ENIGMA Opublikowano 21 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2004 Projekt: Nie uwierzysz, ze to linux. RC1 RC2 Dopiero sie rozkrecam, jutro czeka mnie Menu Start i szlifowanie niedorobek. 8) P.S. I nie mowcie mi, ze to swietokradztwo, do kafejki jak znalzl :mrgreen: nie lubie upodabniać linuxa do windowsa :P - po co upodabniać się do śmiecia ale pomysł naprawde wyrypisty - można spokojnie z nowymi kompali zapodawać :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajgon Opublikowano 22 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2004 Mozna wiedziec co to dokładnie jest Fajna mozilla. A wiec tak: Calosc stoi na IceWM ze skinem SilverXP, co oznacza, ze jest male i szybkie (mozna sie nawet pokusic o odpalenie tego na kompach na ktorych nie ma co marzyc, ze ruszy winxp). Do tego dolozony ROX-Filer, ktory sprawil ze na pulpicie pojawily sie ikonki (normalnie IceWM i w ogole *WM nie maja swojego menedzera okien). "Internet Explorer" to Firefox po przerobkach (Theme: Blue Luna, Pllugin Firesomething (ktory sprawil ze nazwa "Firefox" w pasku zmienila sie na "Microsoft Internet Explorer"). Na RC1 widac jeszcze ikonke Firefoxa, na RC2 jest juz podmieniona :mrgreen:. Winamp, to oczywiscie XMMS z odpowiednim skinem. Za gadulca robi GnuGadu, za mplayera wegierski mplayer, no a mIRC to najzwyklejszy windowsowy mIRC odpalony na wine. Calosc oczywiscie spolszczona (odpowiednie pluginy, LC_ALL="pl_PL") 8) P.S. Czekam na koncepcje, co jeszcze zmienic/poprawic :mrgreen: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzychuG Opublikowano 22 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2004 Projekt: Nie uwierzysz, ze to linux. RC1 RC2 Dopiero sie rozkrecam, jutro czeka mnie Menu Start i szlifowanie niedorobek. 8) P.S. I nie mowcie mi, ze to swietokradztwo, do kafejki jak znalzl :mrgreen: Mozesz rowniesz skorzystac z projetku XPDE, wtedy wszystko wyglada dokladnie jak na Windowie, wlacznie z Panelem Sterowania ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ssound Opublikowano 22 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2004 (...) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dune Opublikowano 22 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2004 ajgon: gratz za pomysl i wykonanie. ssound: bardzo ladny, gratuluje :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ranger Opublikowano 22 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2004 witam , gdy probuje w samurize ustawic gpu info to ciagle mam blad Brak uprawnien "Get Object" wie ktos moze o co chodzi ? 8O Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paolowawa Opublikowano 22 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2004 ssound -->jakich uzyles fontów ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ssound Opublikowano 22 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2004 ssound -->jakich uzyles fontów ???MS Reference Sans Serif, a w samurize BankGothik Md BT (+ metoda wygładzania ClerType) Wiecie może jak zmienić tą ikone, tzn gdzie jej szukać: ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 22 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2004 To jest prawdopodobnie pierwsza ikona z explorer.exe tyle ze 16x16 32 bit Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajgon Opublikowano 22 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2004 Mozesz rowniesz skorzystac z projetku XPDE, wtedy wszystko wyglada dokladnie jak na Windowie, wlacznie z Panelem Sterowania ;) Nie podoba mi sie to XPDE. Nie jest tak ludzaco podobne i sa z nim klopoty (choc fakt, ze bawilem sie nim 20sek. ;]). Ja tam wole jednak moj projekt 8) I z duma prezentuje RC3 :mrgreen: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kapi32 Opublikowano 23 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2004 czy da rade w ObjectDock ustawic skroty do dyskow ?? bo mi zabardzo to sie nie uddaje :/ Po prostu przejdź do mojego komputera i metodą drag & drop = dysk na pasek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ssound Opublikowano 23 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2004 To jest prawdopodobnie pierwsza ikona z explorer.exe tyle ze 16x16 32 bitspoko działa, tylko explorer waży teraz pare kilo wiecej, bo musialem zmienic od razu 12 ikon tego komputerka, podmeniajac dałem ikone, ktora miala w sobie kilka rozmiarów i nie przypasowaly wszystkie tzn niektore są teraz zaduże inne zamałe, ale nie widać tego w windowsie tylko w samym edytorze jak porównuje orginał (reshack) Mam nadzieje ze nic złego sie nie będzie działo z powodu utuczenia explorer.exe i niezgodnosci ikon :? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dr4g0n Opublikowano 23 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2004 ssound - jak sie ta tapeta wabi?; poza tym styl wyczesany; btw czym zmieniles wyglad na taki bardziej longhornowaty ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ssound Opublikowano 24 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2004 ssound - jak sie ta tapeta wabi?; poza tym styl wyczesany; btw czym zmieniles wyglad na taki bardziej longhornowaty ;)wszystko "domowymi" sposobami, zadnych dodatków poza Yz_ToolBar, tapeta to: sentinel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 24 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2004 ssound, możesz napisac które pliki modyfikowałeś? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=fantômas=- Opublikowano 27 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2004 (...) Longhorn Inspirat by stefanka :lol: A tak wygląda Longhorn Athens: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kapi32 Opublikowano 27 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2004 jeszcze by mi sie przydalo wiedziec jak w ObjectDock ustawic zeby to co na pasku zadan nie wyswietlalo sie w ObjectDock Dock Settings =>Conntents => i odnzacz "show ruunning tasks on the dock" Tak jest przynajmniej w OD Plus. 8) 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e-walker Opublikowano 28 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2004 Help!! "Zniknęła" mi opcja do monitorowania transferu: Interfejs sieciowy (bity odebrane/s i bity wysłane/s) Po prostu nie mam Interfejscu sieciowego na rozwijanej liście. Był i zniknął. Przeinstalowanie Samurize nic nie pomogło. Co teraz :cry: :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klekot Opublikowano 28 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2004 nie bylo... to jest w performances czy jakos tak czy performers... nigdy czegos takiego nie bylo w samurize na rozwijanej liscie :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e-walker Opublikowano 28 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2004 No i z czego ta radość :?: Dodaj miernik -> Dodaj Perfmon.. - Obiekt wydajności - Interfejs sieciowy Był i znikł. O to chodzi! I jak nie w Samurize, jak w Samurize! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sid Opublikowano 28 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2004 @Sid oto odpowiedz :) echo http://icculus.org/openbox/shots/full/gdesklets.png | gawk -F"/" '{ print $NF }' | sed "s/.png//" :)P.S. ladny FreeBSD :) musze niedlugo sie za to zabrac, bo jeszcze na zadnego BSD nie dotykalem :)nie ma sensu, to taki unix z portage :D Nawet o tym nie pomyślałem - może dlatego że gnome'm sie duzo nie bawiłem ;] Zainstalowałem i śmiga ;] Tylko nie dam teraz screena bo ekhm coś aplecik 'weather' nie pobiera danych od jakiegos czasu ;) PS. Ja bym to tak zrobił: echo http://icculus.org/openbox/shots/full/gdesklets.png | cut -d"/" -f7 | cut -d"." -f1;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
link Opublikowano 3 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2004 witam, mam problem ze zrobieniem regulacji gloscnosci w samurize, sciagnelem te wtyczke volbar kopijuje do katalogu plugin ale ona sie niepojawia w programie na liscie wyboru wtyczek, dlaczego ? (inne sie pojawiaja) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mysterio Opublikowano 3 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2004 Klekot co to jest za wtyczka co masz w miradzie, która pokazuje kanały tv :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klekot Opublikowano 3 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2004 Mysterio - mTV http://www.deviantart.com/deviation/4630930/ - fierce 1 http://www.deviantart.com/deviation/4616861/ - fierce 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin S Opublikowano 3 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2004 witam, mam problem ze zrobieniem regulacji gloscnosci w samurize, sciagnelem te wtyczke volbar kopijuje do katalogu plugin ale ona sie niepojawia w programie na liscie wyboru wtyczek, dlaczego ? (inne sie pojawiaja) co nikt nieumie rozwizac problemu ? bo volbar jest wtyczka visualna a nie normalna sposob uzycia jest nastepujacy: dodajesz zwykly tekst. nastepnie wybierasz typ rysowania - visual plugin. przeskakujesz do wyswietl i wybierasz volbar'a. nastepnie konfiguruj i wybierasz "przycisk". koniec. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diabel86 Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 www.diabel86.neostrada.pl/win03.jpg to po lewej to mirka w trbie nieaktywnosci :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klekot Opublikowano 5 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2004 www.icpnet.pl/~athmane/05.09.04.jpg new :) I'm listening: The Offspring - Kill The President | Offspring #11 | Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 5 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2004 Wiecie może skąd wziąc wygaszacz ekranu który przypomina akwarium? Widziałem w jakims sklepie na LCD i strasznie mi sie spodobał. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
monocyklista Opublikowano 6 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2004 To może ja się pochwalę swoim pulpitem. Szukam tylko czcionki, która przypomina wyglądem liczby z cyfrowych wyświetlaczy. Wiem, że na pewno gdzieś to w tym topicu było, ale wybaczcie, przedzierać się przez to wszystko nie mam siły. Gdyby ktoś na PM albo na maila mógł podesłać linka to byłbym wdzięczny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin S Opublikowano 6 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2004 3 sek na google: http://www.fish-byte.com/ http://www.topeleven.net/01/items.php?cat=3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...