Skocz do zawartości
phranzee

Screenshoty pulpitów Windows

Rekomendowane odpowiedzi

Witam :)

Chcę się niedługo pobawić w zmianę wyglądu XP@Vista.

Testował ktoś Brico Inspirant vs VistaMizer?

Czymś się różnią? Są w miarę bezpieczne [dlatego VTP odpada ^^]

Który z wyżej wymienionych programów jest lepszy jeśli chodzi o dokładność zmiany wyglądu i wydajnośc?

Pozdr. :)

Edytowane przez razorBMW

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A w wersji PLUS jak dodać dodatkowy dock, bo mam ją, ale takiej opcji nie widzę :/

Prawym na pasek > Add > My Docks... > w otwartym oknie > Create new dock

albo

Prawym na pasek > Dock Settings... > My Docks > w otwartym oknie > Create new dock

albo

Prawym na ikone w Tray > My Docks... > w otwartym oknie > Create new dock

Do wyboru do koloru ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam problem z Samurize, zniknely liczniki użycia procesora w zwiazku z czym panel Mardoka z procesorem wyswietla tylko aktualne taktowanie. Dokladnie chodzi o licznik "\Procesor(0)\Czas procesora (%)", ktorego po prostu nie ma. Mam wrazenie ze znikl po jednej z aktualizacji visty. Ktos wie gdzie znajduje sie odpowiednik tego licznika?

EDIT:

Chyba nikt nie spotkał sie z tym problemem. To moze z innej beczki, skad Samurize wczytuje liste dostepnych w systemie licznikow?

Edytowane przez moreno

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

skąd można zassać cały config ??

Nie bardzo jest skąd bo nigdzie nie publikowałem całego configu ze względu na masę problemów, między innymi takich jak nazwa komputera, różne partycje, tło "okien" wbudowane w konkretną tapetę na dopasowaniu do konkretnej rozdzielczości skończywszy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moje nie teges:

- nie napisałeś, ze trzeba mieć tapetę od razu do tego :P

- obrazek z Lady jest troche krótki i mam na liscie 1.5 Lady ;)

- ikonki w oknie rozmowy i menu (standardowe) pojawiły się dopiero po ponownym uruchomieniu AQQ, bo po zastosowaniu kompozycji były one wzięte z poprzedniej

- na liście SMS nie widac za bardzo odbiorcy wiadomości, jeśli nie jest ona podświetlona

- brakuje jakiejś konkretnej chmurki informacyjnej

- standardowe kolorowanie zakładki Chatów

---EDIT---

Będzie wersja bez avatarów w oknie rozmowy?

Edytowane przez stivo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moje nie teges:

- nie napisałeś, ze trzeba mieć tapetę od razu do tego :P

- obrazek z Lady jest troche krótki i mam na liscie 1.5 Lady ;)

- ikonki w oknie rozmowy i menu (standardowe) pojawiły się dopiero po ponownym uruchomieniu AQQ, bo po zastosowaniu kompozycji były one wzięte z poprzedniej

- na liście SMS nie widac za bardzo odbiorcy wiadomości, jeśli nie jest ona podświetlona

- brakuje jakiejś konkretnej chmurki informacyjnej

- standardowe kolorowanie zakładki Chatów

---EDIT---

Będzie wersja bez avatarów w oknie rozmowy?

Ad1. Nie trzeba ale wypadało by ;)

Ad2. Nigdy nie rozciągam okna na całą wysokość ekranu to mi nie przeszkadzało, ale "dorobienie" jeszcze trochę płotu u góry to nie problem.

Ad3. Ikony "łapie" z ostatniej kompozycji bo chwilowo nie ma innych ;)

Ad4. Zakładka SMS i Chat a dokładnie ich kolory są raczej "na szybko aby były" gdyż nie miałem jeszcze czasu tym się pobawić.

Ad5. Chmurka pożyczona z tematu Visty, jak przyjdzie "wena" to się coś do kolejnej wersji wymyśli ;)

Ad6. Kolorowanie zakładek Chatów masz na myśli kolor tekstu ? Bo nie bardzo rozumiem.

Ad7. W oknie Chatów jest już bez AV (bo tam to akurat nie potrzebne) ale nie działa to jeszcze tak jak bym chciał to jest chwilowo wyłączone.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Blue Lady v0.5+

Dołączona grafika

Download!

Poprawiono/Dodano/Zmieniono:

• Rozmiar tła w oknie kontaktów i SMS wynosi teraz 1000x1000px.
  • Domyślne ikony powinny się już ładować bez ponownego uruchamiania AQQ.
  • Zakładka SMS została zbudowana od nowa.
  • Poprawiłem kolory w zakładce Chat'ów.
  • Okno rozmowy na Chat zostało prawie całkowicie pozbawione AV, wyjątkiem jest zmiana statusu przez użytkownika.
  • Lekka przebudowa okna rozmowy.
  • Kolorowanie nicków w oknie Chat.
  • Oraz kilka innych drobnych poprawek.

Nie jest to jeszcze wersja finalna ale już jej stosunkowo nie wiele brakuje ;)

Edytowane przez Mardok

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No juz całkiem całkiem :)

Przydałaby mi się wersja z całkowicie wyłączonymi avatarami w oknie rozmowy, bo chyba skalowania nie da się zrobić?

Jeszcze dzisiaj planuje wypuścić poprawioną wersję, z lekko przebudowanym oknem rozmowy oraz kolorowaniem nicków na Chat'ach. Osobiście nigdy nie planowałem całkowitego wyrzucenia AV choć nic nie stoi na przeszkodzie aby zrobić dwie wersje. Nie bardzo rozumiem co miałeś na myśli pisząc "bo chyba skalowania nie da się zrobić" ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokładniej chodzi mi o skalowanie avatarów w oknie rozmowy do opdowiedniej wielkości, bo mój ustawiony avatar ma wielkość 80x80 i w oknie rozmowy nie wgląda ciekawie. Ale skoro na liście kontaktów jest, to i w oknie rozmowy może da się?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokładniej chodzi mi o skalowanie avatarów w oknie rozmowy do opdowiedniej wielkości, bo mój ustawiony avatar ma wielkość 80x80 i w oknie rozmowy nie wgląda ciekawie. Ale skoro na liście kontaktów jest, to i w oknie rozmowy może da się?

Wersja ze zmianami o których pisałem wyżej oraz rozwiązująca opisany przez ciebie problem do pobrania w poście o v0.5 przemianowanym na v0.5+ ;) Ja by były jeszcze jakieś uwagi pisać śmiało to się poprawi :P

EDIT:

Aby nie było że o samym AQQ gadamy to efekt końcowy pulpitu w moim "Laptłoku" ;)

Laptop v1.1

Dołączona grafika

Edytowane przez Mardok

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://img187.imageshack.us/my.php?image=obrazek1zk2.png

http://img141.imageshack.us/my.php?image=obrazek1be6.png

http://img205.imageshack.us/my.php?image=obrazek1om6.png

hehe ja tej tapety nie mogę się pozbyć od ponad miesiąca odkąd PSYCHOPULSE na devianart zamieścił ją xD Jest po prostu piękna ;)

Edytowane przez Alta1r

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi