KHOT Opublikowano 24 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2010 U mnie prosto i czysto - czyli tak, jak lubię ;) Nie uważasz, że nazywanie tego "moddingiem desktopu" to małe naduzycie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 24 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2010 Bo temat powinien być tak naprawdę zamknięty i powstać w nowej edycji jako 'Screenshoty desktopów' czy coś takiego. Mało kto poddaje pulpity znacznym modyfikacjom a nieraz nawet z tych prostych można zaczerpnąć fajne pomysły @down Czasami odświeżenie kilkutletniego tematu jest dobre ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 24 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2010 Imo wystarczy sama zmiana nazwy tematu. Bez sensu tłuc od nowa tematy, tylko dlatego że zmieniła się formuła danego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deserted Opublikowano 24 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2010 (edytowane) Ten link nie działa, naszukałem się po nazwie na googlach i nic. Masz może ją gdzieś na dysku? Mam, waga orginału 9mb. Zmniejszyłem w PS (bez filtru ostrości) do 2560px (chyba styknie?) i zapisałem z maksymalną jakością JPG. Orginał na chomiku http://chomikuj.pl/desss/inne Edytowane 24 Października 2010 przez deserted Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Havoc Opublikowano 25 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2010 (edytowane) Dzięki :-) A żeby od tematu nie odbiegać.Są jakieś faq na necie* odnośnie używania tych programów którymi modujecie? Parę razy już podchodziłem do tych zagadnień,swego czasu Win Blinds czy jakoś tak, no i samuraize (ale tego to nie potrafiłem ogarnąć, że tak powiem). * Jeżeli osoby śledzące temat uważają że wszelkie info jest tutaj to proszę dajcie znać, nie każcie mi przeglądać 87stron tylko po to żeby zobaczyć że jednak niczego takiego tu nie napisano :-D Edytowane 25 Października 2010 przez Havoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KHOT Opublikowano 25 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2010 Jeżeli chodzi o Samurize, to sprawa jest prosta: dopóki sam nie spróbujesz, nie dowiesz się. Budowa pulpitu w Samurize polega na składaniu wszystkiego od zera, a nie na składaniu wszystkiego z gotowych elementów jak w innych programach, więc potrzebujesz dobrego pomysłu na to, jak Twój pulpit ma wyglądać i startując z czystą kartką pulpitu, rysujesz na niej wstawiając poszczególne elementy. Jak zainstalujesz Samurize, będziesz miał parę przykładów na których będziesz mógł prześledzić sobie strukturę i działanie konfigów. Samurize niestety przestał być aktualizowany w 2007, a jak na razie nie znalazłem nic innego, co mogłoby go zastąpić, ale da się go bez problemu udpalić na win7 x64 przez tryb zgodności i działa bez zarzutu. Jeżeli chodzi o programy typu Rainmeter, to wielkiej filozofii w nich nie ma: szukasz fajnego konfigu (deviantart i inne strony), ściągasz, wrzucasz do katalogu, odpalasz program, koniec. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 15 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2010 Drobna zmiana - Windows Sidebar zmieniony na Rainmetera ze zmodyfikowaną lekko skórką Enigma. Tapeta to panorama Frankfurtu z Wikipedii. WTW i foobar2000 takie same jak na poprzednich screenach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sysak Opublikowano 18 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2010 (edytowane) U mnie też jest do bólu prosto i czysto. Dla funkcjonalności podstawowe programy przypięte do taskbara, który został przeniesiony na bok ekranu, bo w laptokowej panoramie 1366x768 każdy piksel w pionie jest przydatny. Dla wrażeń wizualnych zawsze porządek na pulpicie, czarny przycisk start i Blake Lively. ;-) Próbowałem się bawić różnymi bajerami i upiększaczami, ale bardziej mnie wkurzały niż się przydawały, więc zostaję przy tym co jest. EDIT: Doszła fajna skórka do aqq, ale na białym tle nie było liter, więc jest nowa tapeta (i została też ustawiona na ekran logowania) wywalone ikonku z obszaru powiadomień, chowany rocket dock na ikonki z pulpitu żeby było jeszcze czyściej + teraz mogę do nich dotrzeć bez chowania żadnych okien. Najs ;-) Edytowane 18 Listopada 2010 przez Sysak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zalOst Opublikowano 26 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2010 mój dzisiejszy wytwór wyobraźni :) 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 26 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2010 Sa pluginy do Rainmetera pokazujace: 1. aktualne zewnetrzne IP 2. wspolpracujace z Deamon Tools Lite (mozliwosc zamontowania obrazu w wirtualnym napedzie wystarczy) 3. pozwalajace na zdalny monitoring/zarzadzanie uTorrentem chodzacym na innym kompie? A tak w ogole to jak Rainmeter wyglada na tle Windows Sidebar jesli chodzi o zuzycie pamieci? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 26 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2010 (edytowane) zal0st, zegar to? Edytowane 26 Listopada 2010 przez stivo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zalOst Opublikowano 26 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2010 zegar i kalendarz, co do pluginów to nie mam pojęcia a w procesach wygląda to tak >hops!< mogę podać linki do poszczególnych komponentów jakby ktoś chciał... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 26 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2010 Wystarczy nazwa skina. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zalOst Opublikowano 27 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2010 @stivo Flip Clock v1.3 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 27 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2010 (edytowane) Moje ostatnie małe modyfikacje... Edytowane 28 Listopada 2010 przez SpiderMAN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lessay Opublikowano 15 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2010 Po Formacie : www.snook93.deviantart.com Dark Angel by ~Snook93 on deviantART Wszystkie dane w linku.^ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melampus Opublikowano 16 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2010 Oto mój wytwór makówy :wink: 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuebk Opublikowano 26 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2010 U mnie dosc standardowo: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 26 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2010 Drobne zmiany na zimowo po formacie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AragornPL Opublikowano 28 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2010 (edytowane) Z czegoś takiego zrobiłem to: Raz na dwa lata bierze mnie na minimalizm, najczęściej jest to w momencie, kiedy mam niemały śmietnik na pulpicie :). /Edit: Pięć miesięcy później... (załącznik) Edytowane 1 Maja 2011 przez AragornPL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 28 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2010 Ładnie. Biorąc pod uwagę twoje tencencje zapoznaj sie z aplikacją Fences. Powinna pomóc kiedy znowu zaczniesz brudzić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RONIN3579 Opublikowano 15 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2011 (edytowane) http://kucici.pl/pliki/Pulpit.jpg Edytowane 15 Lutego 2011 przez RONIN3579 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
G73 Opublikowano 25 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2011 ten jest zajebiaszczy chociaz nie moj i nie bardzo wiem jak sobie taki sprawic, na gorze na pewno jest rocket dock ale nie znam pozostalych rzeczy, ktos potrafi takie cos stworzyc i opisac co i jak ? 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 25 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2011 Przesunięcie ikon w menu to tweak do Windowsa, znajdziejsz informacje na Neowinie jak to zrobić. Ikony to pewnie jakiś z zestawów Token. Programów do okładek jest mnóstwo, na Maka popularna CoverSutra, na Windowsa choćby CD Art Display. Rainmetera sam rozgryzłeś, z dużym prawdopodobieństwem ikony Gmaila i Kosz również do niego należą. Rozszerzone etykiety przy ikonach można wykonać programem AveDesk choć nie mogę powiedzieć by program był wygodny. Może coś się zmieniło... 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lessay Opublikowano 18 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2011 (edytowane) Wszystkie szczegółowe informacje po kliknięciu, Edytowane 28 Marca 2011 przez Lessay 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 22 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2011 Zielona wariacja tego co było Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 20 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2011 Nikt widzę nie odpisuje, więc sorry za post pod postem. kliknij w obrazek aby powiększyć Znowu pozbyłem się Rainmetera, teraz używam 3 gadżetów Windows Sidebar - systemowa pogoda, Computer Status v2 oraz Network Traffic. Okienko foobara to wynik działania wtyczki foo_w7shell - po najechaniu na ikonę foobara na taskbarze pokazuje okładkę aktualnie odtwarzanego utworu i podstawowe przyciski sterowania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zalOst Opublikowano 27 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2011 co by tu jeszcze hmm... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lessay Opublikowano 1 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2011 @up łaadnie ale mnie szybko by zaczeło wkurzać :P tu coś ode mnie : Snook93 on deviantART w profilu więcej, starszych Prosze o ocenę ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
commgeh Opublikowano 3 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2011 (edytowane) Witam wszystkich. Chciałbym się dopytać jak tworzycie takie fajne pulpity, np. zal0st - ten ze statkiem kosmicznym wymiata. :) To tylko wybór odpowiedniej tapetki, gadżety i programy typu rocketdock? Sam chciałbym jakoś podobnie upiększyć swój pulpit, ale na razie się tylko przyglądam tym cudom. :) Pozdrawiam. Edytowane 3 Sierpnia 2011 przez commgeh Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...