phranzee Opublikowano 24 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2003 nie ma :/ na Live Wire Dev odpisali mi "Alex van Kaam MBM Creator - it either works.... or not..... crappy answer I know but the only one I can give" I to by bylo na tyle... a nie instalowales zadnych dziwnych driverow do ide ? np ide-sw dla nforce2 blokuja odczyt. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Torwald Opublikowano 24 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2003 Nie. Sprzet jaki mam w podpisie chodzi na oryginalnych sterach. Inne programy spoko odczytuja temp. tylko MBM ma z tym problemy (nie wiadomo dlaczego). Trudno, bede musial zyc bez tego...(szkoda... ;( ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Torwald Opublikowano 24 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2003 Niech mi ktos powie jak dobrze ustawic aktualny upload/download w KB/s. Bo Na moim neo+ wychodzi mi upload 20-30 KB/s co raczej nie jest mozliwe... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phranzee Opublikowano 24 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2003 Niech mi ktos powie jak dobrze ustawic aktualny upload/download w KB/s. Bo Na moim neo+ wychodzi mi upload 20-30 KB/s co raczej nie jest mozliwe...konwersja bity->kilobajty ? :P poszukaj ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Torwald Opublikowano 24 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2003 Robilem tak, ale nadal mam bledy. Jaki "Meter" powinienem wstawic dla DL/UL ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phranzee Opublikowano 24 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2003 Robilem tak, ale nadal mam bledy. Jaki "Meter" powinienem wstawic dla DL/UL ? in: Network Interface(Realtek RTL8029[AS]-based Ethernet Adapter [Generic])Bytes Received/sec na polski to juz we wlasnym zakresie przetlumaczyc :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Torwald Opublikowano 24 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2003 mam tak: "Interfejs sieciowy(Karta Realtek RTL8139 Family PCI Fast Ethernet NIC - Sterownik miniport Harmonogramu pakietów)Bajty wysłane/s". Jak nie mam "konwersja bity->kilobajty " to jeszcze cos pokazyje, ale jak ja wlacze to mam 0. Max value dla download 64/ upload 16. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lopik_ Opublikowano 24 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2003 phranzee dalbys w koncu caly konfig do samurize'a :cry: miliardy istnien ludzkich czeka na to :) Ja też prosiłem phranzee żeby mi pomugł zrobić config do samurize i nic z tego mówił tylko szukaj i szukaj ale przyznam mu racje posiedziałem nie całą godzinke przy samurize i coś mi wyszło i jestem z siebie dumny :) :) i też tak powiem "szukaj" :) :) pomęcz się troche i ci wszystko wyjdzie i będziesz dumny że zrobiłeś coś bez niczyjej pomocy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Torwald Opublikowano 24 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2003 mam tak: "Interfejs sieciowy(Karta Realtek RTL8139 Family PCI Fast Ethernet NIC - Sterownik miniport Harmonogramu pakietów)Bajty wysłane/s". Jak nie mam "konwersja bity->kilobajty " to jeszcze cos pokazyje, ale jak ja wlacze to mam 0. Max value dla download 64/ upload 16. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Torwald Opublikowano 24 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2003 mam tak: "Interfejs sieciowy(Karta Realtek RTL8139 Family PCI Fast Ethernet NIC - Sterownik miniport Harmonogramu pakietów)Bajty wysłane/s". Jak nie mam "konwersja bity->kilobajty " to jeszcze cos pokazyje, ale jak ja wlacze to mam 0. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Torwald Opublikowano 24 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2003 Pewnie ze ma sie wieksza satysfakcje samemu robiac od podstaw caly config (co rowniez ja uczynilem ;)). Ale jesli mam z czyms problem to wole sie z tym zwrocic do kogos kto jest w tym dobry. Dlatego pytalem sie phranzee o ten przesyl danych UL/DL. I nadal problem jest nie rozwiazany... PS. Wie ktos jaki jest adres serwera FTP uzytkownikow Neo+ (mam login i haslo ale nie pamietam adresu). Tak to bym wrzucil screena z moich wypocin ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lopik_ Opublikowano 25 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2003 Ale chciałem ać jak się robi w samurize info o temperatuże procka płyty itp. :wink: 8) 8) :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phranzee Opublikowano 25 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2003 Ale chciałem ać jak się robi w samurize info o temperatuże procka płyty itp. :wink: 8) 8) :?Add Meter / Add MBM :) ..... RTFM ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lopik_ Opublikowano 25 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2003 Ale chciałem ać jak się robi w samurize info o temperatuże procka płyty itp. :wink: 8) 8) :?Add Meter / Add MBM :) ..... RTFM ! Coś mi nie wychodzi pisze NOT ACTIVE Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phranzee Opublikowano 25 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2003 Coś mi nie wychodzi pisze NOT ACTIVEa wlaczony mbm ? :) wybrane odpowiednie sensory? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lopik_ Opublikowano 25 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2003 UPDATE!!! A tu link do większej wersji: http://www.tweakpc.cjb.net/FORUM/pulpit.jpg A tu do lepszej jakościowo (bmp) http://www.tweakpc.cjb.net/FORUM/pulpit.bmp (poprawiłęm wykrsy itp-ładniej wygląda:)) jak zmieniłeś przycisk start Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Torwald Opublikowano 25 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2003 Poniewaz nie umiem sie poslugiwac paintshopem (przynajmniej narazie ;)) oto probka moich wypocin... A tu troche wieksza wersja: http://torwald.webpark.pl/pulpit.jpg Wiecie moze jak zrobic, zeby tlo pod ikonami bylo przezroczyste ? Bo to troche mi przeszkadza...[/img] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phranzee Opublikowano 25 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2003 Wiecie moze jak zrobic, zeby tlo pod ikonami bylo przezroczyste ? Bo to troche mi przeszkadza...wlasciwosci systemu / zaawansowane / wydajnosc / costam o tle pod ikonami :) mam en. wiec blizej nie podam :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Torwald Opublikowano 25 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2003 Moze byc i po englishu mi tam wszystko jedno. Problem w tym ze zadna z tych opcji nie daje przezroczystego tla pod ikonami i ciagle mam dodatkowe, jednokolorowe tlo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phranzee Opublikowano 26 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2003 Moze byc i po englishu mi tam wszystko jedno. Problem w tym ze zadna z tych opcji nie daje przezroczystego tla pod ikonami i ciagle mam dodatkowe, jednokolorowe tlo.przyznam sie, ze dzis rano tak namieszalem z ikonkami ze tez mam jednolite tlo :? ale przynajmniej udalo mi sie ustawic podpis ikonki po prawej a nie na dole ;) kilku userow chcialo na priv patch do styli, bo ten co wczesniej podalem juz nie dziala - oto on: http://zeus.polsl.gliwice.pl/~thriadae/patch/ nie instalowac stylexp, tylko jeden z tych patchy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Torwald Opublikowano 26 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2003 A mi po zainstalowaniu stylu "ChaNinja Style RC4 (blue)" w menu pojawily mi sie takie oto kshaki :/ Wiecie moze jak temu zaradzic ? UPDATE: Juz jest OK. Wywalilem StyleXP, przeinstalowalem czcionki i pomoglo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin S Opublikowano 26 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2003 Wszystko mi wychodzi tylko nie umiem zrobić info o temperaturze procka, płyty i info o wentylu PLIZ O HELPA a czy zainstalowałeś MBM http://mbm.livewiredev.com/ jak tak, to przecież wystarczy w samurize wybrać add mbm i odpowiedni sensor - u mnie sensory dla temperatury to 0 - 31, napięcia to 32 - 47,szybkości wiatraków 48 - 63, a pod sensorem 64 jest prędkość procesora. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lopik_ Opublikowano 26 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2003 Wszystko mi wychodzi tylko nie umiem zrobić info o temperaturze procka, płyty i info o wentylu PLIZ O HELPA a czy zainstalowałeś MBM http://mbm.livewiredev.com/ jak tak, to przecież wystarczy w samurize wybrać add mbm i odpowiedni sensor - u mnie sensory dla temperatury to 0 - 31, napięcia to 32 - 47,szybkości wiatraków 48 - 63, a pod sensorem 64 jest prędkość procesora. Nie miałem zainstalowanego MBM ale już mam tylko teraz nie umiem go skąfigurować jak zmieniam sensory i najade na ikone MBM w treju MBM to pisze mi -94 stopnie (a poza tym zawsze z tym progsem miałem problemy) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cherrythomas Opublikowano 26 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2003 ja z mbm mialem na poczatku problemy, jak zmieniasz sensory to odczekaj chwile zeby mbm przeskoczylo, u mnie to trwa czasami 10-15 sekund ale dziala bez problemu, a cod o pulpitu to pasek ci nie kompuje sie z tapeta i samurize :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin S Opublikowano 26 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2003 a to nie wiem. też mam płytę ecs'a (choć inny model) i po zainstalowaniu mbm, zaptaszkowaniu ;) kilki opcji wszystko ładnie działa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziele Opublikowano 26 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2003 A ja mam takie pytanko jak załadować kursory które są w pliku *.curxptheme? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phranzee Opublikowano 27 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2003 A ja mam takie pytanko jak załadować kursory które są w pliku *.curxptheme?ooo... google nie dziala... dziwne, bo mi smiga bez problemow. zobacz TU, pierwsza strona i juz masz program, ktory to obsluguje :evil: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartekss Opublikowano 27 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2003 Mam małe pytanko,bawiłem sie samurize poustawiłem kilka interesujacych mnie funkcji :D ale nie mam pojecia co trzeba zrobić,by moje wypociny ukazały się na pulpicie :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phranzee Opublikowano 27 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2003 Mam małe pytanko,bawiłem sie samurize poustawiłem kilka interesujacych mnie funkcji :D ale nie mam pojecia co trzeba zrobić,by moje wypociny ukazały się na pulpicie :?:tym razem na spokojnie odpowiem :D - odpalic client.exe - prawym na ikonke w trayu - select config file / Twoj konfig - juz :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartekss Opublikowano 27 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2003 wyswietla sie No config files found Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...