Al Bundy Opublikowano 16 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2003 no to może i ja wrzucę swoje 3 grosze http://members.lycos.co.uk/bundypl/pulpit666.jpg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CHECK-IT Opublikowano 17 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2003 Jak zainstalować ten theme? http://www.deviantart.com/download/3831458/ Jak sie go rozpakuje to nie ma w nim normalnie pliky theme a jakies dziwne.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CHECK-IT Opublikowano 17 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2003 Już nei ważne.. To byl theme do programu.. Update: Poprawilem troche w moim desktopie..http://members.lycos.co.uk/pawluczukcheck/Desktop1.gif http://members.lycos.co.uk/pawluczukcheck/desktop2.gif Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
binek Opublikowano 17 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2003 aha jeszcze co do samurize... nie dziala mi skrypt do forum... chcialem uzyc forum.infopc.pl sprawdzam plik txt i pobiera tematy jednak nie wyswietla ich Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin S Opublikowano 17 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2003 bo pliczek txt trzeba samemu sobie wyświetlić (kontrolka text file / plik tekstowy) co do temperatur, to zapraszam na strone samurize.hslab.pl (szczególnie tu ) tam w dziale FAQ oraz Artykuły coś się znajdzie ;) oczywiście lektura całego topicu też rozwiała by wątpliwości ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enjoy Opublikowano 21 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2003 A wiecie może jak zainstalować taki theme ? Spędziłem troche czasu na przeczytaniu całego tematu i jakoś nie znalazłem odpowiedzi ;) http://www.deviantart.com/view/494918/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phranzee Opublikowano 21 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2003 zainstaluj hoverdeska :P :arrow: "Category: Themes > HoverDesk" :D do reszty osob, ktora sie o to samo pytala/spyta sie mnie na gg: pierw sprawdz kategorie ! ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sector Opublikowano 24 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2003 jak zainstalowac te emot ikony do mirandy z tlena i gg ? jest jakis plugin ? bo mam ikony ale nie moge z nich korzystac :PP Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phranzee Opublikowano 24 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2003 nconvers - opcje :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
L.Asten Opublikowano 1 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2003 hyh, ja też się troszke pobawiłem. Tak na poczatek : Wersja big -> tutaj Narazie mi wystarczy(lubie minimalizm) pozniej moze jeszcze dodam temp... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LK Opublikowano 1 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2003 A ja mam problem z SAMURISE mianowicie program nie chce odczytywac danych z plyty głównej tj. temperature, rpm fan, Clck procesora itp. Może ktos mi powiedziec jak to zrobic ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin S Opublikowano 1 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2003 no to pierwsze i podstawowe pytanie: a zainstalowałeś MBM ? czyli motherboard monitor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LK Opublikowano 1 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2003 mam MBM5 z temperatura sobie poradzilem jeszcze problem z wyswietleniem MHz procesora ???? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cherrythomas Opublikowano 1 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2003 do MHz wystarczy chyba extendet props chyba z tego co pamietam albo inie bo juz tak dawno tego nie konfigurowalem :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin S Opublikowano 1 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2003 do tego nie trzeba dodatkowych skryptów. wystarzy odpowiednio skonfigurować WMI - tam jest wszysto, bios, ram, vga..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba_acn Opublikowano 2 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2003 mam takie pytanko czy da sie na pulpicie za pomoca jakiegos programu wyswietlic info dotyczace portow i ogolnie zagadnien zwiazanych z ochrona kompa jesli chodzi o internet wiecie skanowanie portow porty otwarte zamkniete proby nawiazania polaczenia nawiazane polaczenie oczywiecie wiadomo ze niebedzie tam opcji takich jak block czy inne ale chodzi o samo info pytam poniewaz niebawilem sie nigdy modyfikacjami zwiazanymi z pulpitem a to jest dla mnie dosc istotne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin S Opublikowano 2 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2003 od biedy to można można tak skonfigurować jakiegoś firewalla, aby zapisywał informacje do pliku (a plik wywalamy na pulpit przez samurize) albo od biedy odpalić np netstat (także przez samurize) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LK Opublikowano 3 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2003 Jeszcze mam pare pytan odnosnie Samurize .... (problemów :roll: ): 1.) Czy mozna jakos skonfigurowac ten program by sie sam uruchamial gdy wlaczasz kompa ??? 2.) Gdzie nalezy szukac opcji dotyczacych zajecia procesora ? 3.) Jak znalezc i wyswietlic temperature dysku twardego ??? Z gory dzieki !!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RS Opublikowano 3 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2003 Jeszcze mam pare pytan odnosnie Samurize .... (problemów :roll: ): 1.) Czy mozna jakos skonfigurowac ten program by sie sam uruchamial gdy wlaczasz kompa ??? 2.) Gdzie nalezy szukac opcji dotyczacych zajecia procesora ? 3.) Jak znalezc i wyswietlic temperature dysku twardego ??? Z gory dzieki !!! 1) jasne ze tak :), np tworzysz skrot do samurize.exe i umieszczasz go w "Autostart", w menu "Start" 2) Add Meter --> Add PerfMon... "Obiekt wydajnosci" : procesor / czas procesora (%) / _Total 3) w MBM zobacz ktory czujnik odpowiada za temp dysku a pozniej ustaw go w samurize, zadna filozofia :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin S Opublikowano 3 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2003 dodatkowo jakbys chciał wiedzieć jaki proces obecnie najwięcej zżera mocy procka, to zainstaluj skrypt FindTheTopProcess Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yaro120 Opublikowano 4 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2003 Witam wszystkich, za bardzo gotowców nie mogłem dostać to wziąłem się za robote: Niestety to jest to na co pozwala mi progs.... Za bardzo nie wiem jak się posługiwać skryptami, szczególnie jeśli chodzi o active script, gdzie ściągnąć i jak skonfigurować skrypt na pogodę w Łodzi i aktualne ściąganie i uploadowanie...?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phranzee Opublikowano 4 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2003 AS - kopijesz do katalogu pod samurize i pojawia sie w konfiguratorze po wstawieniu AS ;) co do pogody do zalezy ktorym skryptem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yaro120 Opublikowano 4 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2003 phranzze to to ja wiem :) tylko tam są rzeczy co ma wykonać i wyskakuje że nie ma jakiegoś pliku ... .tmp chce np.: z nforce newsy to też są problems Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phranzee Opublikowano 4 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2003 to stworz ten plik, wykonaj skrypty w odpowiedniej kolejnosci, to zadziala :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yaro120 Opublikowano 4 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2003 (...)Top=273 Right=953 Bottom=293 AllowLink=1 Link=http://www.weather.com/search/search?where=LODZ AllowAlertValue=0 AlertValue=0 AlertColor=FF0000FF(...) Jaki link wpisać tam żeby nie miał w wartościach N/A mieszkam w Łodzi skkrypty JUDGE, chyhba że polecacie inną pogodę. A jak się wejdzie w ten link to pokazuje pogodę dla Łodzi.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bajtek Opublikowano 4 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2003 Czy mógłby mi ktoś pomóc z tym skryptem pogody z weather.com ? Wiem że to trochę lamerskie ale za nic nie mogę ustawić niczego w tym skrycpie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kisio Opublikowano 4 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2003 ja wiem tylko że trzeba wejść na stronke http://xoap.weather.com/search/search?where=XXXXX i zamiast XXXXX wpisać np nazwe swojego miasta.. i zwraca kod ten który trzeba podać przy LocationID dla Katowic to jest niby PLXX0010 ale coś właśnie z konfiguracją nei działa.. bo niby miasto mi pokazuje Katowice.. a temperatury i godziny z kosmosu.. albo wogóle nic nei pokazuje.. zależnei od pogody :D update: właśnie odpaliłem swój config do desktopweather z którym kiedyś walczyłęm i o dziwo działą :)więc może jednak nei jest tak źle.. wprawdzie raz pokazal inna pogode dlugoterminowa a za chwile inną no ale jest jakis postęp ;) tylko boje sie ze za jakiś czas znowu zrobi klocki.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yaro120 Opublikowano 6 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2003 Update(podoba wam się?): Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phranzee Opublikowano 7 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2003 CHECK: jakbys spojrzal na podpis phranzeego to bys mogl sie domyslec :P ;] screenshotow dawno nie dawalem, bo praktycznie caly czas cos zmieniam :P ot taki sobie pozwole wrzucic ;) mozna dorzucic wszelkie cienie, efekty, ale zalezy mi na szybkosci :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Al Bundy Opublikowano 7 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2003 jak wam się takie cuś podoba?? http://members.lycos.co.uk/bundypl/Pulpitsh3.jpg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...