diabel86 Opublikowano 29 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2003 Mam głupie pytanko, jak usunąć kosz z pulpitu ?:D jesli masz xp to prawy klik -> rozmiesc ikony wg -> odznacz pokaz ikony pulpitu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mister Opublikowano 30 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2003 Ja uzylem do tego "TweakUi for WinXP", jest elementem malego pakietu ktory sciagniesz stad: link Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vadeer Opublikowano 30 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2003 mam pytanie: czy da sie wyciagnac jakos kursory z pliku .CurXPTheme :?: wyciagnalem to zipem i byly w srodku pliki PNG. zmiana rozszerzenia jednak nic nie daje. Jak wyciagnac te kursorki inaczej? albo jak zastosowac ten schemat (jest tam pliki .ini) :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CHECK-IT Opublikowano 30 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2003 napisac? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spi®eneusz Opublikowano 30 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2003 No to i ja dorzucę swój pierwszy pulpit i poproszę o konstruktywną krytykę :D http://www.euro-net.pl/~spireneusz/pulpit1.jpg (177kb) http://www.euro-net.pl/~spireneusz/pulpit2.jpg (136kb) soltys jeśli masz :arrow: extendedprops.vbs to tam jest :arrow: CPUMultiplier. Pozdro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skupa Opublikowano 31 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2003 No to i ja dorzucę swój pierwszy pulpit i poproszę o konstruktywną krytykę :D http://www.euro-net.pl/~spireneusz/pulpit1.jpg (177kb) http://www.euro-net.pl/~spireneusz/pulpit2.jpg (136kb) soltys jeśli masz :arrow: extendedprops.vbs to tam jest :arrow: CPUMultiplier. Pozdro. witam też chciałem coś na mnożnik, znalazłem ten extendedprops.vbs , ale nie ma CPUMultiplier (jest tylko z CPU to :description, speed, model, processors ) , mógłbyś podesłać mi swój na skupa@hot.pl ? z góry dzięki pozdrawiam skupa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin S Opublikowano 31 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2003 na pewno jest multiplier oyo link http://samurize.osrodek.prx.pl/pliki/Exten...dedProps15a.zip Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sector Opublikowano 1 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2004 ma ktos moze sklypt dc++ czy jakos tak ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spi®eneusz Opublikowano 2 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2004 Mam pytanie do osób używających "DesktopWeatherXML.ini by Badboy" do wyświetlania pogody. Mianowicie obserwuję a właściwie nie obserwuję odświerzania pogody co 2 godziny tak jak jest w *vbs napisane. Pogoda jest aktualizowana 1-2 razy na jakieś 12 godzin. Czy ktoś wie co zrobić żeby aktualizowało częściej? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phranzee Opublikowano 2 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2004 Spi®eneusz: ciekawie rozmieszczone samurize :) heh, cos w nicku ® sie nie kce pojawic ;) co do pogody to raczej wystarczy zmienic w edytorze. moje, nic specjalnego :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CHECK-IT Opublikowano 2 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2004 Phranzeee ładnie... U mnie nic nowego.. nie jestem z tego zadowolony jakos specjalnie,ale juz nie mam pomyslu.. :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diabel86 Opublikowano 2 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2004 wogole phranzee ma fajne tapetki [MODE PODLIZYWANIE=OFF] A ja mam nowy pulpicik: http://www.diabel86.neostrada.pl/pulpit7.jpg Tapetka to polaczenie dwoch obrazkow i zamienie napisu matrix na diabel86 :P A tapetke taka chcialem bo tego diabelka mam wygrawerowanego na okienku :P A ze pierwowzor byl na bialym tle to chcialem cos zmienic :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vadeer Opublikowano 2 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2004 Mam pytanko male: teraz uzywam themow z ikonkami ale na przyszlosc nie chce z niech korzystac i zalezy mi na recznym podmienieniu 3 ikonek z pulpitu: kosz, moj komputer i moje dokumenty. jak to zrobic? a i jak zamienic ta ikonke w quick launchu? bo tez chce aby byla w szarosci... moja tapetka http://vadeer.fm.interia.pl/pulpit.jpg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woojas Opublikowano 2 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2004 Dawno niczego nie zrobilem, wiec sprobuje to nadrobic. Pulpit w fazie szczatkowej ale juz teraz wyglada co najmniej dobrze. Tapeta przerobiona pod wielkosc paska zadan i styl. W oryginale jest jasna i laska jest troche nizej. Styl advance4 pro / black compact + miranda z przezroczystoscia 50% nieaktywne i 80% aktywne. Samurize tez jest szczatkowe bo nie mam na nie pomyslu, moze ktos cos zaproponuje, bylbym bardzo wdzieczny. www.zales.tc.pl/wujas/pulpit.jpg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vadeer Opublikowano 3 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2004 Hmm.. Icon Packager?ale ja bym chcial bez zadnego programu zainstalowanego na stale, po przerobkach aby mozna go bylo usunac bez problemu. a i jeszcze jedno a jakim programem mozna pozamieniac ikonki w plikach exe i dll. bo plan jest taki aby ikonki systemowe (te obok zegarka) i w IE byly tez szarawe. na pasku zreszta tez. to jest do podmiany jakies 20 ikonek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phranzee Opublikowano 3 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2004 ale ja bym chcial bez zadnego programu zainstalowanego na stale, po przerobkach aby mozna go bylo usunac bez problemu.zmien i odinstaluj :P a i jeszcze jedno a jakim programem mozna pozamieniac ikonki w plikach exe i dll. bo plan jest taki aby ikonki systemowe (te obok zegarka) i w IE byly tez szarawe. na pasku zreszta tez. to jest do podmiany jakies 20 ikonek.resource hacker Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spi®eneusz Opublikowano 3 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2004 To ja ponowie zapytanie czy ktoś ma jakiś pomysł co z tą pogodą może być nie tak? bo jest godzina 10.45 a ja mam pogodę z 12.20 dnia poprzedniego. Ppozdrowienia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phranzee Opublikowano 3 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2004 roznie bywa z tym podmienianiem :) pokombinuj, o ile pamietam to mozna nawet podmieniac wlasnie cale grupy :) ale z tegi ci wiem to totalcmd jest kompresowany i dosc trudno jest zmienic cokolwiek. druga sprawa - vplayer jest do pupy ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vadeer Opublikowano 3 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2004 roznie bywa z tym podmienianiem :) pokombinuj, o ile pamietam to mozna nawet podmieniac wlasnie cale grupy :) ale z tegi ci wiem to totalcmd jest kompresowany i dosc trudno jest zmienic cokolwiek. druga sprawa - vplayer jest do pupy ;) 1. no wlasnie rzucalo mi haslo o jakims skompresowaniu (chyba dam sobie spokoj niech bedzie troche kolorowo 2. ja sie bardzo przezwyczailem do vplayera. a ty czego uzywasz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spi®eneusz Opublikowano 3 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2004 Dobra już rozwiązałem problem. Dla innych zainteresowanych w pliku konfiguracyjnym "musi" być niewidoczna fumkcja z wheater*.vbs o nazwie getChasheFiles. Pozdrowienia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phranzee Opublikowano 3 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2004 dorzucilem statsy po lewej ;) troche trzeba bylo je poprzerabiac, ale wazne ze chodza :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gnz Opublikowano 3 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2004 ok nie powiem ze pranzi wciagnal mnie w niezle goowno :D masa projektow po swietach na uczelnie a ja siedze i samurize dlubie :lol: przedstawiam narazie wersje beta tego co ma powstac - prosze o jakas krytyke i ocene tego co powstaje - jezeli juz robie blad jakis to poco brnac dalej ;) Armageddon desktop MOD beta version :) pulpit + menu start okienka , komunikator ;) + moj przezroczysty pasek menu :D kazda konstruktywna krytyka mile widziana ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vadeer Opublikowano 3 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2004 to taki styl czy uzyles jakiegos programu do przezroczystego paska? a mozna zrobic aby uruchamiajace sie okna byly przezroczyste: IE, Totalmd :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phranzee Opublikowano 3 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2004 to taki styl czy uzyles jakiegos programu do przezroczystego paska? a mozna zrobic aby uruchamiajace sie okna byly przezroczyste: IE, Totalmd :?: sciagnij glass2k - jest do wszystkiego :) a tylko do paska jest np. tweakxp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gnz Opublikowano 3 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2004 nie podoba mi sie : -Tapeta - kwestia gustu ;) -Podwójny Pasek - wyjasnione wyzej w odp. do pranziego:) -komunikator - wiedzialem ze wzbudzi kontrowersje :lol: -ikony - te obok samuraja czy te ONYX w oknach ? -niedopracowanie - to moj 1 projekt tego typu wiec nie oczekuj ze przeskocze pranziego ;) I znowu narzekam ,ale ja poprostu nie lubie naćkanego.. Ja widze ze phranzee ma to samo co ja.. Lubi takie spokojne ,estetyczne style :wink: to taki styl czy uzyles jakiegos programu do przezroczystego paska? ja uzylem Tclock'a - fajny programik, pare przydatnych opcji (konfiguracja z zegarem atomowym) i mozliwosc modowania paska menu :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CHECK-IT Opublikowano 3 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2004 A to moj logon :) http://members.lycos.co.uk/pawluczukcheck/Logos.gif Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damjanek Opublikowano 4 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2004 g'day jakos od pewnego czasu sledze topic i jakos nie moglem sie przemoc by zamiescic moj desktop, ale w koncu mi sie udalo: screenshoty sa troche duze, ale dzieki temu nie tracilem na kolorkach. :) 1: desk pusty http://www.icpnet.pl/~zszeluga/desktop_free.png 2: desk z mircia i startem http://www.icpnet.pl/~zszeluga/desktop_mim.png 3: desk z foo http://www.icpnet.pl/~zszeluga/desktop_foo.png czekam na sugestie.... c ya Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vadeer Opublikowano 4 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2004 A tutaj chyba fibnalna wersja mojego pulpitu (z tym ze ikonki w quicklaunch'u beda jednak kolorowe). Zalezalo mi na prostocie: http://vadeer.fm.interia.pl/pulpit1.jpg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CHECK-IT Opublikowano 4 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2004 debiut, wersja alfa http://ocmaniacs.republika.pl/desk.png No tu jest spoczko ,ale ikony nei dopasowane.. :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AteistA Opublikowano 4 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2004 Ja wiem że OT mi się tutaj robi, ale... Foobar - temat rzeka :) 2 razy próbowałem przejść na Foo, ale za każdym razem stwierdzałem, że to nie dla mnie ;) Mimo to porgram mi się podoba - dyskretne piękno playlisty, lepsza jakość... Czy istnieje jakaś dobra (najlepiej polskojęzycznia, choć niekoniecznie) strona bądź forum o Foobarze? Czy te "Fajne rzeczy na playliście" jak tutaj obserwuję u niektórych są robione samodzielnie czy ściągane skądś? Czemu Foobar tak bardzo żre mi procka? Winamp 2.71 jest "przeźroczysty" (CPU 00%), Foobar żre mi od 4 do 10% (Athlon 2000+) Ramu też spożywa 2 razy więcej (8-10MB) niż Winamp (3MB). Czy Foobar dalej nie radzi sobie z radiem internetowym? Miałem wersje 0.7.1 bodajże, i tam - tragedia. Kilka razy wykrzaczył mi kompa, brak informacji o tym, co się z radiem dzieje (Connecting, Connected, Prebuffering...). Czy to zostało już poprawione? Ewentualnie, czy istnieje dobry program specjalizowany tylko i wyłącznie do obsługi radia? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...