Al Bundy Opublikowano 6 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2004 no to takie 2 nowiutkie pulpiciki: numero uno (prawie dopracowany) http://members.lycos.co.uk/bundypl/white.jpg i numero due (wczesne stadium) http://members.lycos.co.uk/bundypl/yelow.jpg podobają się?? (pulpity:P) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CHECK-IT Opublikowano 7 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2004 Minimalistic... I to mi pasuje! Ja zrobilem cos nowego w 15 minutek . :P Stare mi sie znudzilo.. Zobacze jak to mi sie przyjmie.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CHECK-IT Opublikowano 8 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2004 wsomie odkad dalem ci linka do cfg do samurize to tylko sie u ciebie tapetki zmieniaja i tematy ;) ale spox tapetka fajna ;) styl ujdzie :) [nie lubie szerokiego paska start] ale to ma sie podobac tobie a nie mi ;) No i niestety styl byl dla mnie za malo minimalistic i nie wytrzymalem godziny!! hehe ;p Zmienilem na moj ulubiony ;p A samurize nie zmieniam bo po co? Nadal mi sie podoba.. jest fachowo zrobiony.. Tylko ulepszenia wprowadzilem .. :lol: Teraźniejszy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RS Opublikowano 8 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2004 czesc dawno tu nic nie pisalem :), hehe, bo u mnie na pulpicie zmienia sie juz tlyko tlo, teraz to wyglada tak: http://good4speed.w.interia.pl/pulpit.jpg zajmuje kolo 200kb, najlepiej zapisac na dysk :P znalazlem stronke ze spora iloscia tepet: http://www.mxskinz.com/ moj ulubiony dzial - landscape :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RS Opublikowano 8 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2004 dzis mam szczesliwy dzien :), trafilem na kolejna stronke ze stylowymi telkami, uwielbiam takie :) http://misanthropia.net/index.php?page=1 pozdro :) jak macie stronkiz fotkami to tez podawajcie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phranzee Opublikowano 9 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2004 @RS: niezle tapety :) moje, nic specjalnego :P z uwagi ze jeden host padl to nie ma dwoch wykresow z mrtg u gory ;) co do pluginow to najlepszy sposob - przegrzebac CALA baze na miranda-im.org :D pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kisio Opublikowano 9 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2004 to polski pluginek Migacz sie nazywa ;) chyba ze stronki mirandy sciagnalem ;) a po ichniejszemu nazywa sie chyba KeyboardNotify ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sector Opublikowano 10 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2004 cos znudzil mi sie juz samurize :/ nie chce mi sie narazie bawic w to :x dlatego pulpit jest raczej skromny :) Phranze dopiero teraz znalazlem plugin do foobara OSD :D co kiedys go uzywales ;) fajna sprawa. Check sprawdz go bo jest niezly wogle go zamiast Samurize czy Txtwriter'a ktory i tak nie działa z nowa wersja foobara :P foo ods plugin a zapomnial bym to w rogu to wizualizacja do foobara !! jest full wypas ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LiSoQuan Opublikowano 12 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2004 Witam , jest to mój pierwszy post. Mam pytanie do phranzee - widziałem na Twoim screenie że masz widok z webcam na rynek w Katowicach (na bocznym panelu), można wiedzieć jak to zrobiłeś? To jest w samurize czy w innym programie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woojas Opublikowano 12 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2004 To jest linux i plugin do gkrellm o ile sie nie myle 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LiSoQuan Opublikowano 12 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2004 hmm THX , tego sie obawaiłem że linux , może wiecie czy jest coś takiego pod windowsa ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zavader Opublikowano 12 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2004 Witam witam! Jestem nowy w tym temacie wiec przede wszystkich ostatnio zaswitala mi taka opcja - czy jest jakis progz [oprocz winampa...] ktory wyswietlalby jakies "cudenka" w rytm muzyczki? Zeby to byl jakis odlot [mam mocnego w miare kompa] i fajnie wygladalo, dalo sie dac full screena i bylo sliczne :) Wiecie o co chodzi :) Prosilbym o jakies linki konkretne albo progsy co sobie moznaby samemu ustawic... PS. Nie mowcie ze bylo - po 10 stronie czytania opadly mi oczy:/ Jesli bylo - podajcie tylko strone i juz lece... THX z gory :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woojas Opublikowano 12 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2004 Jest taka opcja jak "szukaj", zreszta kolega podawal wyzej plugin do foobara do wizualizacji. Pozostaje jeszcze google. :) http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?p=717238#715510 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CHECK-IT Opublikowano 13 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2004 Pisałem do Phranzee'iego (tworcy tego skryptu) co jest ale nie ma go.. Wiec pytam was... Wszystko mi dzialalo wczesniej a teraz chce ten skrypt sobie zapodac po reinstalce (3 tyg temu) i pupa.. Co jets ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pitbull82 Opublikowano 15 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2004 oto mój pulpicik ;] http://pitbull_oc.webpark.plpulpit.jpg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dymy Opublikowano 15 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2004 była już kiedyś taka próba.. nazywało sie toto Buzz3D czy jakoś tak.. ale to było w czasach kiedy to nie miało szans chodzić poprawnie na tyle żeby było przydatne... a toto może by i nie było takie złe.. jakby jakiś fajny config zrobić do tego.. tylko chyba mam za słaby config.. ;/ no i płatne jest.. ;/ ..3DNA pojdzie na GF2. i jest wersja za free. okrojona ale wyglada calkiem fajnie. sporo dodatkow mozna tesh zassac z www i powiem ze przy AAx4 i AFx8 wyglada sliznie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paolowawa Opublikowano 20 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2004 Serious Samurize 1.25 Release Oto najwazniejsze zmiany: Bugfixes: * "Fixed" cleartype font problems (disable text antialiasing to improve readablility) * fixed values not being saved when 'save' selected while component has keyboard focus Improvements: * Config Editor preferences - set default script editor * Custom offset for analog meters * Set font properties globally in Config Editor * Text/Graph meter antialiasing can be disabled * Permanent meter peaks option * JPEG,GIF,ICO,BMP image support * Alert action occurence option (Always/Once) * Custom "Hide Tray Icon" hotkey * Updated media plugins (kudos to Tropics) - see SpectrumReadme.txt * Line graphic object redesigned * Updated help file New Features:* Underline, strikethrough formatting for fonts * Cursor changes over hyperlinks * Thousand seperators for numbers * Text meter scrolling do zassania tutaj..... http://fedorpheux.com/hosting/samurize/sam...amurize_125.exe http://www.samurize.com/modules/mydownload...p?cid=1&lid=661 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The_Structor Opublikowano 24 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2004 http://www.lynucs.org/index.php?screen_typ...509a28&m=screen nic szczegolnego, ale mi sie podoba :P ludzie forum sie rozjezdza przez wasze zrzutki, poza tym tnijcie rozmiar :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CHECK-IT Opublikowano 26 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2004 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dymy Opublikowano 2 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2004 mierniczki freeware calkiem ladne :arrow: http://vapaa.dc.inet.fi/~rainy/Rainmeter.html btw. wrzucajcie tylko linki do screenow bo sie bagno robi :!: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
=KrAnKeD= Opublikowano 3 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2004 Witam, temacik pierwsza klasa :wink: Dopóki nie wszedłem na to forum i na ten topic nie miałem pojecia o istnieniu takiego programu jak samurize, mam zamiar sobie zrobić w nim coś fajnego a jak narazie daje linka do mojego pulpitu bez żadnych dodatków, tylko shitowaty window blinds (którego juz nie mam :lol: ) ale jak coś zrobie w samurize to dam od razu linka Mój tymczasowy pulpit Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phranzee Opublikowano 5 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2004 co do matrixa czy jakichkolwiek innych na tapecie to linuxowcom jest latwiej ;] wiekszosc programow pozwala sie wrzucic jako background. $ /usr/lib/xscreensaver/glmatrix -root i juz mamy 3d-matrix-code w tle :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diabel86 Opublikowano 5 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2004 RS tez to uzywalem ale konwertowanie matrixowego tla na kod matrixa jeszcze raz nie za bardzo wychodzi :) i nie podobalo mi sie jeszcze ze jak przeniesiesz okienko to miejsce gdzie bylo musi byc ponownie uzupelniane :/ paolowawa - Progs sie nazywa ZMatrix - poszukaj na googlach-ja tera nie moge :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kisio Opublikowano 5 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2004 widizałem taki theme do astona gdzie na tapecie był taki monitorek w którym sie literki przesuwały jakieś.. w astonie nei ma problemu dodać animowany element do pulpitu.. wiec jeśli Ci na tym tak bardzo zależy to mozesz spróbowac ;] theme sie chyba kreed nazywał.. nie chce mi sie przełączać na astona żeby sprawdzac ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misyo Opublikowano 5 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2004 A ja mam takie pytanko... dopiero zaczynam swoją zabawe z moddingiem pulpitu wiec prosze nie krzyczec za bardzo ;-) Uzywam w Samuraiu wyświetlania temperatury procka i w obudowie. Wszystko oki... tylko jak sie pozbyc tych samych odczytów na pasku w mini trayu... bo na pulpicie i na pasku potrzebne mi nie są ;-) Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paolowawa Opublikowano 5 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2004 paolowawa - Progs sie nazywa ZMatrix - poszukaj na googlach-ja tera nie moge :) Wielkie dzieki....zainstalowałem......wszystko spoko.....wlasnie tego szukałem.........wielkie dzieki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lopik_ Opublikowano 5 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2004 prosze powiedzcie mi jak zrobić w samurize żeby pokazywało IP męcze sie i męcze i nic prosze :( :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dymy Opublikowano 5 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2004 nigdy nie widzialem niczego w stylu "nie wrzucajcie obrazow tylko linki"... looknij cztery posty nad Twoim stalowym screenem :!: a czemu 300kb? -> PNG ;) ..jak jush musisz to pomysl o JPEG :idea: i calkiem prostej obsludze stopnia kompresji :idea: poza tym wydaje mi sie ze ludzie dla ktorych 300kilo to duzo nie powinni tu wchodzic, bo przeciez po to jest ten topic zeby ogladac pulpity :?: :!: :?: :!: :?: tego nawet nie komentuje.. no ale skoro przeoczylem jakis "nakaz" wrzucania linkow to nastepnym razem sie do niego dostosuje greetz ;) ..nie chodzi o nakaz ani jakies moje sapy :) pewne rzeczy same sie nasuwaja. nie trzeba malym eskimosom zabraniac lizania zoltego sniegu ;) przeciez wiadomo ze wiekszosc userow smiga w 1024x768 i okno przegladarki chcac nie chcac nie pomiesci w jednym screenie takiego rozmiaru. nie wspominajc jush o wielkosci pliku. jak tak dalej pojdzie to tylko patrzec jak ktos zacznie linkowac tu bitmapy ;) dwa trzy takie posty i nie da sie tego normalnie przegladac bez Neo+ ;) nie bierz tego zbytnio do siebie ale miej prosze moje slowa na uwadze :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RadeX Opublikowano 6 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2004 wlasnie chodzilo o to zeby jakosc obrazu byla dobra i dlatego zrobilem png Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dymy Opublikowano 6 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2004 wlasnie chodzilo o to zeby jakosc obrazu byla dobra i dlatego zrobilem png ..kompresja stratna nie oznacza kiepskiej jakosci obrazu a skutecznie ogranicza rozmiary takiego pliku. "dobra" jakosc mozna uzyskac przy calkiem sporym stopniu takiego manewru. ale dosc jush bo beda krzyczec ze offt uprawiam ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...