ultor Opublikowano 9 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2003 a po co chcesz kombinowac z czcionkami pod samurize? nawet jak dasz najbardziej wymyslna czcionke z rozmiarem 8-12 i tak nic z tegoi nie bedziesz widzial. do samurize najlepsze sa tradycyjne czcionki arial, tahoma, roman. a jak mimo iz zainstalowales je prawidlowo i np w wordzie je widac a w samurize nie to niestety chyba juz nic nie poradzisz i ponowna instalacja nic tu nie pomoze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 9 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2003 Tu sie musze w pelni zgodzic z Ultorem.. Chyba,ze chcesz miec texty na pol monitora, ale to chyba niezbyt estetyczne. Te czcionki, ktore kolega wyzej wymienil sa chyba najlepsze. Sam probowalem roznych, ale te wygladaja najlepiej - oczywiscie w rozmiarach 8-12. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jodlasty Opublikowano 9 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2003 Jak w samurize dodać inne fonty Mam takie fajne " DigitaldreamFat" tylko nie wiem jak je dołączyć to innych dostępnych Fajnie że ktoś wie samurize uzywa czcionek systemowych.wgraj czcionke do windows/fonts i gotowe wgrywam i nie działa może trzeba jeszcze raz zainstalować ? a zainstaowales czcionke w panelu sterowania?? w panelu? Ja widze tylko: Wygląd i kompozycje Połączenia sieciowe Dodaj usun programy Dzwieki wydajnosc i konserwacja Drukarki Konta uzytkowników Data, godzina opcje ustawien dostepu Opcji to fontów nie widze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jodlasty Opublikowano 9 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2003 Tu sie musze w pelni zgodzic z Ultorem.. Chyba,ze chcesz miec texty na pol monitora, ale to chyba niezbyt estetyczne. Te czcionki, ktore kolega wyzej wymienil sa chyba najlepsze. Sam probowalem roznych, ale te wygladaja najlepiej - oczywiscie w rozmiarach 8-12. Pozdrawiam Nie o to chodzi w tych fontach sa fajne kwadratowe cyfry takie jak w kalkulatorze i takie wlasnie chce umiescic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 9 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2003 Jak wgrales czcionke to musisz ja otworzyc. Kliknac 2 razy na plik, wtedy sie ona zainstaluje.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ultor Opublikowano 9 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2003 w panelu? Ja widze tylko: Wygląd i kompozycje Połączenia sieciowe Dodaj usun programy Dzwieki wydajnosc i konserwacja Drukarki Konta uzytkowników Data, godzina opcje ustawien dostepu Opcji to fontów nie widze W panelu sterowania jest tez katalog czcionek :) przelacz sobie do widoku klasycznego :) po lewej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jodlasty Opublikowano 9 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2003 w panelu? Ja widze tylko: Wygląd i kompozycje Połączenia sieciowe Dodaj usun programy Dzwieki wydajnosc i konserwacja Drukarki Konta uzytkowników Data, godzina opcje ustawien dostepu Opcji to fontów nie widze W panelu sterowania jest tez katalog czcionek :) przelacz sobie do widoku klasycznego :) po lewej Są.. juz dziala wielkie dzieki :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jester Opublikowano 10 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2003 znacie moze jakis program do tworzenia i edytowania juz gotowych styli w winxp ? szukalem [moze slabo] i nie znalazlem ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 10 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2003 znacie moze jakis program do tworzenia i edytowania juz gotowych styli w winxp ? szukalem [moze slabo] i nie znalazlem ;) StyleBuilder Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 11 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2003 A to mój pulpicik,co o tym sądzicie :?: :roll: A tu link do większej wersji: http://www.tweakpc.cjb.net/FORUM/pulpit.jpg A tu do lepszej jakościowo (bmp) :) http://www.tweakpc.cjb.net/FORUM/pulpit.bmp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phranzee Opublikowano 11 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2003 A to mój pulpicik,co o tym sądzicie :?: ...widze ze styl aqua+nvidia ;) no dobra, jak juz uzywasz gotowych podkladow pod samurize to uzyj tej samej czcionki co na nich. druga sprawa - zakladki STORAGE - jest tam przewidziane miejsce na wykres, bez niego jakos dziwnie wyglada, to samo sie tyczy memory :) rowniez jest miejsce na wskazniki analogowe przy cpu i memory. co znacza "hdd: 12.85v" i "hdd: 4.93v" ? :P czy wykresy na upload i download sa wykorzystane ? bo nic nie widac :) hmmm OT: czemu nie wywaliles windows-messangera ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 11 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2003 A to mój pulpicik,co o tym sądzicie :?: ...widze ze styl aqua+nvidia ;) no dobra, jak juz uzywasz gotowych podkladow pod samurize to uzyj tej samej czcionki co na nich. druga sprawa - zakladki STORAGE - jest tam przewidziane miejsce na wykres, bez niego jakos dziwnie wyglada, to samo sie tyczy memory :) rowniez jest miejsce na wskazniki analogowe przy cpu i memory. co znacza "hdd: 12.85v" i "hdd: 4.93v" ? :P czy wykresy na upload i download sa wykorzystane ? bo nic nie widac :) hmmm OT: czemu nie wywaliles windows-messangera ? Spoko jest miejsce na wykres ale chyba nie da sie go tam wcisnąć,przynajmniej na niewidze w programie tego typu wykresu,co do czcionki to rzeczywiści emuszę zmienić,a te napięcia na HDD :wink: no to poprostu 12V i 5V czyli to co idzie na HDD,CD-ROM-y i inne użądzonka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cherrythomas Opublikowano 11 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2003 jak to nie ma takich wykresow? bzdury opowiadasz, nazywa to ANALOG i juz masz wszystko ladnie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sir Afeen Opublikowano 11 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2003 "cudze chwalicie, swego nie znacie" :D Polska konkurencja dla deviantart: http://www.digart.pl/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phranzee Opublikowano 11 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2003 "cudze chwalicie, swego nie znacie" :D Polska konkurencja dla deviantart:http://www.digart.pl/ znam jest dobry, ale DA nigdy nie przebije :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 11 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2003 UPDATE!!! A tu link do większej wersji: http://www.tweakpc.cjb.net/FORUM/pulpit.jpg A tu do lepszej jakościowo (bmp) http://www.tweakpc.cjb.net/FORUM/pulpit.bmp (poprawiłęm wykrsy itp-ładniej wygląda:)) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kandi Opublikowano 11 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2003 tera ja :P http://mitglied.lycos.de/kandi789/Desktop/alpha1_1.jpg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phranzee Opublikowano 12 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2003 UPDATE!!! ... (poprawiłęm wykrsy itp-ładniej wygląda:)) no chyba Ci nie przepuszcze ;) :P lepiej niz ostatnio, ale dodalbym wykresy dla cpu load i cpu temp :) druga sprawa - zwiekszylbym wysokosc wykresow storage. jeszcze jedno - na wykres obciazenia sieci dalbym histogram ze spacingiem pasujacym do tla :) nie zebym sie uwzial :P :P :P to konstruktywna krytyka ;) ;) tera ja :P http://mitglied.lycos.de/kandi789/Desktop/alpha1_1.jpgmoze byc :) tylko cos tlo mirandy bardzo rozciagniete :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 12 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2003 A tu mój pulpit, troche kiepski ale narazie taki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 13 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2003 proponowalbym a zeby umieszczac skiny + dodatki ktore wykorzystujecie w swoich modach... niech to beda np pelne packi.. wraz z plikiem konfiguracyjnym (ini) dla tych co np zaczynaja dopiero zabawe.. mysle ze jakbym popatrzal na jakiegos gotowca to bym szybciej sie nauczyl obslugi tego (choc nie jest taka trudna) Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 13 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2003 eee chodzi mi oto zeby umieszczac.. gotowe zestawy... (config+icons+scripts+skins) w jednym rarze ...tak aby po rozpakowaniu i umieszczeniu wszystkich plikow do swoich katalogow... mozna bylo sobie uruchomic czyis zestaw.. i ewentualnie potem go jeszcze modowac.. ewentualnie moge komus uzyczyc pare mega na ftpie dla takich zestawow... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 15 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2003 ja też chcę coś takiego umieć zrobić taki przycis start info na pulpicie itp. :( :( :( :(no wlasnie dlatego o tym pomyslalem... ja chetnie bym sobie zobaczyl kogos wypociny zeby zobaczyc jak to sie je i poprzerabiac na swoje... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin S Opublikowano 15 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2003 spoko. jeżeli chodzi o info na pulpicie (samurize) to mam zamiar powiększyć FAQ na mojej stronie o podstawowe elementy tworzenia konfigów. ale dobre tutki są na stronie samurize.com, wystarczy poszukać... jeżeli samurize nie pasuje, bo się coś wiesza, to polecam colmon - http://coolmon.arsware.org/. dodatki np kalendarz, wykresy na http://vapaa.dc.inet.fi/~rainy/Rainmeter.html Wiem, że to tylko linki i samemu trzeba dojść jak i co, ale moja pomoc ogranicza się tylko do pierwszego programu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lopik_ Opublikowano 16 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2003 spoko. jeżeli chodzi o info na pulpicie (samurize) to mam zamiar powiększyć FAQ na mojej stronie o podstawowe elementy tworzenia konfigów. ale dobre tutki są na stronie samurize.com, wystarczy poszukać... jeżeli samurize nie pasuje, bo się coś wiesza, to polecam colmon - http://coolmon.arsware.org/. dodatki np kalendarz, wykresy na http://vapaa.dc.inet.fi/~rainy/Rainmeter.html Wiem, że to tylko linki i samemu trzeba dojść jak i co, ale moja pomoc ogranicza się tylko do pierwszego programu Dzięki będe prubował jak coś to dam znać NARA Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kandi Opublikowano 16 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2003 ludzie czy to takie trudne , ja tez nie mialem zielonego pojecia jak pierwszy raz odpalilem SAmurize ,posiedzicie kilka godzin i wszystko bedzie banalne :!: a zeby zrobic duze ikony wystarczy we Wlasciwosciach Ekranu dac Wyglad i Efekty -Uzyj duzych Ikon :roll: ,instalujecie Iconpackager - pozniej ChaNinja Style (SubZero) Icons na (Wincustomize) odpalacie przy pomocy IconP. Zeby zrobic taki START ,wchodzicie na THEMEXP kropka costam :lol: szukacie w Visual Styles CHANINJA ,wczesniej jeszcze patcha , a zreszta wszystko napisal Phranzee wczesniej , milej zabawy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikus Opublikowano 16 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2003 cholera byłem przekonany że mam konto na tym forum a tutaj widac ze nie ;(( ok, wiec mój pulpit wygląda tak: to jest bardzo wczesna i szybciutko zrobiona alpha, np. kolorki w samurize sa jeszcze z poprzedniej tapety ;PP czy da sie jakoś ustawić temp. albo napiecia z innego programu niż mbr!? bo to sukinsy***** nei chce u mnie działac, wszystko ma temp. 0oC 0RPM a napiecia są ~w miare dobre, ale co 2-3sek, ich wartosc przybiera na chwile 0...... ten prog to pomyłka!, moze sprobuje inne wersje :x :x moje mobo to asus p4t ==>kandi skąd masz ikonki, dasz linka?, ==> wszyscy, jak sie podoba mój skin na gg?, tez niedopracowany ;p gg jest do [gluteus maximus] jesli chodzi o skiny, biore sie za mirande pozdr p.s moze jakies propozycje zmiany do mojego pulpitu bede superwdzięczny! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kandi Opublikowano 16 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2003 Mikus ty tez spisz przeciez napisalem WinCustomize - ChaNinja Style (SubZero) achhhhh :evil: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lopik_ Opublikowano 17 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2003 Witam mam problem z programem SysMetrix niemogę włączyć configuracji bo win dows pokazuje błąd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phranzee Opublikowano 17 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2003 drobny update: http://zeus.polsl.gliwice.pl/~thriadae/des...ops/desk_14.jpg nie bede sie rozpisywal, wszystko poza konfigiem rainmeter'a z deviantart.com 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soultaker Opublikowano 17 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2003 Ja w końcu znalazłem chwile czasu i zainstalowałem samurize... zrobiłem pierwsze wykresy na nowym konfigu i powiedziałem sobie nieeee... nie chce mi się z tym bawić... ale jakieś 10 minut później przeglądając programy w menu start znowu je odpaliłem... i chyba mnie wciągnęło na dobre :twisted: to tylko tak strasznie wygląda na pierwszy rzut oka... jak się chwilke poświęci na spróbowanie kilku rzeczy wszystko robi się proste jasne i oczywiste... nie wiem jeszcze jak będzie z ActiveScripts ale myśle że sobie poradzę :twisted: Qmpel mi podrzucił na GG adres wypasionej stronki z fontami... polecam zajrzeć do działu LCD jest tam kilka które świetnie wyglądają z Samurize :wink: AbstractFonts jak link jush był gdzieś wcześniej to sorka... ale nie pamiętam wszystkich 8) Więc rada dla ludzi, którzy proszą o opis od podstaw - odpalcie program i pobawcie się chwile a porady wstępne okażą sie zbędne 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...