano 8 Lipca 2006 Zgłoś Napisano 8 Lipca 2006 O w d......, nie ma slow jaka to ekstra zajawka na wypasie, ile to ramu je? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
unreality Napisano 8 Lipca 2006 Zgłoś Napisano 8 Lipca 2006 KrzychuG co to jest ?? :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
o-skar Napisano 16 Lipca 2006 Zgłoś Napisano 16 Lipca 2006 (edytowane) gnome? :D przy okazji moj foo: Edytowane 16 Lipca 2006 przez o-skar Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość lukas_gab Napisano 16 Lipca 2006 Zgłoś Napisano 16 Lipca 2006 Na moje to jest Xfree ale nie wiem na 100% niech autor powie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
costi Napisano 16 Lipca 2006 Zgłoś Napisano 16 Lipca 2006 gargamel2005, pochwal sie czego uzyles? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ULLISSES Napisano 16 Lipca 2006 Zgłoś Napisano 16 Lipca 2006 Ja tam widzę ObjectDock lub jego komercyjnego klona (nie pamiętam nazwy). Menu natomiast to jakiś niestandardowy styl XP (chociaż głowy nie dam). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemol^N Napisano 22 Lipca 2006 Zgłoś Napisano 22 Lipca 2006 To ja tez sie pochwale :) Ekran VGA na PocketPC. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
poca Napisano 22 Lipca 2006 Zgłoś Napisano 22 Lipca 2006 Dodaj ze to pulpit z Acera ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...