el caco Opublikowano 14 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2006 el caco, zdradź mi, jak zrobiłeś te info na górze pulpitu? ram, cpu itd? aha, i czy pojdzie pod windą? To jest widget do Superkaramby ale to jest only for linux... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dru Opublikowano 26 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2006 hejka mam lekki problem z IconPackagerem. Bardzo często kiedy wchodzę do jakiegoś katalogu albo nawet odświeżę pulpit to ikony (przede wszystkim "Kosz" i "Moje dokumenty") zamieniają się na stare, Windowsowe. Dlaczego tak się dzieje, bo już mnie to z leksza wkurza :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deserted Opublikowano 26 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2006 (edytowane) Dla tych którzy lubią grzebać w plikach systemowych zamiast używać programowych podmieniaczy ikon. Można użyć narzędzia Microangelo Toolset (shareware). Podaje ważniejsze pliki systemowe (dla XP/2k3) w których podmieniamy ikony: cmd.exe explorer.exe fontext.dll mshtml.dll mstask.dll mydocs.dll netshell.dll shdocvw.dll shell32.dll stobject.dll wiashext.dll Darmowe narzędzie do podmiany tych plików - Replacer. Pamiętajcie o kopii zapasowej plików systemowych! :) Icon Phile - darmowy programik, nie wymagajacy instalacji. Posłuży wam do odświeżenia cache'u ikon po ich zmianie. Dru może spróbuj tym ostatnim zmienić te niesforne ikony. Edytowane 26 Września 2006 przez deserted Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dru Opublikowano 26 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2006 (edytowane) dzięki deserted, spróbuję jak będę w domu a czy to może mieć związek, że ustawiłem sobie większe ikony (x48)? Może wtedy trzeba i cache dla ikon zwiększyć? Tylko nie wiem o ile, bo zwiększyłem do 2048kb i dalej niektóre ikonki się nie trzymają :( EDIT: deserted, jak się tego Replacera używa bo nie za bardzo czaję? Dochodzę do momentu kiedy wrzucam swój plik do podmiany (np. mydocs.dll), wciskam Enter, no i nie wiem co dalej robić. Chyba pisze, że trzeba wrzucić plik do podmienienia, ale skąd mam go wziąć? Aha, oto dowód, że nie mogę sobie poradzić z ikoną np. takich "Moje dokumenty" - błąd Icon Phile Edytowane 26 Września 2006 przez Dru Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lopik_ Opublikowano 1 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2006 uzywa może ktoś samurize + tą wtyczke (klik) ? Bo ja ją uzywam, ale działa mi dopuki nie zrobię restartu kompa :| Po restarcie dane o uptime 'record' i inne są nie aktualne ;/ A może cos trzeba zrobic dodatkowo ? Nie znam za dobrze eng. więc jak ktoś cos tam wyczyta ciekawego to bardzo proszę o napisanie tutaj. Z Góry Dzięki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mr^_^max Opublikowano 1 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2006 (edytowane) Dru w Replacer najpierw masz wskazać oryginalny plik (z oryginalnej ścieżki), a później ten Twój przerobiony. edit. może opiszę co i jak dla ikonki My Computer: tu masz dobrą stronkę z ikonami: http://www.ikony.w.inds.pl/ ściągnij sobie ikonki dla komputera: http://www.ikony.w.inds.pl/?page_id=229 ściągnij program Resource Hacker: http://www.download.net.pl/2897/Resource-Hacker/ skopiuj sobie na pulpit (oczywiście możesz gdze chcesz) pliki explorer.exe i shell32.dll. wejdź w res hackera i przeciągnij na niego explorer.exe rozwiń "Icon Group" i otwórz folder "100". PPM na tym folderze "100" i Replace Resource... z tej paczki co wcześniej ściągnąłeś wskaż jakąś ikonę (najlepiej którąś z tych większych, ja dałem 7.ico). zauważ, że zastąpi się ona dla całej grupy ikon. oczywiście File -> Save. teraz przeciągnij plik shell32.dll na program. otwórz Icon Group, później folder "16". i tak jak przedtem PPM na nim i Replace Resource... wskaż tą samą ikonę co dla explorer.exe i File->Save. masz już oba pliki "przerobione". odpal Replacer. przeciągnij na niego explorer.exe z oryginalnej ścieżki (czyli c:\windows\explorer.exe), kliknij ENTER i później przeciągnij ten przerobiony z puplitu. ponownie ENTER i "Y". to samo zrób dla shell32.dll, oryginał znajduje się w c:\windows\system32\shell.dll. następnie C:\Documents and Settings\Twój profil\Ustawienia lokalne\Dane aplikacji skasuj tam plik IconCache.dba teraz tylko restart i możesz się cieszyć nową ikonką :) p.s. pisałem tak na szybko, ale powinno być ok (sam parę minut temu dokonałem takiej podmiany). pozdro. Edytowane 1 Października 2006 przez mr^_^max Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dru Opublikowano 2 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2006 fajnie, dzięki. Pewnie jeszcze sporo ludzi skorzysta z tego mini-poradnika :) Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mr^_^max Opublikowano 4 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2006 spoko :) sam dzięki wam zauważyłem, że to grzebanie w plikach jest fajną zabawą. ściągnąłem sobie jakiś zestaw i podmieniłem. standardowe ikony są w tych 4 plikach: explorer.exe shell32.dll mydocs.dll netshell.dll p.s. wie ktoś jak ręcznie (modując jakiś plik) zmienić kolor paska start? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 4 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2006 Pasek zadan nie moze miec osobno ustawionego koloru/przy korzystaniu ze styli, grafika nakładana na pasek jest w pliku stylu. Co do zamiany ikon w plikach.. bez sensu. Po aktualizacji systemu na zaktualizowanych plikach trzeba robic wszystko od nowa... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mr^_^max Opublikowano 4 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2006 no chodziło mi o bitmapy. w pliki explorer.exe są, ale tylko do niebieskiego, dlatego podejrzewam, że gdzieś indziej trzymane są bitmapy z danymi kolorami. gdybym wiedział gdzie, wsadziłbym własne bitmapy i po kłopocie. wie ktoś? co do aktualizacji... osobiście automatyczną mam ustawioną, bo tylko przeszkadza. system aktualizuje co pewien czas i jest dobrze. dzięki za ostrzeżenie. p.s. wystarczy przecież skopiować owe pliki w bezpieczne miejsce, by później w razie czego je przywrócić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 4 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2006 p.s. wystarczy przecież skopiować owe pliki w bezpieczne miejsce, by później w razie czego je przywrócić. No wspaniały pomysł. Zaktualizowac system zeby potem przywrócic dziurawe pliki... ------------ Co do paska start. Napisze jeszcze raz. przy uzywaniu styli BITMAPY odpowiadające za wszystko są W PLIKU STYLU. Bez uzywania styli kolorów sie zmienic NIE DA. A w explorer.exe to nei ma zadnych bitmap odpowiadających za wygląd... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mr^_^max Opublikowano 4 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2006 o wspaniały pomysł. Zaktualizowac system zeby potem przywrócic dziurawe pliki... dopiero teraz zrozumiałem co napisałem :D pozostaje tylko kwestwia czy akurat te pliki są aktualizowane... kurde najciemniej pod latarnią... dzięki SGJ. kompletnie zapomniałem, że istnieje coś takiego jak: C:\WINDOWS\Resources\Themes dzięki za przypomnienie i uświadomienie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 5 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2006 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deserted Opublikowano 5 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2006 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eragonek Opublikowano 26 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2006 (edytowane) Podajcie linki do jakiś fajnych Vista themsów pod WindowBlinds ;). [EDIT] Ok, mam fajny theme MiLork Vista Theme 1.1 ;) i mam kilka pytań: 1.Czy da się coś zrobić z tym paskiem żeby nie wychodził poza napis wyloguj ? 1.1.Do czego jest ta kłódka ? o_O 2.Czy da się jakoś rozszerzyć ten pasek ? 3.Czy da się zmienić ten obrazek ? [; Edytowane 26 Października 2006 przez eragonek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sesq Opublikowano 20 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2006 da sie w win XP tak zeby ikony na pulpicie mialy widok 'lista' a nie 'ikony' ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sector Opublikowano 27 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2006 (edytowane) moj skromny pulpit [; Edytowane 27 Listopada 2006 przez sector Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 27 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2006 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metal Opublikowano 27 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2006 u mnie pulpit wygląda tak: bez żadnych wodotrysków [; ps. pojemność 2,5 a nie 2,4'sta [; ;d hehe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
j@kubof Opublikowano 9 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2006 (edytowane) Mam kilka problem dotyczących Samurize: 1. Da się zrobić, żeby cofing ...albuminfo.ini włączał się jak włącze foobara? 2. Nie umiem też zrobić paska postępu piosenki :( Daje progress bar (czy akoś tak) w funkcji wtyczki procentowy postęp piosenki i pokazuje sie pasek ale nie zmienia posępu :( Co robie nie tak? 3. Teraz nie wiem co się dzieje ale jak włączę foobara i dam jakiś inny album niż ten na którym tesowałem wyskakuje błąd: gif.bmp Edytowane 10 Grudnia 2006 przez j@kubof Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gargamel2005 Opublikowano 11 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2006 :cool: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
j@kubof Opublikowano 12 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2006 W dalszym ciągu mie znalazłem rozwiązania problemu :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maziboss Opublikowano 24 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2006 A to moj pulpit na świeta :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 24 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2006 Fajnie wygląda :) dużo ci to zajęło ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maziboss Opublikowano 24 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2006 Fajnie wygląda :) dużo ci to zajęło ?Ramu czy czasu ? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pacific Opublikowano 24 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2006 A to mój desk ;]]] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mariush190 Opublikowano 24 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2006 no to ja tez pokaze :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 25 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2006 Ramu czy czasu ? :) Both :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maziboss Opublikowano 25 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2006 Both :wink:Szybciutko sie wlacza. Trzeba tylko wszystko dobrze poustawiac i nie przesadzic z bajerami :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlun Opublikowano 4 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2007 mariush190 jak sie nazywa ten styl? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...