Skocz do zawartości
phranzee

Screenshoty pulpitów Windows

Rekomendowane odpowiedzi

bo pliczek txt trzeba samemu sobie wyświetlić (kontrolka text file / plik tekstowy)

co do temperatur, to zapraszam na strone samurize.hslab.pl (szczególnie tu )

tam w dziale FAQ oraz Artykuły coś się znajdzie ;)

oczywiście lektura całego topicu też rozwiała by wątpliwości ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja mam problem z SAMURISE mianowicie program nie chce odczytywac danych z plyty głównej tj. temperature, rpm fan, Clck procesora itp. Może ktos mi powiedziec jak to zrobic ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam takie pytanko czy da sie na pulpicie za pomoca jakiegos programu wyswietlic info dotyczace portow i ogolnie zagadnien zwiazanych z ochrona kompa jesli chodzi o internet wiecie skanowanie portow porty otwarte zamkniete proby nawiazania polaczenia nawiazane polaczenie oczywiecie wiadomo ze niebedzie tam opcji takich jak block czy inne ale chodzi o samo info

pytam poniewaz niebawilem sie nigdy modyfikacjami zwiazanymi z pulpitem a to jest dla mnie dosc istotne

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeszcze mam pare pytan odnosnie Samurize .... (problemów :roll: ):

1.) Czy mozna jakos skonfigurowac ten program by sie sam uruchamial gdy wlaczasz kompa ???

2.) Gdzie nalezy szukac opcji dotyczacych zajecia procesora ?

3.) Jak znalezc i wyswietlic temperature dysku twardego ???

Z gory dzieki !!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeszcze mam pare pytan odnosnie Samurize .... (problemów  :roll: ):

1.) Czy mozna jakos skonfigurowac ten program by sie sam uruchamial gdy wlaczasz kompa ???

2.) Gdzie nalezy szukac opcji dotyczacych zajecia procesora ?

3.) Jak znalezc i wyswietlic temperature dysku twardego ???

Z gory dzieki !!!

1) jasne ze tak :), np tworzysz skrot do samurize.exe i umieszczasz go w "Autostart", w menu "Start"

2) Add Meter --> Add PerfMon... "Obiekt wydajnosci" : procesor / czas procesora (%) / _Total

3) w MBM zobacz ktory czujnik odpowiada za temp dysku a pozniej ustaw go w samurize, zadna filozofia :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam wszystkich, za bardzo gotowców nie mogłem dostać to wziąłem się za robote:

Dołączona grafika

Niestety to jest to na co pozwala mi progs.... Za bardzo nie wiem jak się posługiwać skryptami, szczególnie jeśli chodzi o active script, gdzie ściągnąć i jak skonfigurować skrypt na pogodę w Łodzi i aktualne ściąganie i uploadowanie...??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

(...)Top=273

Right=953

Bottom=293

AllowLink=1

Link=http://www.weather.com/search/search?where=LODZ

AllowAlertValue=0

AlertValue=0

AlertColor=FF0000FF(...)

Jaki link wpisać tam żeby nie miał w wartościach N/A mieszkam w Łodzi skkrypty JUDGE, chyhba że polecacie inną pogodę. A jak się wejdzie w ten link to pokazuje pogodę dla Łodzi....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja wiem tylko że trzeba wejść na stronke

http://xoap.weather.com/search/search?where=XXXXX

i zamiast XXXXX wpisać np nazwe swojego miasta.. i zwraca kod ten który trzeba podać przy LocationID

dla Katowic to jest niby PLXX0010 ale coś właśnie z konfiguracją nei działa.. bo niby miasto mi pokazuje Katowice.. a temperatury i godziny z kosmosu.. albo wogóle nic nei pokazuje..

zależnei od pogody :D

update:

właśnie odpaliłem swój config do desktopweather z którym kiedyś walczyłęm i o dziwo działą :)więc może jednak nei jest tak źle.. wprawdzie raz pokazal inna pogode dlugoterminowa a za chwile inną no ale jest jakis postęp ;)

tylko boje sie ze za jakiś czas znowu zrobi klocki..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi