Skocz do zawartości
phranzee

Screenshoty pulpitów Windows

Rekomendowane odpowiedzi

dzieki :P Styl zwie sie MetalColor ^^ Ps. Chyba Samurize zmienie bo mnie wqrwia od 6 miechow taki sam cfg ;p No i ikonki ida do wymiany

Update: zmienilem troszke cfg samurize.. Nie wiem czy na lepsze ale napewno na inne :) http://members.lycos.co.uk/pawluczukcheck/nju.gif

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czesc, to najnowsza werska mojego pulpitu, glownie zmiany kosmetyczne w porownaniu do poprzednich. Opinie mile wiedziane :) pozdrohttp://members.lycos.co.uk/rsxx/pulpit.jpg

ciekawe... masz wyłączone explorer.exe?

jako powloki urzywam explorera, tylko pasek start ma autoukrywanie, bo psuje efekt.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam jeszcze pytanie odnosnie Samurize i skrypy DesktopWeatherXML -czy da sie jakos w prosty sposob spowodowac by cisnienie bylo wyswietlane w hPa a nie w mmHg? Jezeli tak to w jaki sposob?

pozdr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

koola - musisz przeedytowac skrypt.

tu masz cala funkcje z cisnieniem z hPa

Function getBarPressure()  getBarPressure = boundedString3("<r>", "</r>", 1, boundedString("<bar>", "</bar>", x30minFile))  If getBarPressure = "NA" OR getBarPressure = "N/A" Then    getBarPressure = "NA"  Else    getBarPressure = replace(getBarPressure, ",", "") & " " & "hPa"  End IfEnd Function

paolowawa - bardzo oryginajny pomysl, jedyne do czego sie w tym momencie mozna przyczepic to kolorki progressbarow. o ile ten zielony jest ok to czerwony tak ciutke nie pasuje do bitmapki. moze by go zmienic na taki troche pomaranczowawy jak reszta deski rozdzielczej. i jeszcze jedno - sprobuj zegarek przerobic na takie same kolory co zegary w samochodzie. Moze ciekawie wygladac. Skrypt nie wyswietla IP.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

paolowawa - bardzo oryginajny pomysl, jedyne do czego sie w tym momencie mozna przyczepic to kolorki progressbarow. o ile ten zielony jest ok to czerwony tak ciutke nie pasuje do bitmapki. moze by go zmienic na taki troche pomaranczowawy jak reszta deski rozdzielczej. i jeszcze jedno - sprobuj zegarek przerobic na takie same kolory co zegary w samochodzie. Moze ciekawie wygladac. Skrypt nie wyswietla IP.

Wyświeltla IP...tylko zamazałem.....co do zegarka to pomysł bardzo ciekawy...spróbuje zmienić na taki jak mi radzisz <podobny do zegarów w desce rozdzielczej> ...a czerwony kolor miernika......hmm....próbowałem chyba 10 kolorów i musze powieszieć ze ten czerewony wyglada najlepiej.......ale sprobuje wszystkie mierniki i kolory dopasowac do deski rozdzielczej.....zielony indiglo powinien być chyba OK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

koola - musisz przeedytowac skrypt.

tu masz cala funkcje z cisnieniem z hPa

Function getBarPressure()  getBarPressure = boundedString3("<r>", "</r>", 1, boundedString("<bar>", "</bar>", x30minFile))  If getBarPressure = "NA" OR getBarPressure = "N/A" Then    getBarPressure = "NA"  Else    getBarPressure = replace(getBarPressure, ",", "") & " " & "hPa"  End IfEnd Function

Hmm... poniewaz skrypt wyswietla jednostki jako "mm" to bylem przekonany ze to cisnienie jest podawane w mmHg -dopiero teraz zauwazylem ze na stronie http://www.weather.com/outlook/travel/loca...=search_current jet oznaczone jako millibars czyli popularnie hPa i faktycznie wystarczy podmienic oznaczenie jednostek.

O ile temperature, wilgotnosc, zachmurzenie strona podaje w miare porownywalnie do np. http://pogoda.onet.pl i www.dziennik.krakow.pl to cisnienie aktualne dla Krakowa jest 1020 hPa a wg. Onetu i Dziennika 995 hPa -to juz jest bardzo duza roznica :cry:

pozdr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam moze mnie zlinczujecie ale nie chce czytac całego tematu przepraszam :( moglibyście mi poddać jakiś prosty programik do zmiany ikonek mój komputer , śmietnik itp .. oraz jak zmienić start .. nie krzyczcie na mnie :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzieki za wyrozumiałość :) a przy okazji jak zmieniać wygląd pasku start i okienek (zmieniając własnie tym stylexp ):( jakoś mnie naszło żeby zmienić coś w moim szaraku :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam problem ze skryptem pogodowym onetu. Zamiast temperatur wyświetla mi date i godzine. Wie ktoś co to może być? :?

Hmm... Czy to ten skrypt ktory pobiera informacje ze strony pogoda.onet.pl i zapisuje w pliku tekstowym? Jezeli tak to looknij do tego pliku i zobacz w ktorej linijce jest temperatura -pozniej poprostu wyswietl ta linijke.

pozdr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

www.diabel86.neostrada.pl/mdk.jpg

po 3 h roboty :) pierwszy raz na linuxie jestem :P ale juz zostaje bo mi sie podoba :D

kurcze bede musial sie nauczyc pisac themy do superkarramby bo te mi nie pasuja :P

no i jeszcze dodac prezroczystosci paska (nie wiem czemu ale mi nie dziala normalnie - sprobuje jakimis dodatkowymi programi/stylami)

P.S.

Nastepny pingwin na tweaku :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi