Skocz do zawartości
phranzee

Screenshoty pulpitów Windows

Rekomendowane odpowiedzi

A ja mam aktualnie coś takiego, z tym że pasek z automatu jest ukryty, i tapetę zmieniam co chwila ;)

Wiem żaden modding, ale może ktoś będzie wiedział jak ta laska się nazywa ;)

:lol:

post-126184-1236705891_thumb.jpg

Edytowane przez JROX

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skoro zdarzaja sie offtopy to napisze, bo liczylem ze sam znajde, ale przelecialem 15 stron i nic, a jest weekend i wieczor, wiec moj net... :D A wiec obecnie mam viste ktora wyglada jak kupa gowna, po za brakiem napisu start to poprostu standardowy xp i chcialbym z nia cos zrobic ciekawego. Macie super pulpity i mam pytanie o ile to spowalnia prace kompa ? Wprawdzie ten moj lapek niesluzy mi do gier (no po za kilkoma) ale niechcialbym by byl ladny desktop, a jaki kolwiek program otwieral sie 10min. W moim podpisie jest, chodzi mi o te tosie wlasnie. Jezeli taka zabawa ma sens w moim wypadku to poprosil bym o jakis program ew. tutorial czy rady jak to robic. Pracuje troche w ps, gimpie wiec ikonki itp bylbym sam w stanie zrobic. Nie chce jakiegos moda oneclick ktorego moze miec kazdy :D Chcialbym osiagnac cos w tym stylu:

http://pithr0.deviantart.com/art/Desktop-H...ma-Ray-98565957

choc to xp.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mardok, świetna sprawa :)

Choć teraz wole mieć pulpit całkowicie pusty to twój projekt mnie zainteresował :D

Dzięki ;) Tak jak pisałem to jest projekt tylko "4 Fun" i dorobiłem sobie do niego sekcje "Power" którą można zobaczyć na poniższym screenie.

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak w samurize dodać ikony? chodzi mi o skróty dysków i firefoxa na srodku pulpitu, da się to jakoś zrobić? szukam tego od wczoraj wieczór i nie moge znaleźć... :/

dobra.... poradziłem sobie... było w add text... :)

dzieki wszystkim, że tak ochoczo rzucili sie do pomocy...

Edytowane przez hiteTiger83

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolego Mardok, a to masz Windows 7?? czy po prostu jakas skore? i ciekawi mnie tez, jak zrobiles ten lewy panel, ze sie rozwija.. :) Bo ogolnie projekt swietny! :))

Dzięki, to jest Windows Vista i jaki panel ? Jak to z paska Menu Start to to jest True Launch Bar, a jak co innego to potrzebuję więcej informacji ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chodziło mi tez o ten lewy panel, bo przeglądarke do zdjęc, to sie domyslam... ;) Dzieki za odpowiedz!

Lewy panel w skrócie: ikony to RocketDock bez żadnego tła a reszta Samurize, sama przeglądarka zdjęć była już tu dawana przeze mnie dorobiłem tylko nową skórkę ;)

Mam szybkie pytanie: jak tworzycie przezroczyste tła dla aplikacji Samurize (te w png)?

W zasadzie to różnie, zależy co w rękę wpadnie ;) Ostatnio za pomocą Photoshop'a.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi