Dune Opublikowano 29 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2004 i tak niedlugo bedzie screen z uporzadkowana pogoda i kalendarzem. jeszcze tylko mysle ciagle nad mailem bo mi sie nie podoba do konca to jak to teraz wyglada . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turzol Opublikowano 29 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2004 Moich wypocin nikt wczesniej nie skomentowal :( Daje wiec jeszcze raz :wink: http://members.lycos.co.uk/turzol/public/s...er2.0_beta1.png Jest to bardzo wczesna beta. Dzis mam troche czasu to zapodam update :wink: Jeszcze pytanko: skad ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> ikony (konkretne :wink: )do programow (nero, foo, totalcmd itp) :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PoGo Opublikowano 29 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2004 Jeszcze pytanko: skad ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> ikony (konkretne :wink: )do programow (nero, foo, totalcmd itp) :?:wejdz na http://www.wincustomize.com i wpisuj nazwy programow w search. powinienes znalezc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubasik Opublikowano 29 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2004 Moich wypocin nikt wczesniej nie skomentowal :( Daje wiec jeszcze raz :wink: http://members.lycos.co.uk/turzol/public/s...er2.0_beta1.png Jest to bardzo wczesna beta. Dzis mam troche czasu to zapodam update :wink: Jeszcze pytanko: skad ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> ikony (konkretne :wink: )do programow (nero, foo, totalcmd itp) :?: fajny przejrzysty pulpit :) mi sie podoba :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dune Opublikowano 29 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2004 http://www.mmaall.republika.pl/desktop25.jpg jak mowilem po lekkich zmianach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turzol Opublikowano 29 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2004 Ja mam 2 pyt dot samurize: 1. Jak hurtowo zmienic czcionke lub kolor elementow tekstowych? 2. Jaki jest obecnie najlepszy skrypt do obslugi pogody (ze wskazaniem na polskie miasta)? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phranzee Opublikowano 29 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2004 1 - reczna edycja konfiga :P 2 - w czym najlepszy ? :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin S Opublikowano 29 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2004 1 - nie ręczna, ale taki mały przycisk: zatwierdź dla wszystkich tekstów 2 - z tego co widzę, bo inni uzywają, to desktopweatherxml Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turzol Opublikowano 29 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2004 1 - reczna edycja konfiga :P 2 - w czym najlepszy ? :> ad2 - chodzi mi o sama temp i ew. zmiane ikony w zaleznosci od pogody (reszta <span style="color:red;">[ciach!]</span>l - wiatry, cisnienia ect. mnie nie interesuje) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phranzee Opublikowano 29 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2004 1 - moze w nowszych wersjach juz to jest ;) ale znajdz/zamien wszystkie tez dziala :] 2 - tyz uzywalem :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paolowawa Opublikowano 29 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2004 ad2 - chodzi mi o sama temp i ew. zmiane ikony w zaleznosci od pogody (reszta - wiatry, cisnienia ect. mnie nie interesuje) jesli ma byc tylko temperatura i ikona pogodowa to polecam WeatherMINI http://free-st.htnet.hr/crni/Files/WeatherMINI.zip <bazuje na Weather 2004 wiec tesz sie przyda > Weather 2004 http://pwp.netcabo.pt/users/79/0677977502/stuff.html pozniej polecam DesktopWeatherXML v1.4 http://www.samurize.com/modules/mydownload...p?cid=9&lid=633 oraz Weather 2003 Pro http://www.samurize.com/modules/mydownload...p?cid=9&lid=348 ale jak sie domyslasz one pokazują duzo wiecej szczegołów Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turzol Opublikowano 29 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2004 Beta 2 commin :arrow: http://members.lycos.co.uk/turzol/public/s...er2.0_beta2.png Stonowalem rainlandera z configiem sama - brakuje mi takich czcionek w systemie jakich uzywa rain wiec troche sie odrozniaja... Czekam na komentarze i uzasadniona KRYTYKE :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klekot Opublikowano 30 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2004 to sobie te czcionki zainstaluj ;) one na pewni gdzies w jakims folderze tego programu musza byc jesli on z nich korzysta ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dune Opublikowano 30 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2004 chyba ze czcionki sa bitmapami. wedy ewentualnie w rainlendarze mozesz zamienic bitmapy na normalne czcionki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chris_gd Opublikowano 30 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2004 a teraz ja bede sie chwalil to moj pulpit (wiem wiem ze tapate cudowna, wszyscy mi to mowia) :) http://republika.pl/chris_temp/pulpit.jpg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PoGo Opublikowano 30 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2004 Ej no nikt nie ma pogody w ObjectDecku ? help :roll: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin S Opublikowano 1 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2004 ja mam pogodę w y'z dock'u ;) tzn już nie mam, bo to zbedny dodatek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PoGo Opublikowano 1 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2004 ja mam pogodę w y'z dock'u ;) tzn już nie mam, bo to zbedny dodatekcool, a sakd wytrzasnac odpowiedni zip code dla np poznania ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woojas Opublikowano 1 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2004 cool, a sakd wytrzasnac odpowiedni zip code dla np poznania ?? wystarczy popatrzec w adresie: PLXX0040 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin S Opublikowano 1 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2004 ten docklet do y'z docka pobiera info z weather.com, a tam wystarczy podac na stronie głównej w zip/city poznan, poland i będziesz miał odpowiedni kod: PLXX0040 właśnie dal poznania... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PoGo Opublikowano 2 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2004 hmmm qde wpisalem zip code i caly czas jest retrieving weather information chyba juz od godziny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin S Opublikowano 2 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2004 Klekot: a desktop weather xml nie pobiera prosto ze strony informacji ? :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dune Opublikowano 2 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2004 pobiera ze strony do pliku xml a potem z xmla do samurize'a ;p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PoGo Opublikowano 2 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2004 Nie dziala weather w tym ObjectDock :( Nie wiem caly czas ikonka jest n/a i pisze pod nie retreving waether information. Cos nie daje rady. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klekot Opublikowano 2 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2004 @MarcinS dokladnie tak jak napisal Dune ;) po prostu weatherxml pobieta najpierw do pliku xml i go odczytuje, a weather2004 pobiera od razu ze strony, odpowiednio to przetwarza i wtedy wyswietla, czyli teoretycznie lepszy jest weatherxml bo bedzie dzialal nawet jak net jest wylaczony ;) ale praktycznie lepszy jest weather2004 bo jest ladniejszy, czesto sie aktualizuje i sam, nie trzeba robic odswiezenia konfigu... i to chyba wsio ;) ale ja wybralem weatherxml bo jest bardziej funkcjonalny ;) pobiera i wyswietla wiecej informacji po prostu ;) pozdrawiam :B - Dziwny Jest Ten Swiat #1 Czeslaw Niemen / Polskie Przeboje XX Wieku * 3:35 * Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KHOT Opublikowano 2 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2004 ...update mojego pulpitu: pulpit Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dune Opublikowano 2 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2004 proponuje znaczaco zmniejszyc czcionke... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PoGo Opublikowano 2 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2004 ...update mojego pulpitu: pulpitHej KHOT, co to za theme masz w windzie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KHOT Opublikowano 3 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2004 ...edit: poprawione, powrót do idei minimalistycznych, teraz imho kolorki jush się tak nie gryzą. Style to Phenom. pulpit Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PoGo Opublikowano 3 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2004 Ej ma ktos DesktopWeatherXML do samurize ?? Ni chu nie wiem gdzie wpisac zip code :] tzn wydaje mi sie ze wiem i wpisuje ale i tak nie dziala moze mnie kto spoinstruowac ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...